Oplev Sydslesvig - Det danske mindretals kultur- og turismeportal

Foto: Oplev Sydslesvig

Du er her

Oplev Sydslesvig er et fælles projekt af alle mindretalsorganisationer. Formålet er at udbrede kendskabet om grænselandet og det danske mindretal i den danske befolkning. Men hvordan udbreder man kendskabet til noget, som i bund og grund handler om en helt særlig kultur og historie. Når man f.eks. kører igennem Flensborg, vil man ikke umiddelbart opdage, at en femtedel af befolkningen bekender sig til det danske mindretal. Måske vil man se nogle vejskilte, hvor bynavnene står på dansk og på tysk. Man vil måske se en plakat, der hentyder til, at der findes et dansk bibliotek i byen eller komme igennem en af byens smukke historiske købmandsgårde med betegnelsen Borgerforeningen, som mange tyskere sikkert har undret sig i tidernes løb.

Grænselandet er svært at forklare - men spændende at opleve!

Først når man begynder at lytte til samtalerne i gaderne eller på caféer, vil man her og der lægge mærke til, at der foregår en del på dansk i Sydslesvig. Og som dansker vil du måske også lægge mærke til, at det danske sprog, der tales hernede, på en underlig måde er en smule andereledes end i Danmark, samtidig med at der blander sig en del tyske ord i sprogbruget. Pointen er, at Sydslesvig ikke bare er noget, man kan læse op på, men at landsdelen og dens kultur skal opleves.

Sydslesvig er en rejse værd

Sydslesvig byder på en bred vifte af kulturelle og turistiske tilbud. Landsdelen mellem Østersø og Vadehav er selvfølgelig præget af flotte strande, en smuk natur og en god turistisk infrastruktur med mange hoteller og andre spændende overnatningssteder. Men landsdelen er ikke mindst på grund af sin særlige historie rig på kulturelle seværdigheder og oplevelser. Museerne på Gottorp Slot, Danevirke og Hedeby fortæller også spændende dele af Danmarkshistorien, om det nu handler om vikingerne, det historiske Hertugdømme Slesvig som del af den danske helstat eller den addeles bevægelige grænse, hvis endelige beliggenhed efter 1920 førte til den nuværende situation med et tysk mindretal nord for grænsen, et dansk mindretal syd for grænsen og dermed den så smukke historie om en fredelig sameksistens mellem forskellige kulturer i et forenet Europa.

Oplev Sydslesvig gør det nemmere for dig at finde rundt i landsdelen

Oplev Sydslesvig skal derfor for dig fra Danmark gøre det nemt at navigere rundt i vores smukke region. Alle tilbud er beskrevet på dansk og informationerne er tilrettelagt på en måde, sådan at det for dig blivere lettere at planlægge din rejse. Du vil f.eks. hurtig opdage, at man ikke kommer langt med kreditkort i Tyskland eller at der kan være nogle overraskelser, når man skal på wellness i Tyskland. Og du vil opdage, at du kan møde en hel masse dansk kultur og historie i Sydslesvig, som vil give dig et nyt syn på, hvor du kommer fra. Derudover skal der selvfølgelig også være en hel masse klassiske ferieaktiviteter, som f.eks. aktiviteter til børn, gode restauranter og fede overnatningssteder, hvor man bare kan slappe af. Derfor har vi også taget disse tilbud med. Og hvis de ikke er der endnu, så kommer de snart.

Videreudviklingen på Oplev-Sydslesvig.dk fortsætter

Portalen er en Beta-Version. Dette betyder, at hjemmesiden fungerer og at den allerede kan gavne dig i din rejseplanlægning. Det betyder dog også, at den ikke er færdig endnu. Både sidens udseende, struktur og antallet af tilbud videreudvikles med store skridt. Derudover kommer vi til at producere et stort udvalg af temasidder, der vil være til gavn for din rejseplanlægning, og derudover værktøjer som f.eks. favoritlister, der vil gøre det nemmere for dig pusle din ferie sammen. Så hvis du løber ind i en teknisk fejl her og der eller undrer dig over, at der er noget der ikke ser helt finpudset ud - bær over med os.

Vi glæder os til at hilse dig velkommen i Sydslesvig!

Dit team fra Oplev-Sydslesvig.dk

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse