AFLYST! Musikfestivalen folkBALTICA

Foto: folkBALTICA

Du er her

Arrangementet er AFLYST på grund af corona-krisen

folkBALTICA er et af de store musikevents i Grænselandet. På denne side kan I hurtigt danne jer et overblik over alle de koncerter og arrangementer, der foregår i Sydslesvig - dvs. syd for den danske grænse.

Den årlige folkemusikfestival folkBALTICA byder også i år på en uge med mange spændende koncerter både nord og syd for grænsen. Festivalens motto i år er "Grenzenlos • Grænseløs", hvilket selvfølgelig hænger sammen med Genforeningsjubilæet eller 100-året for grænsedragningen, som man kalder jubilæet syd for grænsen. Således er festivalen allerede på baggrund af sit traditionelle format en fejring af, hvordan internationale kunstnere fra forskellige lande omkring Østersøen hvert år drager til Grænselandet, for sammen at skabe en uforglemmelig oplevelse for musikelskere både nord og syd for grænsen.

Musikfestivalen folkBALTICAS motto for 2020 er "Grenzenlos • Grænseløs"

Temaet "Grenzenlos • Grænseløs" vil være synlig i alle koncerter og arrangementer under festivalen. Hovedkoncerterne på det danske Gymansium Duorg Skolen, som finder sted lørdag- og søndagaften, vil dog i særlig grad beskæftige sig med grænsedragningen og den tværkulturelle tradition i Grænselandet. Ved koncerten "Grænseløs" kommer både etablerede og unge kunstnere sammen, for at genfortolke nogle af Grænselandets traditionelle folkesange. På "nord • syd"-koncerten vil der derudover være mulighed for at opleve to meget forskellige musikkulturer, nemlig festivalens finske hovedkunstner Milla Viljamaa og hendes ligeledes finske kolleger fra bandet "Frigg" og den portugisiske fadosangerinde Liana.

Huskunstneren for folkBALTICA i 2020 er pianisten Milla Viljamaa fra Finland

På denne video spiller hun sammen med sin duo-partner Johanna Juhola.

 

 

Få et overblik over samtlige folkBALTICA-koncerter i Sydslesvig her

På denne side har vi samlet samtlige koncerter og arrangementer fra musikfestivalen folkBALTICA, der foregår i Sydslesvig. Hvis I også interesserer jer for de arrangementer, der foregår nord for grænsen, anbefaler vi at I kigger forbi folkBALTICAs hjemmeside, til hvilken I finder et link nederst på denne side.

Koncerter i Flensborg og Langballe

Koncerter i Slesvig og Kappel

Koncerter i Egernførde og Kiel

Koncerter I Husum, Nibøl, Klanxbøl og på øen Før

Se alle festivalens koncerter og arrangementer på folkBALTICAS hjemmeside

Oplev Sydslesvig har kun taget de koncerter og arrangementer med, der foregår syd for grænsen. På folkBALTICAs hjemmeside finder I en oversigt over samtlige arrangementer og selvfølgelig også en masse baggrundsstof omkring musikfestivalen og kunstnerne.

Indholdsfortegnelse