Cykelture i Sydslesvig: Halvøen Holnis

Sydslesvig er ikke kun et spændende rejsemål for kulturinteresserede. Landsdelen byder også på masser af spændende naturoplevelser. På denne side tager vi jer med på en cykeltur rundt omkring halvøen Holnis (Holnæs) gennem de lokale skove, forbi smukke strande og gennem flotte naturområder.

Rejsetip

Vikingebyen Slesvig

Slesvig er et af de vigtigste kulturelle centre i Slesvig-Holsten og et must for alle kultur- og historieinteresserede.

Rejsetip

Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, DE

Kunstudstillingen på Mikkelberg er altid et besøg værd, når man interesserer sig for kunstnere fra regionen og de skandinaviske lande. Men stedet med sine smukke bygninger, gode faciliteter og smukke omgivelser kan også danne rammerne for jeres næste sammenkomst i jeres forening eller andre events.

Seværdighed

Rundvisning på Flensburger Brauerei

Flensburger Brauerei , Flensburg

Vil I vide, hvorfor Flensborg-øllen er den bedste i verden? På en rundvisning på Flensburger Brauerei kan I få hele historien, få indblik i bryggeprocessen og opleve det rasende hurtige påfyldningsanlæg. Selvfølgelig er der også smagsprøver og en god, lille bid mad til jer efter rundvisningen.

Aktivitet

Udstilling | NATUR-SYN-RUM: Tre generationer Havsteen-Mikkelsen

01. april - 25. juni 2023

Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, DE

Fra april til juni vises dobbeltudstillingen NATUR-SYN-RUM på Mikkelberg og Museet Holmen. Der vises værker af maleren og grafikeren Sven Havsteen-Mikkelsen samt af hans efterkommere og familiemedlemmer, af hvilke mange ligeledes var og er kunstnere.

Begivenhed

Livestream | Foredrag: Myrer

25. april 2023 18:55 - 20:55

Luisenbad 6, 24837 Schleswig, DE

Joachim Offenberg er seniorforsker på Insitut for Ecoscience ved Aarhus Universitet og fortæller om myrernes fantastiske liv. Følg med I livestreamen direkte fra Aarhus Universitet sammen med andre på Slesvig Roklub.

Begivenhed

SSF Humanitært Udvalg: Sommerudflugt langs Kielerkanalen til Kiel

28. juni 2023 08:30 - 19:00

Lornsendamm, 24939 Flensburg, DE

Den 28. juni har du mulighed for at opleve store skibe, historisk arkitektur og et smukt landskab, når Humanitært Udvalg inviterer til sommerudflugt til Kiel og Kielerkanalen. Husk rettidig tilmelding!

Begivenhed

SSF Humanitært Udvalg: Kan du huske dengang, da de hvide smørbåde sejlede på Flensborg Fjord?

17. maj 2023 14:30 - 17:00

Norderstraße 76, 24939 Flensburg, DE

Kan du huske tilbage til de dage, da de hvide smørbåde sejlede frem og tilbage på Flensborg Fjord til destinationer som Kollund, Lyksborg og Gråsten? Den 17. maj tager Kay von Eitzen os med tilbage i tiden, når han i sit billedforedrag fortæller om fjordsejladsen på Flensborg Fjord.

Begivenhed

Livestream | Foredrag: Fremtidens RNA-medicin

18. april 2023 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Du kan måske huske, at RNA-medicin trak store overskrifter i medierne, da covid-vaccinerne blev lanceret. Men RNA kan bruges til meget andet og der forskes lige nu ihærdigt med henblik på at finde nye behandlingsmetoder. Den 18. april kan du høre mere om RNA og aktuelle forskningsinitiativer på Flensborg Bibliotek.

Begivenhed

Foredrag: Undertrykkelse af mindretallet i årene efter krigens afslutning

25. april 2023 15:00

Hans-Chr.-Andersen-Weg 2, 24340 Eckernförde, DE

I dag er forholdet mellem mindretallet og flertalsfefolkningen i Sydslesvig præget af fredelig koeeksistens. Men sådan har det ikke altid været. I dette foredrag fortæller Mogens Rostgaard Nissen, hvordan dansksindede og mindretallets opblomstrende foreninger blev chikaneret af de tyske myndigheder i årene efter krigen.

Begivenhed

Dolas dukketeater

01. april 2023 11:00

Bismarckstr. 18 a, 24837 Schleswig, DE

I 30 år har Dola allerede sat sit præg på tusindvis af børnehjerter i mindretallet med sit lille dukketeater, fortrinsvis på Dansk Cenralbibliotek, men også mange andre steder rundt i Sydslesvig. Hvis I vil opleve et af de over 100 små teaterstykker, som hun efterhånden har i sit repertoire, så kig forbi biblioteket, når Dola og hendes små venner er på scenen igen.

Begivenhed

Børnebiograf: Biffen for børn

08. maj 2023 15:00

Neustadt 81, 25813 Husum, DE

Er I op til lidt filmhygge om eftermiddagen? I stedet for at sidde alene foran Netflix derhjemme, kan I kigge forbi biblioteket og nyde en børnefilm sammen med andre børn.

Begivenhed