Cykelture i Sydslesvig: Halvøen Holnis

Sydslesvig er ikke kun et spændende rejsemål for kulturinteresserede. Landsdelen byder også på masser af spændende naturoplevelser. På denne side tager vi jer med på en cykeltur rundt omkring halvøen Holnis (Holnæs) gennem de lokale skove, forbi smukke strande og gennem flotte naturområder.

Rejsetip

Vikingebyen Slesvig

Slesvig er et af de vigtigste kulturelle centre i Slesvig-Holsten og et must for alle kultur- og historieinteresserede.

Rejsetip

Tag på kør selv ferie i Sydslesvig i Nordtyskland

Kør selv ferien er et godt og klimavenligt alternativ til flyrejser til fjerne lande. Her kan du få at vide, hvad du kan opleve i Sydslesvig i Nordtyskland og hvordan du bedst planlægger rejsen, når du skal rundt i egen bil.

Rejsetip

Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, DE

Kunstudstillingen på Mikkelberg er altid et besøg værd, når man interesserer sig for kunstnere fra regionen og de skandinaviske lande. Men stedet med sine smukke bygninger, gode faciliteter og smukke omgivelser kan også danne rammerne for jeres næste sammenkomst i jeres forening eller andre events.

Seværdighed

Rundvisning på Flensburger Brauerei

Flensburger Brauerei , Flensburg

Vil I vide, hvorfor Flensborg-øllen er den bedste i verden? På en rundvisning på Flensburger Brauerei kan I få hele historien, få indblik i bryggeprocessen og opleve det rasende hurtige påfyldningsanlæg. Selvfølgelig er der også smagsprøver og en god, lille bid mad til jer efter rundvisningen.

Aktivitet

Gudstjenester i Sydslesvig | Midfaste

10. marts 2024 00:00 - 23:55

Südergraben 36A, 24937 Flensburg, DE

De 24 danske evangelisk-lutherske menigheder i Sydslesvig byder på mange forskellige gudstjenester overalt i landsdelen. Her finder du prædikesteder og tidspunkter for gudstjenesterne næste søndag.

Begivenhed

Koncert: Mads Hansens Kapel

15. marts 2024 20:00

Hans-Christian-Andersen-Weg 8, 24340 Eckernförde, DE

Den 15. marts besøger Mads Hansens Kapel Medborgerhuset i Egernførde, hvor du kan være med til en underholdende aften med god dansemusik.

Begivenhed

Udstilling: SKAGENSMALERE OG FYNBOER | KIRSTEN HOLM

02. marts - 20. maj 2024

Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, DE

Fra 2. marts til 20. maj kan du opleve en helt særlig kunstudstilling på Mikkelberg, med værker af kendte skagens- og fynsmalere som Anna Ancher, Michael Ancher, Holger Drachmann, Peter Hansen, P.S. Krøyer og Johannes Larsen. De gamle mestre sættes i relief af Kirsten Holms keramiske værker.

Begivenhed

Foredrag: Dramamanden Kaj Munk

15. maj 2024 14:30

Norderstraße 76, 24939 Flensburg, DE

Kom og hør forfatter, entertainer, foredragsholder og lektor Jens Kristian Lings fortælle om sin bog, når han besøger Flensborghus den 15. maj.

Begivenhed

Foredrag | Livestream: Menneskedyret Homo sapiens

16. april 2024 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Vi mennesker er et tilfældigt resultat af en broget evolutionsproces, og vi er en anatomisk rodebunke med lån af organer fra vores tidlige forfædre. Vores adfærd er i høj grad styret af menneskedyrets biologi og forhistorie og ikke vores frie vilje alene.

Begivenhed

Foredrag | Livestream: Ig Nobel Prize

09. april 2024 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

The Ig Nobel Prize is awarded for “peculiar research” that at first makes us laugh and then think deeply. Attend this lecture for a humour-filled dive into the prize-winning research. Meet Marc Abrahams and some of the recent prize winners.

Begivenhed

Foredrag | Livestream: Bomben

19. marts 2024 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Atombomben kom til for over 75 år siden og præger stadig vores verden i dag. Hør både om, hvordan bomben blev til og ændrede verden og om fysikken i, hvordan atombomber virker. Bomben har ændret den måde, vi lever på. Spørgsmålet er: Kan vi leve med bomben?

Begivenhed