Alt

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Stedet, hvor du møder alt det danske

Siden 1891 repræsenterer Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig en livline til den danske og nordiske kultur, der er nødvendig for at opretholde en levende danskhed i Sydslesvig.

Ud over kerneopgaven at være det danske mindretals bibliotek, har biblioteket en række tilbud, der ikke blot henvender sig til det danske mindretal, men til enhver der er interesseret i det danske og nordiske – det være sig inden for historie, musik, film, forskning – & meget mere.

Ordet mere er et nøgleord i bibliotekets fortælling om sig selv – både som biblioteket har været i fortiden, som det er nu, og som det ønsker at være i fremtiden. Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig er meget mere end et sted til opbevaring af bøger. Biblioteket rummer tillige “Den slesvigske Samling”, “Studieafdelingen og Arkivet” samt udøver formidlings- og kursusvirksomhed – & meget mere.

Biblioteket fungerer som en dør til Norden for de mange, der ønsker et nærmere kendskab til vort lille hjørne af Europa. Det fungerer som brobygger mellem landsdelens befolkningsgrupper, som kontakt til bibliotekerne i Danmark, som en integreret del af grænselandets kulturtilbud – & meget mere.

Til at udtrykke denne aktive mangfoldighed har biblioteket hentet et bomærke fra bogens verden, nemlig “&” – tegnet for “og” (kaldet ampersand) formgivet så tegnet indgår i DCB. Vi vil hermed udtrykke bibliotekets mangfoldighed samt vise, at vi på biblioteket ønsker at møde vore brugere med åbenhed, faglighed, hjælpsomhed, formidlingslyst – & meget, meget mere.

Adresse
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
E-mail dcb@dcbib.dk
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
Åbningstider Mandag - Fredag:
10:00-19:00
Lørdag:
10:00-14:00
Særåbningstider på grund af corona-pandemien. Ændringer kan forekomme.

Kommende begivenheder fra Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Morgensang på Flensborg Bibliotek

01. april 2023 09:30

Flensborg Bibliotek

Så er det snart tid til at afstøve stemmebåndende, når SSF og Dansk Centralbibliotek inviterer til morgensang på Flensborg Bibliotek. Udover det musikalske kan du glæde dig til en god kop kaffe og rundstykker på bordet.

IKKE FLERE PLADSER! Familielørdag: Pip Gok Påskeplim

01. april 2023 10:30

Flensborg Bibliotek

Den 1. april byder børnebiblioteket i Flensborg velkommen til deres årlige påskesjov. I kan glæde jer til en sjov koncert med Tulle og Skralle, hvorefter der vil være masser af påskehygge og påskeklip sammen med Vivian og børnebibliotekarerne Mette og Inge Marie.

Dolas dukketeater

01. april 2023 11:00

Slesvig Bibliotek

I 30 år har Dola allerede sat sit præg på tusindvis af børnehjerter i mindretallet med sit lille dukketeater, fortrinsvis på Dansk Cenralbibliotek, men også mange andre steder rundt i Sydslesvig. Hvis I vil opleve et af de over 100 små teaterstykker, som hun efterhånden har i sit repertoire, så kig forbi biblioteket, når Dola og hendes små venner er på scenen igen.

Aktiviteter fra Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Foredrag: Den Slesvigske Samling for slægtsforskere

Flensborg Bibliotek

Hvem er jeg og hvor kommer jeg fra? Slægtsforskning kan finde svarene på disse spørgsmål. Hvis du har dine rødder i det nuværende Sydslesvig eller Sønderjylland, så er Den Slesvigske Samling måske den rette kilde til relevante materialer for dig. I dette foredrag kan du høre mere om mulighederne.

Foredrag: Sønderjylland i bytte for De Vestindiske Øer

Flensborg Bibliotek

"Nød gør opfindsom", som tyskerne siger. Ironisk nok var det danske politikere, der efter 1864 tog ordsproget til sig og arbejdede på, at genvinde Sønderjylland fra tyskerne gennem en klassisk byttehandel. Her kan du opleve en overset og måske lidt grotesk del af danmarkshistorien.

Foredrag: Diger, død og diamanter

Flensborg Bibliotek

Sönke Nissens liv kunne være stoffet til en spændende film. I dette foredrag får i en underholdende fortælling om en friser, der drog ud til Afrika i starten af det 20. århundrede for at bygge jernbaner og finde diamanter. Og i får svar på, hvorfor netop hans navn fik en plads i historiebøgerne.