Alt

Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger

Fritid med indhold

Sydslesvigs danske Ungdomsforeningers (SdU) overordnede formål er at fremme det danske ungdoms- og idrætsarbejde samt styrke det folkelige arbejde i Sydslesvig.

Gennem idræt, kulturelle og pædagogiske tilbud skaber SdU oplevelser med indhold for medlemmerne. Med dette udgangspunkt gennemføres en lang række arrangementer. Disse foregår i forenings- og udvalgsregi, i spejder- og FDF-grupperne og i samarbejde med andre organisationer.

SdU er paraplyorganisationen for de danske idræts- og ungdomsforeninger i Sydslesvig. Foreningernes tilbud spænder vidt fra modelflyvning til de store idrætter fodbold og håndbold samt søsport. De mindre foreninger tilbyder mange forskellige kulturelle og kreative aktiviteter. Tilknyttet er også Dansk Spejderkorps i Sydslesvig (DSS), FDF Sydslesvig og Menighedernes Børne- og Ungdomsarbejde (MBU). Foreningerne har fra 10 og op til 1.000 medlemmer.

Fingeren på pulsen

SdU har 11 børne- og ungdomshuse, som er tredelte institutioner med en fritidshjems-, en fritidsklub- og en ungdomsafdeling. Institutionerne er karakteriseret ved en høj pædagogisk standard, hvor overordnede og individuelle målsætninger, koncepter og læreplaner danner arbejdsgrundlaget. Et hav af forskellige aktiviteter, tilbud, arrangementer og kolonier er med til at fremme børnenes udvikling, trivsel og glæde. Institutionernes madtilbud supplerer den kvalitative tilgang, ligesom forældresamarbejdet vægtes højt. Institutionernes praktiske realisering tager udgangspunktet i det enkelte barns, behov, interesser og forudsætninger.

Derudover står SdU for driften af kursuscentret Christianslyst, Spejdercentret Tydal, Aktivitetshuset i Flensborg, to haller og flere idrætsanlæg i hele Sydslesvig. SdU er en organisation i stadig fremdrift med tætte kontakter til Danmark, lokalsamfundet og det øvrige Europa.

Adresse
Norderstraße 76
24939 Flensburg
Tyskland
E-mail kontoret@sdu.de
Telefonnummer +49 (0)461 14 40 80
Åbningstider Mandag - Torsdag:
08:00-16:00
Fredag:
08:00-12:00

Kommende begivenheder fra Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger

Koncert: Svaneborg Kardyb indtager Flensborg

07. oktober 2023 20:00

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Musikelskere i Flensborg og omegn kan glæde sig til en aften fyldt med sublime melodier, delikat minimalisme og subtile elektroniske vibes, når den prisvindende danske duo, Svaneborg Kardyb, indtager Blå Sal på Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig.

Gymnastikshow: KATA

11. oktober 2023 19:00

Idrætshallen

Når DGI Verdensholdet går på gulvet med showet KATA, kommer du til at opleve nogle af landets allerbedste gymnaster udføre rytmisk gymnastik, dans, spring og akrobatik af højeste kaliber.

Familiekoncert med RUMLERIM

04. november 2023 11:00

Flensborg Bibliotek

Den 4. november kan I glæde jer til en elektriserende børnekoncert, når det danske band Rumlerim kigger forbi Flensborg Bibliotek og spiller koncert for børn og deres familier.

Overnatningssteder fra Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger

Spejdergården Tydal

Spejdergården Tydal

Tydal er en af de største spejdergårde i Nordeuropa og drives i regi af det danske mindretal. På spejdergården Tydal kan I nyde naturen langs den smukke å Trenen - om I er på lejrskole, på en foreningstur, teambuilding med virksomheden eller til familiefest.

Trenehytten

Trenehytten

Er I på udkig efter et hyggeligt lejrskolested til en mindre gruppe? Trenehytten er en rustik spejderhytte med en stor naturhave og floden Trenen med sit smukke, fredede naturområde lige i baghaven. Hyttens beliggenhed mellem Slesvig og Flensborg gør det nemt at besøge Sydslesvigs vigtigste kulturelle seværdigheder.