Flensburger Brauerei Logo

Rundvisning på Flensburger Brauerei

Foto: Flensburger Brauerei

Du er her

Kig bag kulisserne på en af Flensborgs største succeshistorier

Vil I vide, hvorfor Flensborg-øllen er den bedste i verden? På en rundvisning på Flensburger Brauerei kan I få hele historien, få indblik i bryggeprocessen og opleve det rasende hurtige påfyldningsanlæg. Selvfølgelig er der også smagsprøver og en god, lille bid mad til jer efter rundvisningen.

En for mange danskere ualmindelig bitter smag, den ikoniske patentprop, aldeles underholdende, lokalpatriotiske tv-reklamer eller forbindelsen til den lokale, men i hele Tyskland kendte comicfigur Werner: Der er mange ting Flensburger Brauerei (Flensborg bryggeri) er kendt for - ikke kun omkring Flensborg, men efterhånden i store dele af Tyskland. Bryggeriet er nok en af byens største succes-historier og samtidig en af byens store, identitetsstiftende søjler.

Løft sløret for nogle af de hemmeligheder omkring Flensburger Brauerei og verdens bedste øl

Hvis I ønsker at få et lille kig bag kulisserne og få løftet sløret for nogle af hemmelighederne bag verdens bedste øl, så har i mulighed for at booke jer ind på en af bryggeriets rundvisninger. Rundvisningen starter helt afslappet med en film, som tager jer ud på en rundrejse gennem Slesvig-Holsten. Derefter starter den egentlige rundvisning i bryghuset, hvor ingredienserne  til øllen koges sammen, hvilket I nok kommer til at mærke på grund af varmen i hallen. I får dog hurtigt mulighed for at køle af, da turen straks fortsætter gennem gær- og lagerkælderen. Rundvisningens højdepunkt er det store påfyldningsanlæg, som kan klare op til en million patentpropflasker om dagen, hvilket udover påfyldningen selvfølgelig også omfatter lukning, etikettering og slutkontrollen af flaskerne.

Smagsprøver på frisktappet Flens og en lille bid mad

Udover jeres åndelige velværde vil der også blive sørget for lidt til ganen. I Flensborg Salonen kan I glæde jer til frisktappet Flens (som de lokale kalder deres øl) samt et lille måltid mad bestående af blandt andet skinke, sild og brød.

Husk: Der er mange trin og trapper og skal komme iført fornuftige sko

Det er vigtigt, at i husker at i er på besøg på en potentielt farlig arbejdsplads. Når i bevæger jer igennem produktionshallerne, skal i op og ned af mange trin og trapper. Derfor er det vigtigt, at i fysisk er i stand til at gennemføre turen. Da der er en hvis fare for at komme til skade, skal I møde op med fast og fodomsluttende fodtøj. Besøgende, der ikke har fornuftige sko på, må desværre ikke være med på rundvisningen. Udbyderen gør derudover opmærksom på, at det på grund af ændringer i produktionen eller reparationer kan forekomme, at anlægget står stille, mens i er på besøg.

Book rettidig, da der er rift om pladserne

Rundvisninger på Flensborg Bryggeri er et ægte highlight og de er derfor meget populære. Sørg for at planlægge og booke turen rettidig. Bookinger modtages over telefonen fra mandage til fredage mellem 08:00 og 17:00. Gruppernes størrelse må ikke overstige 50 personer.

Ingen parkeringspladser ved bryggeriet, men I kan bruge byens parkeringshuse

Bryggeriet ligger ikke langt fra centrum og i kan sagtens gå derover fra f.eks. Søndertorv (Südermarkt). Der er ingen parkeringspladser direkte ved bryggeriet. Vi anbefaler derfor at i parkerer i en af byens parkeringskældre ved Søndertorv hhv. Røde Gade (Rote Straße). Herfra er der ca. 5-10 minutters gang til bryggeriet.

Generel information

Sted Flensburger Brauerei
Munketoft 12, 24937 Flensburg, Tyskland
Aktivitetstype Guidede ture og rundvisninger
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Priser

Priser for rundvisningen
Mandag - Fredag kl. 10:00 hhv. 14:00 per person
9,50 €
Mandag - Fredag kl. 18:00 per person
12,50 €
Lørdage (kun fra Maj til September) kl. 10:00 per person
12,50 €
Rundvisninger skal altid bookes og betales på forhånd. Mindstealderen får deltagerne er 16 år.
Telefonnummer +49 461 86 31 22
E-mail brauereibesuch@flens.de
Betjening på dansk Ja
Foregår begivenheden på dansk? Ja
Åbningstider
Kontortider til booking af rundtvisninger
Mandag - Fredag:
08:00-17:00
Merchandise-butikken "Plop-Shop"
Mandag - Fredag:
13:00-18:00
Varighed 2 - 3,5 timer
Check-in? 10 minutter før
Er aktiviteten egnet til kørestolsbrugere? Nej
Minimum antal deltagere / pladser 6 personer
Maksimum antal deltagere / pladser 45 personer
Anbefalet mindstealder 16 år
Forplejning Ja
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Nej
Betalingsmuligheder
Alt
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej
Er aktiviteten afhængig af vejret? Nej
Er aktiviteten sæsonafhængig? Nej

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Bryggeriet er en potentiel farlig arbejdsplads med mange trapper og trin. Det er derfor vigtigt, at deltagerne fysisk er i stand til at klare de mange trapper på bryggeriet.
  • Husk at medbringe fast, fodomsluttende fodtøj. Deltagere, som ikke har fodomsluttende sko på, må desværre ikke deltage i rundvisningen.
Andre særlige tilbud
  • Merchandise-butik med forskellige souvenirs og sjove produkter omkring den berømte Flensborg-øl
  • Hyggelige prøvesmagningsaftener med craftbeer, god mad og bryggeriets øl-sommelier, som fortæller en hel masse omkring bryggekunsten under aftenen.
  • Brygmesteraftener, hvor bryggeriets brygmestre giver interesserede indblik i, hvad der skal til for at lave en rigtig god øl.

Andre aktiviteter i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Begivenheder i nærheden

Spisesteder i nærheden

Seværdigheder i nærheden