Alt

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Stedet, hvor du møder alt det danske

Siden 1891 repræsenterer Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig en livline til den danske og nordiske kultur, der er nødvendig for at opretholde en levende danskhed i Sydslesvig.

Ud over kerneopgaven at være det danske mindretals bibliotek, har biblioteket en række tilbud, der ikke blot henvender sig til det danske mindretal, men til enhver der er interesseret i det danske og nordiske – det være sig inden for historie, musik, film, forskning – & meget mere.

Ordet mere er et nøgleord i bibliotekets fortælling om sig selv – både som biblioteket har været i fortiden, som det er nu, og som det ønsker at være i fremtiden. Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig er meget mere end et sted til opbevaring af bøger. Biblioteket rummer tillige “Den slesvigske Samling”, “Studieafdelingen og Arkivet” samt udøver formidlings- og kursusvirksomhed – & meget mere.

Biblioteket fungerer som en dør til Norden for de mange, der ønsker et nærmere kendskab til vort lille hjørne af Europa. Det fungerer som brobygger mellem landsdelens befolkningsgrupper, som kontakt til bibliotekerne i Danmark, som en integreret del af grænselandets kulturtilbud – & meget mere.

Til at udtrykke denne aktive mangfoldighed har biblioteket hentet et bomærke fra bogens verden, nemlig “&” – tegnet for “og” (kaldet ampersand) formgivet så tegnet indgår i DCB. Vi vil hermed udtrykke bibliotekets mangfoldighed samt vise, at vi på biblioteket ønsker at møde vore brugere med åbenhed, faglighed, hjælpsomhed, formidlingslyst – & meget, meget mere.

Adresse
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
E-mail dcb@dcbib.dk
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
Åbningstider Mandag - Fredag:
10:00-19:00
Lørdag:
10:00-14:00
Særåbningstider på grund af corona-pandemien. Ændringer kan forekomme.

Kommende begivenheder fra Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Udstilling: Perspektivwechsel 2020 – 100 Jahre Grenzgeschichte(n)

14. marts 2020 - 14. marts 2021 10:00

Museumsberg Flensburg

Hvad betyder det for befolkningen, når en landsdel pludselig bliver delt i to? Udstillingen "Perspektivwechsel 2020" præsenterer et stort udvalg af historier fra forskellige mennesker fra grænseregionen.

AFLYST - Udstilling: Profession og passion - Danske Kunsthåndværkere & Designere

05. - 28. november 2020

Flensborg Bibliotek

Udstillingen er desværre aflyst på grund af corona-pandemien og bliver udskudt til næste år. Den nye dato bliver kommunikeret, så snart planlægningen er afsluttet.

AFLYST - Workshop: Kreativ bogfoldning og Lyspiger

27. november 2020 16:00

Flensborg Bibliotek

Begivenheden er AFLYST på grund af den aktuelle, corona-relaterede lockdown i Tyskland.

Aktiviteter fra Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Foredrag: Flensborg og de danske slaveøer

Flensborg Bibliotek

Vidste I at Flensborg spillede en vigtig rolle i Danmarks kolonihandel? Romhandlen bragte stor rigdom til byens købmænd og stadig i dag vidner mange spor om denne blomstringstid. Foredraget om Flensborgs historie som romby er en spændende mulighed for at dykke ned i denne del af Flensborgs historie.

Foredrag: Den Slesvigske Samling for slægtsforskere

Flensborg Bibliotek

Hvem er jeg og hvor kommer jeg fra? Slægtsforskning kan finde svarene på disse spørgsmål. Hvis du har dine rødder i det nuværende Sydslesvig eller Sønderjylland, så er Den Slesvigske Samling måske den rette kilde til relevante materialer for dig. I dette foredrag kan du høre mere om mulighederne.

Foredrag: Sønderjylland i bytte for De Vestindiske Øer

Flensborg Bibliotek

"Nød gør opfindsom", som tyskerne siger. Ironisk nok var det danske politikere, der efter 1864 tog ordsproget til sig og arbejdede på, at genvinde Sønderjylland fra tyskerne gennem en klassisk byttehandel. Her kan du opleve en overset og måske lidt grotesk del af danmarkshistorien.