HandwerkerHaus - Restaurant und Saal

Foto: Sven Westphalen

Du er her

Et gastronomisk highlight på vestkysten

En køkkenchef fra Sydtyskland skaber spændende lokale kulinariske oplevelser med et team af unge gastronomer under uddannelse på den sydslesvigske vestkyst. I tror det er løgn? Så kig forbi og oplev samtidig et ægte gastronomisk highlight i Husum og omegn.

Husum byder som den centrale handelsby i Nordfrisland på et stort udvalg af gode spisesteder. Men restauranten Handwerkerhaus (håndværkerhuset) er et ægte highlight i området.

Dygtig køkkenchef der har set verden og som har flair for Haute Cuisine

Årsagen til dette er nok restaurantens køkkenchef, Thomas Friess, som oprindelig kommer fra Sydtyskland. Han har arbejdet som kok for flere kendte hotelkæder som Hilton-koncernen og Sheraton-Hotels and Towers i Göteborg og München. Allerede her var han køkkenchef på nogle af restauranterne og ansvarlig for menuerne under besøg fra kendte politikere og royale gæster fra hele verdenen. Efter at være kommet rundt til både Holland, Benin, Tunesien og Schweiz vendte han tilbage til Tyskland, for at arbejde for Steigenberger-hotelkæden. Derefter drog han til den sydslesvigske vestkyst, hvor han i dag med sit unge køkken- og service-team på håndværkerhuset i Husum beriger både de lokale og besøgende udefra med sin kogekunst.

Restaurant med særdeles godt ryg. Både nationale og internationale retter på menukortet

Restauranten har siden sin grundlæggelse fået særdeles god omtale, som går tydeligt ud over Husums grænser. Stedet fokuserer på at tilbyde ærlige og hjemmehørende retter i al deres mangfoldighed. Og dog: Udover typiske retter fra regionen tilbydes der også både typisk tyske og internationale specialiteter. Tilbuddet på menukortet retter sig efter årstiderne. Der lægges vægt på at råvarerne er af høj kvalitet, at de stammer fra regionen og at retterne bærer både traditionelle og moderne elementer i sig.

Moderne restaurant med historisk flair

Restauranten byder på en både historisk og moderne atmosfære. Bygningen, en forhenværende skole, stammer fra 1743. I 2011 undergik bygningen en gennemgående renovering. På trods af moderniseringen er mange historiske elementer bevaret og I vil derfor møde et på mange måder moderne indrettet restaurant, som alligevel ikke skjuler på bygningens rige historie.

Mange af medarbejderne er unge under uddannelse

Hvis I skulle komme på besøg, vil I måske undre jer over, at der er så mange unge mennesker blandt medarbejderne på restauranten. Dette er netop fordi restauranten fungerer som et uddannelsessted for unge, der vil arbejde indenfor gastronomien. Uddannelsen er derudover også åben for unge mennesker med handycap.

Det anbefales, men er ikke påkrævet, at i bestiller et bord i forvejen.

Generel information

Sted Handwerkerhaus - Restaurant und Saal
Süderstraße 97, 25813 Husum, Tyskland
Type Restaurant
Køkkener International, sæsonale retter, Tysk
Særlige kostkrav Glutenfri retter, Veganske retter, Vegetariske retter
Måltider Aftensmad, Frokost
Målgruppe Familier, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Telefonnummer +49 4841 80 38 23 4
E-mail handwerkerhaus@tsbw.de
Betjening på dansk Nej
Åbningstider Mandag - Lørdag:
11:30-22:00
Søndag:
Lukket
Betalingsmuligheder
Alt Alt
Antal pladser indendørs 240 pladser
Bordreservation Anbefales
Prisniveau Gennemsnitligt prisniveau
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 190 personer

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Handicapvenligt
Parkering
Wi-fi
Opladning til elbiler
Puslerum
Toiletter

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre særlige tilbud
  • Brunch og kaffebord for grupper fra 50 personer og opefter

Andre spisesteder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Begivenheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden