Mikkelbergs logo

Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Foto: Oplev Sydslesvig

Et folkeligt mødested

Anne-Kjestine og Henry Buhl genopdagede for et halvt århundrede siden Mikkelberg for at skabe et folkeligt mødested, hvor cricket og nordisk kunst kunne udfolde sig som en naturlig del af dansk og nordisk fællesskab i Sydslesvig.

I dag er Mikkelberg et moderne cricket- og kunstcenter, hvor Husum Cricket Club og Hatsteds ungdom i samarbejde med Dansk Cricket-Forbund realiserer et grænseoverskridende samarbejde. Cricketspillere fra Sydslesvig deltager i de danske turneringer; og gennem et forbilledligt samarbejde med Dansk Cricket-Forbund er det lykkedes at overbevise Dansk Idræts-Forbund om, at danske foreninger i Sydslesvig, såfremt de alene er medlem af et dansk specialforbund, kan optages som fuldgyldige medlemmer af D.I.F. Det betyder også, at danske sydslesvigere kan deltage i Danmarksmesterskaber og repræsentere Danmark på landshold. Det er en betydningsfuld håndsrækning, der giver danske i Sydslesvig mulighed for at deltage i dansk idrætslivs fællesskab.

På Mikkelberg arrangeres derudover skiftende kunst- og kulturhistoriske udstillinger foruden studiekredse og foredrag samt sang- og musikaftener, der søger at formidle nordisk livssyn og dansk væremåde. Mikkelberg huser desuden Sydslesvigs Museumsforening.

Mikkelberg ledes i dag af Lisbeth Bredholt Christensen.

Adresse
Horstedter Chaussee 1
25856 Hattstedt
Tyskland
E-mail info@mikkelberg.de
Telefonnummer +49 4846 6604
Åbningstider
Åbningstider om vinteren
Tirsdag - Onsdag:
10:00-13:00
Torsdag:
11:00-16:00
Lørdag - Søndag:
12:00-16:00
Åbningstider om sommeren
Tirsdag - Onsdag:
10:00-13:00
Torsdag:
11:00-16:00
Fredag - Søndag:
13:00-17:00

Kommende begivenheder fra Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Udstillingsåbning: FARVERNES LANDSKAB: Jarvis Helwig, Anne Lass og Viggo Böhrnsen-Jensen

02. juni 2024 14:00

Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Mikkelberg inviterer til åbning af årets sommerudstilling. Kulturredaktør ved Flensborg Avis Hans Christian Davidsen holder åbningstale. Jutta Oehler, korleder og tidligere lærer på A.P. Møller Skolen, står for musikalske indslag. Alle er velkomne til en festlig dag.

Udstilling | Farvernes landskab: JARVIS HELWIG, ANNE LASS og VIGGO BÖHRNSEN-JENSEN

02. juni - 15. september 2024

Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Sangen ”Farvernes landskab” af Jens Rosendal handler om marsken med dens stærke farver. Udstillingen på Mikkelberg præsenterer tre stærke, renommerede kunstnere med tilknytning til Sydslesvig: skulptur af Jarvis Helwig, fotografi af Anne Lass og maleri af Viggo Böhrnsen-Jensen.

Seværdigheder fra Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Kunstudstillingen på Mikkelberg er altid et besøg værd, når man interesserer sig for kunstnere fra regionen og de skandinaviske lande. Men stedet med sine smukke bygninger, gode faciliteter og smukke omgivelser kan også danne rammerne for jeres næste sammenkomst i jeres forening eller andre events.

Aktiviteter fra Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Lær at tegne med Margareta Erichsen

Har I altid villet blive bedre til at tegne? Eller er du som lærer på udkig efter en kunstnerisk aktivitet med en international, kulturel og historisk dimension? Så er dette virtuelle tegnekursus måske det rigtige for jer!