Alt

Lejrskolen Skipperhuset

Foto: Sydslesvigsk Forening

Du er her

Oplev Tyskland og Danmark - samtidig

Tag på lejrskole med fokus på natur og kultur med et internationalt twist. Lejrskolen Skipperhuset i Tønning ligger ved vadehavskysten og denne egn byder på masser af unikke naturoplevelser og østkysten på den anden side er rig på  kultur og historie. I løbet af opholdet er der mulighed for at møde elever fra det danske mindretal.

Skipperhuset er et af de overnatningssteder som er drevet af Sydslesvigsk Forening, som er en af mindretallets hovedorganisationer. Stedet er skræddersyet til lejrskoleophold og ligger i den sydslesvigske by Tønning (Tönning) tæt på vadehavets kyst ved udmundingen af egnens største flod, Ejderen.

Historien holder til på værelserne

Huset er en oplevelse i sig selv. Den fredede bygning fra 1625 har en broget historie og er blevet brugt både som sømandshjem, som navigationsskole, som frimurerloge, som lokalt hovedkvarter for NSDAP under krigen og derefter som tilholdssted for rådet for afnazificering. I 1965 købte Sydslesvigsk Forening bygningen og siden da er den blevet brugt som lejrskole og forsamlingshus for områdets danske mindretal. 

Kulturmøder og mulighed for at knytte venskabsbånd henover grænsen

Mange børn fra skoler i Danmark har i de sidste årtier benyttet sig af mulighederne for at besøge det nordlige Tyskland. Og lærere og andre repræsentanter fra mindretallet har kunnet fortælle om  Sydslesvig. En yderligere stor merværdi for jeres besøg er mindretallets store netværk, som muliggør at arrangere sammenkomster med andre elever fra området. På den måde kan I møde børn, unge og voksne, som bor i et andet land og bl.a. udvide jeres horisont i forhold til, hvad det betyder at vokse op med to sprog og to kulturer og hvor vigtigt det er, at vi værner om det Europa vi har i dag.

Nyrenoveret lejrskole skræddersyet til jeres behov

Skipperhuset har lige gennemgået en renovering og fremstår derfor frisk på trods af bygningens antikke ydre. Der er i alt ni værelser med 38 sengepladser. Hvis I skulle være flere end 38 elever, så er der mulighed lægge ekstra madrasser på gulvet i værelserne.
De fleste værelser er flersengsværelser med eget bad og toilet. Der er fælleskøkken og mulighed for at vaske og tørre tøj samt et fællesrum.
Forplejningen er halvpension, dvs. at der sørges for to måltider om dagen. I sørger selv for at lave madpakker ved morgenmaden.

Oplev Vadehavet, sejl i kano eller besøg vadehavsudstillingen i Multimar Wattforum

Tønning er en god basis for at nå ud til en hel masse oplevelser. Vadehavet ligger lige foran døren. Der kan arrangeres vandreture i Vadehavet, bådture til sælerne på deres sandbanker uden for kysten eller udflugter til en af de mange vadehavsøer og halliger. Ved dårligt vejr byder Multimar Wattforum på et fint indendørs alternativ. Her kan man gå på opdagelse i, hvad der gemmer sig under havoverfladen. Udover highlights som det store akvarium og det åbne lavvandsbassin er der mange gode og pædagogiske forklaringer på, hvordan f.eks. hvalers ekkolokalisering fungerer eller hvordan hvalens barder virker og hvordan de føles.

Rejs tilbage i Danmarkshistorien i Slesvig eller tag en tur til stranden eller i badelandet

Hvis I er friske på at tage på halv- eller heldagsture i bus, så kan I tage et smut til museerne og UNESCO-verdensarvsstederne i og omkring Slesvig. På Gottorp Slot opbevares nogle af Danmarkshistoriens vigtigste fund, deriblandt Nydambåden og mosefund. I Hedeby kan man gå på opdagelse i vikingetiden; her lå nordeuropas største vikinge-handelscenter. I Danevirke Museum kan man opleve ”Danmarks fødselsattest”, UNESCO-verdensarven Danevirke, eller høre om 1864 og det danske mindretal. Og ellers er der Sankt Peter-Ording med de lange smukke badestrande samt badelandet "Dünen-Therme" - blot en lille halv times kørsel i bus eller tog fra Tønning..

Sådan kommer I til Tønning

Tønning ligger i Sydslesvigs sydvestlige hjørne. Selvom byen har en banegård, så er togrejsen fra Danmark lang og besværlig, ikke mindst fordi man skal skifte op til seks gange.
Hvis I rejser med tog er det derfor nemmest, at I tager toget til en af grænsebanegårdene i Danmark, f.eks. til Padborg eller Tønder. Derfra er det nemmest at fortsætte med en lejet bus. Personalet i Skipperhuset er gerne behjælpelig med at booke en bus.

Kontakt gerne Skipperhusets personale, hvis I har brug for hjælp mht. rejseplanlægningen.

Generel information

Sted Lejrskolen Skipperhuset
Am Hafen 30, 25832 Tönning, Tyskland
Overnatningstype Lejrskole og kursuscenter
Målgruppe Lærere / skoler, Voksengrupper
Telefonnummer +49 4861 54 93
E-mail kerstin@syfo.de
Betjening på dansk Ja
Info til åbningstider Ingen faste tider. Kontakt udbyderen telefonisk eller per mail.
Betalingsmuligheder
Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 38
Antal værelser 9
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 38

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Handicapvenligt
Parkering
Wi-fi
Cykeludlejning eller cykler til rådighed
Eget badeværelse
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Fælleskøkken
Halvpension
Morgenmad
Opvaskemaskine
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Tørretumbler
Udlejning af lokaler / konferencerum

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Ja

Andre vigtige informationer
  • Tager kun imod overnattende grupper på mindst 10 personer
  • Gebyr for parkering på gaden.
  • Der skal selv smøres madpakker til frokosten ud fra det der serveres til morgenmad
  • Mulighed for at bestille catering
  • Mulighed for ekstra opredning på madrasser
Andre særlige tilbud
  • Fodboldbane ved Uffe-Skolen til fri afbenyttelse (500 meters gang)

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Sydslesvigsk Forening
Adresse Dansk Generalsekretariat
Norderstr. 76
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 461 1440 8100
E-mail info@syfo.de

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden