Cykelture i Sydslesvig: Halvøen Holnis

Sydslesvig er ikke kun et spændende rejsemål for kulturinteresserede. Landsdelen byder også på masser af spændende naturoplevelser. På denne side tager vi jer med på en cykeltur rundt omkring halvøen Holnis (Holnæs) gennem de lokale skove, forbi smukke strande og gennem flotte naturområder.

Rejsetip

Vikingebyen Slesvig

Slesvig er et af de vigtigste kulturelle centre i Slesvig-Holsten og et must for alle kultur- og historieinteresserede.

Rejsetip

Tag på kør selv ferie i Sydslesvig i Nordtyskland

Kør selv ferien er et godt og klimavenligt alternativ til flyrejser til fjerne lande. Her kan du få at vide, hvad du kan opleve i Sydslesvig i Nordtyskland og hvordan du bedst planlægger rejsen, når du skal rundt i egen bil.

Rejsetip

Rundvisning på Flensburger Brauerei

Flensburger Brauerei , Flensburg

Vil I vide, hvorfor Flensborg-øllen er den bedste i verden? På en rundvisning på Flensburger Brauerei kan I få hele historien, få indblik i bryggeprocessen og opleve det rasende hurtige påfyldningsanlæg. Selvfølgelig er der også smagsprøver og en god, lille bid mad til jer efter rundvisningen.

Aktivitet

Spaghettigudstjeneste

31. marts 2023 17:30 - 19:00

Kappelner Str. 38, 24943 Flensborg, DE

Påsken nærmer sig med store skridt. Derfor fejrer vi en spaghettigudstjeneste, hvor det netop skal handle om påsken og hvor det er børnene, der står i centrum. Efter gudstjenesten er der fællesspisning i menighedslokalet.

Begivenhed

Gudstjenester i Sydslesvig | Palmesøndag

02. april 2023 00:00 - 23:55

Südergraben 36A, 24937 Flensburg, DE

De 24 danske evangelisk-lutherske menigheder i Sydslesvig byder på mange forskellige gudstjenester overalt i landsdelen. Her finder du prædikensteder og tidspunkter for gudstjenesterne næste søndag.

Begivenhed

Udstilling | NATUR-SYN-RUM: Tre generationer Havsteen-Mikkelsen

01. april - 25. juni 2023

Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, DE

Fra april til juni vises dobbeltudstillingen NATUR-SYN-RUM på Mikkelberg og Museet Holmen. Der vises værker af maleren og grafikeren Sven Havsteen-Mikkelsen samt af hans efterkommere og familiemedlemmer, af hvilke mange ligeledes var og er kunstnere.

Begivenhed

Udstillingsåbning | NATUR-SYN-RUM: Tre generationer Havsteen-Mikkelsen

01. april 2023 00:00 - 23:55

Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, DE

Den 1. april åbner dobbeltudstillingen NATUR-SYN-RUM på Mikkelberg og Museet Holmen. Åbningen markeres med et program, som omfatter flere stationer nord og syd for grænsen. Flere kunstnere og udstillere vil være til stede på dagen.

Begivenhed

Gården Festival 2003

10. juni 2023 15:00

Tüdal 1, 24852 Eggebek, DE

Pak din festivaltaske og tag med os tilbage på GÅRDEN, når Tydal endnu engang bliver forvandlet til Sydslesvigs fedeste festival.

Begivenhed

Morgensang på Flensborg Bibliotek

01. april 2023 09:30

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Så er det snart tid til at afstøve stemmebåndende, når SSF og Dansk Centralbibliotek inviterer til morgensang på Flensborg Bibliotek. Udover det musikalske kan du glæde dig til en god kop kaffe og rundstykker på bordet.

Begivenhed

Koncert: Mor og søn spiller og synger

12. april 2023 19:00

Große Straße 43, 24937 Flensburg, DE

Den 12. april kan I glæde jer til en helt særlig musikalsk oplevelse, når to velkendte, sydslesvigske musikere, som også er mor og søn, sammen med publikum vil synge og spille deres ynglingssange i Helligåndskirken.

Begivenhed

Restaurant Borgerforeningen

Holm 17, 24937 Flensburg, DE

Hyggelig elegance i traditionsrige omgivelser: Restaurant Borgerforeningen har fået navn efter den gamle danske forening Borgerforeningen, grundlagt i 1835. Restaurantens historie er uløselig knyttet til foreningen, med sine nære bånd til det danske mindretal i Sydslesvig og Danmark.

Spisested