Vikingebyen Slesvig

Slesvig er et af de vigtigste kulturelle centre i Slesvig-Holsten og et must for alle kultur- og historieinteresserede.

Rejsetip

Tag på kør selv ferie i Sydslesvig i Nordtyskland

Kør selv ferien er et godt og klimavenligt alternativ til flyrejser til fjerne lande. Her kan du få at vide, hvad du kan opleve i Sydslesvig i Nordtyskland og hvordan du bedst planlægger rejsen, når du skal rundt i egen bil.

Rejsetip

Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, DE

Kunstudstillingen på Mikkelberg er altid et besøg værd, når man interesserer sig for kunstnere fra regionen og de skandinaviske lande. Men stedet med sine smukke bygninger, gode faciliteter og smukke omgivelser kan også danne rammerne for jeres næste sammenkomst i jeres forening eller andre events.

Seværdighed

Rundvisning på Flensburger Brauerei

Flensburger Brauerei , Flensburg

Vil I vide, hvorfor Flensborg-øllen er den bedste i verden? På en rundvisning på Flensburger Brauerei kan I få hele historien, få indblik i bryggeprocessen og opleve det rasende hurtige påfyldningsanlæg. Selvfølgelig er der også smagsprøver og en god, lille bid mad til jer efter rundvisningen.

Aktivitet

Koncert: Fiolministeriet og Keike Faltings meet Theodor-Storm-Schule Husum

02. maj 2020 20:00 - 22:00

Am Messeplatz 12–18, 25813 Husum, DE

Vær med den 2. maj, når den danske trio Fiolministeriet, Keike Faltings fra Föhr og unge musikere fra Theodor-Storm-Schule i Husum spiller traditionelle numre fra Danmark og Nordtyskland. Koncerten foregår på messecentret i Husum.

Begivenhed

Koncert: Andreas Tophøj & Rune Barslund

29. februar 2020 18:00 - 20:00

Harniskai 13, 24937 Flensburg, DE

Andreas og Rune hører til de bedste folkemusikere i Danmark. Den 29. februar byder de på en uforglemmelig live-oplevelse i et udsøgt ambiente på Robbe & Berking Yachting Heritage Centre i Flensborg.

Begivenhed

Gasoline

20. marts 2020 20:00 - 22:00

Herrmannstr. 8a, 25821 Bredstedt, DE

Den 20. marts står der rock på programmet på Bredsted Danske Skole, når de fem friske piger fra bandet Gasoline puster liv i Gasolins populære hits under deres koncert i Bredsted. Koncerten er en del af SSFs koncertrække Vestkystkultur.

Begivenhed

Udstillingsåbning: 100 år senere - Mindretalsliv i Sydslesvig i dag

01. marts 2020 11:00 - 13:00

Ochsenweg 5, 24867 Dannewerk, DE

I anledning af 100-året for grænsedragningen udvider Danevirke Museum sin mindretalsudstilling med en særudstilling omkring mindretalslivet i dag. Museet inviterer i denne sammenhæng alle interesserede til sæson- og udstillingsåbning den 1. marts.

Begivenhed

Kunstudstilling: Künstlerfreunde V

02. februar - 15. marts 2020

Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, DE

Dette år er det 5. gang at udstillingen "Künstlerfreunde" gennemføres på Mikkelberg. Her er der mulighed for at opleve et udsnit af det kreative liv, der rører sig lige uden for museets hoveddør, da kunstnerne kommer fra nærområdet omkring Mikkelberg. Udstillingen fortsætter til 15. marts.

Begivenhed

Helligåndskirken i Flensborg

Große Straße 43, 24937 Flensburg, DE

Helligåndskirken er den ældste danske kirke i Sydslesvig og anses som mindretallets hovedkirke. Kirken er ikke kun en populær seværdighed med en spændende historie. Bjørn Nørgårds kirkekunst, som gemmer sig indenfor de historiske mure, er et mustsee.

Seværdighed

KZ-Gedenkstätte Husum-Schwesing

Engelsburg 10, 25813 Schwesing, DE

Svesinglejren var et af flere koncentrationslejre i Grænselandet. Mindesmærket i Svesing ved Husum minder i dag om nazismens terrorregime i grænseregionen og de mange ofre, som har fundet døden i KZ-lejren. På mindestedet kan I informere jer om begivenhederne fra dengang.

Seværdighed

Genforeningen 2020

I år - 2020 - er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark, og den nuværende grænse blev fastlagt. Dette markeres med mange arrangementer og aktiviteter - også i Sydslesvig. Læs på denne side om disse aktiviteter og få indblik i tiden omkring folkeafstemningen og Genforeningen.

Rejsetip