Alt

Jugendherberge Tönning

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Vandrehjemmet i Tønning - porten til Vadehavet.

Gå på opdagelse i det unikke Vadehav, som også har den fornemme ære at være UNESCO Verdensarv. Vandrehjemmet i Tønning er et dejligt og billigt overnatningssted. Samtidig er Tønning et perfekt udgangspunkt, når I skal udforske alle de spændende seværdigheder på den sydslesvigske vadehavskyst.

Tønning er en smuk lille historisk havneby ved vadehavskysten i Sydslesvigs sydvestlige hjørne. Byen er et godt udgangspunkt når I på jeres ophold vil gå på opdagelse i de forskellige naturoplevelser på vadehavskysten.

Godt og billigt overnatningssted til grupper, der vil opleve UNESCO Verdensarv Vadehavet

Vandrehjemmet i Tønning ligger i et roligt område i udkanten af byen. Floden Ejderen løber lige i nærheden og midtbyen med restauranter og indkøbsmuligheder ligger kun en 15 minutters gang fra vandrehjemmet. Stedet betegner sig selv som et miljø-vandrehjem (Umweltjugendherberge). Der er nemlig et vesterhavsakvarium og et vandlaboratorium, hvor grupper sammen med stedets miljøpædagoger kan fordybe sig i den lokale naturs dyre- og planteliv.

Vandrehjemmet er en god overnatningsmulighed for jer, hvis I ønsker at bo billigt og møde andre unge på jeres ophold. De fleste værelser er 4-sengs-værelser med vaskekumme. Bad og toiletter befinder sig centralt på gangen og deles med gæster på de andre værelser. Lærere eller gruppeledere har deres eget værelse med eget bad og toilet.

Familieminded og tre daglige og gode måltider 

Der er syv dagligstuer, spiserum og fire klublokaler, som kan benyttes til forskelligt. Hvis du skulle overveje at overnatte på vandrehjemmet med din familie, så er der mulighed for at bo i stedets ferielejlighed på ca. 50 kvadratmeter, som også har en separat indgang.

På jeres ophold behøver I ikke at tænke på madlavningen. Der er tre måltider om dagen og I kan selv vælge, om det varme hovedmåltid skal indtages midt på dagen eller om aftenen. I kan selv smøre jeres madpakker ud fra det, der tilbydes til morgenmad. Der er også mulighed for at imødekomme særlige behov som f.eks. religionsspecifikke- eller vegetarretter. Husk, at særønsker i forhold til forplejning skal være aftalt med udbyderen på forhånd.

Mange fritidstilbud både indendørs og udendørs og mulighed for at leje lokaler til fagligt arbejde 

På vandrehjemmet er der rige muligheder for at få tiden til at gå. Der er både en fodboldplads og en volleyballbane og et stort, udendørs skakbræt. Hvis I har lyst, kan I grille udenfor enten på grillpladsen eller i en grillpavillon. Indendørs er der billard, bordfodbold og et diskoteksrum. Og der er selvfølgelig trådløst net i alle offentlige områder på vandrehjemmet, dog ikke på værelserne.

Hvis I har brug for et sted hvor I kan arbejde fagligt eller hvis I kommer med en musik- eller korgruppe, så kan I leje et af stedets gruppe- eller musiklokaler. Gruppelokalet er udstyret med moderne præsentationsteknik, kamera, DVD-afspiller og en bærbar computer og der er et flygel og en guitar i musiklokalet. At leje lokalerne koster ekstra og de skal bookes på forhånd.

Vandlaboratorium og miljøpædagogiske tilbud

Vandrehjemmet er det, som man i Tyskland kalder for et lære- og oplevelsessted udenfor skolen (außerschulischer Lern- und Erlebnisort). Et helt særligt tilbud er i denne sammenhæng vandlaboratoriet, hvor der er mulighed for at foretage havbiologiske undersøgelser. Der er både et vesterhavsakvarium, et gruppesæt stereolupper og et mikroskop. Hvis I skal på oplevelsestur ud i Vadehavet, kan der lånes kikkerter og andet udstyr, som man får brug for, når man skal få øje på det der kribler og krabler i sand og slik. I kan også låne bøger og film i vandrehjemmets bibliotek. Vandrehjemmets miljøpædagoger hjælper jer gerne med jeres eventuelle faglige forløb og sørger for at bibringe jer et godt indblik i den lokale natur. Som udgangspunkt er tilbuddene på vandrehjemmet på tysk. Kontakt derfor udbyderen på forhånd, for at høre, om der er mulighed for at tilrettelægge et forløb på dansk.

Egnet for kørestolsbrugere og cyklistgrupper

Hvis du eller nogle i jeres gruppe er handicappede og har brug for at komme rundt i kørestol, så er 11 af værelserne indrettet til kørestolsbrugere. Det er også nemt at komme rundt på arealet udenfor i kørestol.

Vandrehjemmet har certifikat som cyklistvenligt overnatningssted udstedt af det tyske cyklistforbund (ADFC). Det indebærer blandt andet, at der er en god morgenmad, at der forberedes madpakker til cyklisterne og, at der er et tørrerum, hvor man kan tørre vådt tøj.

Oplev Vadehavets natur i Multimar Wattforum eller tag til stranden i Sankt Peter-Ording

Omgivelserne byder på et stort udvalg af seværdigheder og aktiviteter. Fra Tønning afgår der i sommerhalvåret bådture til sælerne ude på sandbankerne i Vadehavet og til Ejderdæmningen. Multimar Wattforum er et stort infocenter med en spændende, interaktiv udstilling om UNESCO Verdensarven Vadehavet, hvor man især i dårligt vejr og meget koncentreret kan danne sig et overblik over alt, hvad den Slesvig-Holstenske vadehavskyst har at byde på. Derudover ligger Sankt Peter-Ording med sin berømte kæmpe sandstrand 20 km eller en halv times togtur fra Tønning. Her kan I forlyste jer med at prøve en masse vandsportsaktiviteter som surfing og kitesurfing. Der er også et badeland "Dünen-Therme", som især i dårligt vejr kan være et godt alternativ.

Tag toget fra Danmark til Tønning

Tønning har en banegård og det er muligt at rejse til Tønning med tog fra Danmark af. Det tager ca. 3 timer fra Fredericia og der er en del skift i Tyskland. Der er ca. 10 minutters gåtur fra baneården i Tønning til vandrehjemmet.

Husk! Der er særlige betingelser, når I skal til at overnatte på et vandrehjem i Tyskland

Husk, at der er særlige betingelser for at overnatte i tyske vandrehjem. Du skal være medlem af enten det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation. Der er mulighed for at købe et medlemskort i selve vandrehjemmet efter ankomsten. Du kan læse mere om betingelserne på det tyske vandrehjemsforbunds hjemmeside (på engelsk) eller kontakte udbyderen for at høre, hvilke muligheder der er de bedste i forhold til jeres rejseplaner.

Generel information

Sted Jugendherberge Tönning
Badallee 28, 25832 Tönning/Nordsee, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende
Telefonnummer +49 4861 12 80
E-mail toenning@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
08:00-22:00
Info til åbningstider Åbningstider kan afvige om vinteren.
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 10:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 205
Antal værelser 64
Antal twin-værelser 2
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 205

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Legeplads på stedet
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Have
Helpension
Morgenmad
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Udlejning af lokaler / konferencerum
Vaskemaskine

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
 • Det er muligt at tjekke ud senere fra værelserne, hvis det er aftalt på forhånd.
 • Wi-fi i alle offentlige områder
 • Efter 10. November må tilmelding ske inden ankomst, da receptionen delvis er ubemandet i åbningstiderne i vinterperioden.
 • Periodevist lukket om vinteren
 • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til, at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
 • TV-rum med billard og bordfodbold
 • Stort udeområde
 • Boldspilsplads, volleyball, udendørsskak
 • Stor græsplæne med grillplads og indhegnet vildmarksområde samt en lille dam
 • Vandlaboratorium til havbiologiske undersøgelser
 • Vadehavsture
 • Cyklistvenligt sted med aflåst cykelrum (30 pladser) og tørrerum til at tørre vådt tøj

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden