Cykelture i Sydslesvig: Halvøen Holnis

Sydslesvig er ikke kun et spændende rejsemål for kulturinteresserede. Landsdelen byder også på masser af spændende naturoplevelser. På denne side tager vi jer med på en cykeltur rundt omkring halvøen Holnis (Holnæs) gennem de lokale skove, forbi smukke strande og gennem flotte naturområder.

Rejsetip

Vikingebyen Slesvig

Slesvig er et af de vigtigste kulturelle centre i Slesvig-Holsten og et must for alle kultur- og historieinteresserede.

Rejsetip

Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, DE

Kunstudstillingen på Mikkelberg er altid et besøg værd, når man interesserer sig for kunstnere fra regionen og de skandinaviske lande. Men stedet med sine smukke bygninger, gode faciliteter og smukke omgivelser kan også danne rammerne for jeres næste sammenkomst i jeres forening eller andre events.

Seværdighed

Rundvisning på Flensburger Brauerei

Flensburger Brauerei , Flensburg

Vil I vide, hvorfor Flensborg-øllen er den bedste i verden? På en rundvisning på Flensburger Brauerei kan I få hele historien, få indblik i bryggeprocessen og opleve det rasende hurtige påfyldningsanlæg. Selvfølgelig er der også smagsprøver og en god, lille bid mad til jer efter rundvisningen.

Aktivitet

Foredrag: Læs bogen – se filmen

09. januar 2023 15:00

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Den 1. december har du atter mulighed for at beskæftige dig indgående med en stor romantitel. Denne gang er det E.M. Forsters "Howards End" fra 1910. Arrangementet indledes med en historisk gennemgang af Viggo Böhrnsen-Jensen.

Begivenhed

Livestream | Foredrag: Fremtidens RNA-medicin

18. april 2023 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Du kan måske huske, at RNA-medicin trak store overskrifter i medierne, da covid-vaccinerne blev lanceret. Men RNA kan bruges til meget andet og der forskes lige nu ihærdigt med henblik på at finde nye behandlingsmetoder. Den 18. april kan du høre mere om RNA og aktuelle forskningsinitiativer på Flensborg Bibliotek.

Begivenhed

Livestream | Foredrag: Stjernernes vilde liv

28. marts 2023 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Har I nogensinde tænkt over, hvordan en stjerne bliver til og hvordan dens liv ender? Den 28. marts kan I høre alt om interstellare gasskyer, stjerners forskellige udviklingsstadier, og deres kaotiske ende som ustabile stjerner eller supernovaer, når videnskabsfolk fra Aarhus Universitet fortæller om rummets mysterier.

Begivenhed

Livestream | Foredrag: Kaffe

21. marts 2023 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Kaffe er for mange af os en form for livseliksir, som følger os tæt i dagligdagen. Men har du nogensinde tænkt over, hvor meget arbejde, teknologi og ekspertise der skal til, før den varme drik endelig når sit mål i en sydslesvigsk kaffekop? Den 21. marts kan du få alle svarene, hvis du tilmelder dig til dette foredrag på Flensborg Bibliotek.

Begivenhed

Livestream | Foredrag: Hvad Grønlands indlandsis lærer os

28. februar 2023 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Hvordan så verden ud for tusindbvis af år siden og hvor meget vil havet stige i fremtiden? Disse og mange andre spørgsmål vil du kunne få svar på under foredraget med professor i glaciologi, Dorthe Dahl-Jensen, på Flensborg Bibliotek den 28. februar.

Begivenhed

Foredrag: Undertrykkelse af mindretallet i årene efter krigens afslutning

25. april 2023 15:00

Hans-Chr.-Andersen-Weg 2, 24340 Eckernförde, DE

I dag er forholdet mellem mindretallet og flertalsfefolkningen i Sydslesvig præget af fredelig koeeksistens. Men sådan har det ikke altid været. I dette foredrag fortæller Mogens Rostgaard Nissen, hvordan dansksindede og mindretallets opblomstrende foreninger blev chikaneret af de tyske myndigheder i årene efter krigen.

Begivenhed

Foredrag: Tanker om digital dannelse

22. februar 2023 19:00

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Hvornår er man digital dannet? Når man er aktiv på sociale medier? Når man bruger smarte digitale gadgets? Eller først når man kan læse HTML? I sit foredrag vil lektor, ph.d. Stine Liv Johansen komme med nogle svar på, hvordan man bliver digitalt dannet, hvad det betyder for vores hverdag og hvad vi egentlig får ud af det.

Begivenhed

Foredrag: Et dramatisk landdagsvalg i 2005 - på vej til magten

06. marts 2023 16:30

Bismarckstr. 18 a, 24837 Schleswig, DE

Kan I huske den politiske krimi, der udspillede sig i 2005 i Kiel? Den 2. marts puster tidligere minister Anke Spoorendonk liv i minderne om et dramatisk landdagsvalg, der indebar trussler og politibeskyttelse for foredragsholderen og som efter tre mislykkede valgforsøg i landdagen endte med en CDU-ledet flertalsregering.

Begivenhed