Cykelture i Sydslesvig: Halvøen Holnis

Sydslesvig er ikke kun et spændende rejsemål for kulturinteresserede. Landsdelen byder også på masser af spændende naturoplevelser. På denne side tager vi jer med på en cykeltur rundt omkring halvøen Holnis (Holnæs) gennem de lokale skove, forbi smukke strande og gennem flotte naturområder.

Rejsetip

Vikingebyen Slesvig

Slesvig er et af de vigtigste kulturelle centre i Slesvig-Holsten og et must for alle kultur- og historieinteresserede.

Rejsetip

Tag på kør selv ferie i Sydslesvig i Nordtyskland

Kør selv ferien er et godt og klimavenligt alternativ til flyrejser til fjerne lande. Her kan du få at vide, hvad du kan opleve i Sydslesvig i Nordtyskland og hvordan du bedst planlægger rejsen, når du skal rundt i egen bil.

Rejsetip

Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket

Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, DE

Kunstudstillingen på Mikkelberg er altid et besøg værd, når man interesserer sig for kunstnere fra regionen og de skandinaviske lande. Men stedet med sine smukke bygninger, gode faciliteter og smukke omgivelser kan også danne rammerne for jeres næste sammenkomst i jeres forening eller andre events.

Seværdighed

Rundvisning på Flensburger Brauerei

Flensburger Brauerei , Flensburg

Vil I vide, hvorfor Flensborg-øllen er den bedste i verden? På en rundvisning på Flensburger Brauerei kan I få hele historien, få indblik i bryggeprocessen og opleve det rasende hurtige påfyldningsanlæg. Selvfølgelig er der også smagsprøver og en god, lille bid mad til jer efter rundvisningen.

Aktivitet

Udstilling: SKAGENSMALERE OG FYNBOER | KIRSTEN HOLM

02. marts - 20. maj 2024

Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, DE

Fra 2. marts til 20. maj kan du opleve en helt særlig kunstudstilling på Mikkelberg, med værker af kendte skagens- og fynsmalere som Anna Ancher, Michael Ancher, Holger Drachmann, Peter Hansen, P.S. Krøyer og Johannes Larsen. De gamle mestre sættes i relief af Kirsten Holms keramiske værker.

Begivenhed

Foredrag | Livestream: Menneskedyret Homo sapiens

16. april 2024 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Vi mennesker er et tilfældigt resultat af en broget evolutionsproces, og vi er en anatomisk rodebunke med lån af organer fra vores tidlige forfædre. Vores adfærd er i høj grad styret af menneskedyrets biologi og forhistorie og ikke vores frie vilje alene.

Begivenhed

Foredrag | Livestream: Ig Nobel Prize

09. april 2024 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

The Ig Nobel Prize is awarded for “peculiar research” that at first makes us laugh and then think deeply. Attend this lecture for a humour-filled dive into the prize-winning research. Meet Marc Abrahams and some of the recent prize winners.

Begivenhed

Foredrag | Livestream: Bomben

19. marts 2024 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Atombomben kom til for over 75 år siden og præger stadig vores verden i dag. Hør både om, hvordan bomben blev til og ændrede verden og om fysikken i, hvordan atombomber virker. Bomben har ændret den måde, vi lever på. Spørgsmålet er: Kan vi leve med bomben?

Begivenhed

Foredrag | Livestream: Hvor længe kan vi og vores celler leve?

12. marts 2024 18:55

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Vi lever længere og længere, og vores helbred er bedre end tidligere generationers. Men kan det blive ved at gå fremad? Eller er vi ved at nå en grænse for menneskets livslængde og helbred? Få svar på dette og hør om aldring af kroppen og dens celler.

Begivenhed

Koncert: La Tanya Hall / Andy Milne Kvartet

14. marts 2024 20:00

Norderstraße 76, 24939 Flensburg, DE

Der er jazzmusik fra toppen af den internationale jazzscene på programmet, når La Tanya Hall og Andy Milne gæster Flensborghus den 14. marts.

Begivenhed

Foredrag: Nanna Ditzel - design til nye højder

20. marts 2024 17:00

Norderstr. 59, 24939 Flensburg, DE

Nanna Ditzel var en af de største danske designere i det 20. århundrede og i 2023 ville hun være blevet 100 år. Den 20. marts kan du høre Kristian Roland Larsen fortælle om den aktuelle udstilling om Nanna Ditzel på Trapholt, når han besøger Flensborg Bibliotek.

Begivenhed