Vikingebyen Slesvig

Slesvig er et af de vigtigste kulturelle centre i Slesvig-Holsten og et must for alle kultur- og historieinteresserede.

Rejsetip

Tag på kør selv ferie i Sydslesvig i Nordtyskland

Kør selv ferien er et godt og klimavenligt alternativ til flyrejser til fjerne lande. Her kan du få at vide, hvad du kan opleve i Sydslesvig i Nordtyskland og hvordan du bedst planlægger rejsen, når du skal rundt i egen bil.

Rejsetip

Rundvisning på Flensburger Brauerei

Flensburger Brauerei , Flensburg

Vil I vide, hvorfor Flensborg-øllen er den bedste i verden? På en rundvisning på Flensburger Brauerei kan I få hele historien, få indblik i bryggeprocessen og opleve det rasende hurtige påfyldningsanlæg. Selvfølgelig er der også smagsprøver og en god, lille bid mad til jer efter rundvisningen.

Aktivitet

KZ-Gedenkstätte Husum-Schwesing

Engelsburg 10, 25813 Schwesing, DE

Svesinglejren var et af flere koncentrationslejre i Grænselandet. Mindesmærket i Svesing ved Husum minder i dag om nazismens terrorregime i grænseregionen og de mange ofre, som har fundet døden i KZ-lejren. På mindestedet kan I informere jer om begivenhederne fra dengang.

Seværdighed

Genforeningen 2020

I år - 2020 - er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark, og den nuværende grænse blev fastlagt. Dette markeres med mange arrangementer og aktiviteter - også i Sydslesvig. Læs på denne side om disse aktiviteter og få indblik i tiden omkring folkeafstemningen og Genforeningen.

Rejsetip

DILEMMAKIDS 1920 - Børn og unge i grænsekampen

06. marts - 01. juni 2020

Friedrichstraße 9-11, 24837 Schleswig, DE

Selv om børn og unge ikke havde stemmeret, spillede de en vigtig rolle i valgkampen op til folkeafstemningen i 1920. I denne udstilling kan I få en levende genoplevelse af, hvordan børnenes hverdag så ud dengang.

Begivenhed

Bogbustræf i Flensborg

12. september 2020 10:00 - 22:00

, , DE

Den 12. september er der bogbustræf ved Havnespidsen i Flensborg. Udover mindretallets ikoniske rullende biblioteker deltager der mange andre bogbusser fra nær og fjern. Træffet ledsages af mange spændende aktiviteter og dagen slutter af med en festlig aften på Flensborg bibliotek.

Begivenhed

Slesvig-Holsten-Festen i Flensborg

23. august 2020 10:00 - 23:00

, , DE

Den 23. august 2020 afholdes der i anledning af jubilæet for folkeafstemningen i 1920 en stor borgerfest i Flensborg. Udover en stor åbningsgudstjeneste vil der være et stort udvalg af kulturelle tilbud og arrangementer i Flensborgs indre by.

Begivenhed

Videobloggeren Hans Henriks lille Tour de Sydslesvig

Vloggeren Hans Henrik elsker Tyskland. I Sydslesvig blev han dog konfronteret med uventede forhindringer, da han skulle ud og spise pølser, få tysk øl og snakke med de lokale.

Rejsetip

Fastelavnsfest med Ann og Aberne

21. februar 2020 15:00

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Den årlige fastelavnsfest starter med en times fornøjelig og festlig koncert med Ann og Aberne - et show med masser af musik, leg og dans for børn og deres familier.

Begivenhed

Jump House Flensborg

Jump House Flensborg , Flensburg

Er I på udkig efter en spændende og fysisk krævende indendørs aktivitet til hele familien? Så er trampolinparken Jump House Flensborg måske det rigtige tilbud til jer. For dem der ikke vil ud at hoppe, er der en hyggelig lounge, hvorfra man kan følge med i, hvad der sker i trampolin-hallen.

Aktivitet

Salondampfer Alexandra

Salondampfer Alexandra , Flensburg

I over 110 år har Dampskibet Alexandra præget Flensborgs bybillede og skibet er i dag en vigtig del af byens identitet. En fjordtur med dette historiske juvel er derfor en helt særlig oplevelse. Og måske er der jo mulighed for et lille kig forbi broen eller ned i maskinrummet under turen.

Aktivitet