Christian Lassens Minde Museum

Christian Lassens Minde Museum er et danskpræget familiemuseum, som byder på en spændende, lokalhistorisk udstilling. Gården, som huser udstillingen, var en gave fra Christian Lassen og overgik til Fælleslandboforeningen for Sydslesvig efter hans død. Foreningen indrettede efter Christian Lassens ønske et familiemuseum på gården i 2004.

Christian Lassens Minde Museum drives af Fælleslandboforeningen for Sydslesvig. Gården, som huser museets udstilling, var en gave fra Christian Lassen og blev overdraget til foreningen i 2003. I 2004 blev der efter Christian Lassens ønske indrettet et familiemuseum i de bestående bygninger. Udstillingen indeholder udelukkende genstande, som oprindelig fandtes på ejendommen.

Hvert år kommer der mange gæster, for at se dette enestående, danskprægede museum. Foreningen arbejder derfor løbende på at udvide udstillingslokalerne for fremover at kunne vise genstande, som endnu ligger gemt på loftet.

Museet er åben hver fredag mellem kl. 14:00 og 17:00. Derudover åbnes der gerne efter individuel aftale.

Udover den faste udstilling byder museet i sommermånederne på aktiviteter for voksne og børn omkring forskellige emner på udvalgte søndage.

Museet er vinterlukket fra 2. december til 2. marts. Grupper kan aftale rundtvisninger udenfor de regulære åbningstider ved at kontakte museet per mail på faelleslandboforeningen@gmx.de.

Adresse
Kupfermühlenweg 4
24994 Jardelund
Tyskland
E-mail faelleslandboforeningen@gmx.de
Telefonnummer +49 461 14 40 86 00
Åbningstider
2. marts - 2. december
Fredag:
14:00-17:00
2. december - 2. marts
Vinterlukket mellem 2. december og 2. marts. Grupper er velkommen til at aftale tider til rundtvisninger uden for åbningstiderne ved at ringe eller skrive til museet. Vær opmæksom på, at der er særlige arrangementer på udvalgte søndage. Kontakt gerne museet for yderligere informationer.

Seværdigheder fra Christian Lassens Minde Museum

Christian Lassens Mindemuseum

Christian Lassens Mindemuseum

Har I lyst til en lille tidsrejse tilbage til det 19. århundrede? På Christians Lassens Mindemuseum kan I opleve, hvordan det var at leve i grænselandet for over 100 år siden. Museet er både et hjemstavns-, familie- og mindretalsmuseum, der formidler mindretalsfamilien Lassens liv og virke i gamle dage.