Cykelture i Sydslesvig: Halvøen Holnis

Sydslesvig er ikke kun et spændende rejsemål for kulturinteresserede. Landsdelen byder også på masser af spændende naturoplevelser. På denne side tager vi jer med på en cykeltur rundt omkring halvøen Holnis (Holnæs) gennem de lokale skove, forbi smukke strande og gennem flotte naturområder.

Rejsetip

Vikingebyen Slesvig

Slesvig er et af de vigtigste kulturelle centre i Slesvig-Holsten og et must for alle kultur- og historieinteresserede.

Rejsetip

Livestream | Foredrag: Fremtidens RNA-medicin

18. april 2023 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Du kan måske huske, at RNA-medicin trak store overskrifter i medierne, da covid-vaccinerne blev lanceret. Men RNA kan bruges til meget andet og der forskes lige nu ihærdigt med henblik på at finde nye behandlingsmetoder. Den 18. april kan du høre mere om RNA og aktuelle forskningsinitiativer på Flensborg Bibliotek.

Begivenhed

Livestream | Foredrag: Stjernernes vilde liv

28. marts 2023 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Har I nogensinde tænkt over, hvordan en stjerne bliver til og hvordan dens liv ender? Den 28. marts kan I høre alt om interstellare gasskyer, stjerners forskellige udviklingsstadier, og deres kaotiske ende som ustabile stjerner eller supernovaer, når videnskabsfolk fra Aarhus Universitet fortæller om rummets mysterier.

Begivenhed

Livestream | Foredrag: Kaffe

21. marts 2023 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Kaffe er for mange af os en form for livseliksir, som følger os tæt i dagligdagen. Men har du nogensinde tænkt over, hvor meget arbejde, teknologi og ekspertise der skal til, før den varme drik endelig når sit mål i en sydslesvigsk kaffekop? Den 21. marts kan du få alle svarene, hvis du tilmelder dig til dette foredrag på Flensborg Bibliotek.

Begivenhed

Livestream | Foredrag: Hvad Grønlands indlandsis lærer os

28. februar 2023 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Hvordan så verden ud for tusindbvis af år siden og hvor meget vil havet stige i fremtiden? Disse og mange andre spørgsmål vil du kunne få svar på under foredraget med professor i glaciologi, Dorthe Dahl-Jensen, på Flensborg Bibliotek den 28. februar.

Begivenhed

Konkurrence: Sydslesvigsk Kagedyst

29. april 2023 14:00

Neustadt 81, 25813 Husum, DE

Slumrer der en sydslesvigsk eller sønderjysk bager i dig? Eller er du den fødte dommer med ekspertise fra at have set adskillige, kulinariske castingshows? Så tilmeld dig til den Sydslesvigske Kagedyst med det samme - enten som bager, eller som dommer i publikum!

Begivenhed

Foredrag: Undertrykkelse af mindretallet i årene efter krigens afslutning

25. april 2023 15:00

Hans-Chr.-Andersen-Weg 2, 24340 Eckernförde, DE

I dag er forholdet mellem mindretallet og flertalsfefolkningen i Sydslesvig præget af fredelig koeeksistens. Men sådan har det ikke altid været. I dette foredrag fortæller Mogens Rostgaard Nissen, hvordan dansksindede og mindretallets opblomstrende foreninger blev chikaneret af de tyske myndigheder i årene efter krigen.

Begivenhed

Budbringerens fodtrin

21. januar 2023 15:30

Apenrader Str. 25, 24939 Flensborg, DE

Stuepigen Edith fra den populære tv-serie "Badehotellet" kan meget andet end at optræde som naiv og rapkæftet. Skuespilleren Ulla Vejby er en dygtig sanger og med ”Budbringerens fodtrin” kan du opleve et anderledes koncertprojekt.

Begivenhed

Foredrag: Tanker om digital dannelse

22. februar 2023 19:00

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Hvornår er man digital dannet? Når man er aktiv på sociale medier? Når man bruger smarte digitale gadgets? Eller først når man kan læse HTML? I sit foredrag vil lektor, ph.d. Stine Liv Johansen komme med nogle svar på, hvordan man bliver digitalt dannet, hvad det betyder for vores hverdag og hvad vi egentlig får ud af det.

Begivenhed

Foredrag: Mødet med muren - må jeg låne lidt håb af dig?

15. marts 2023 17:00

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Psykisk sygdom rammer ikke kun de mennesker, der er syge. Også de pårørende bliver påvirket, når et nærtstående menneske er psykisk udfordret. I sit foredrag fortæller Per Mikkelsen om sin nu voksne søn, som blev ramt af psykisk sygdom, og hvordan familien brød igennem muren af tabuer, for at genfinde balancen i livet.

Begivenhed

Foredrag: Et dramatisk landdagsvalg i 2005 - på vej til magten

06. marts 2023 16:30

Bismarckstr. 18 a, 24837 Schleswig, DE

Kan I huske den politiske krimi, der udspillede sig i 2005 i Kiel? Den 2. marts puster tidligere minister Anke Spoorendonk liv i minderne om et dramatisk landdagsvalg, der indebar trussler og politibeskyttelse for foredragsholderen og som efter tre mislykkede valgforsøg i landdagen endte med en CDU-ledet flertalsregering.

Begivenhed