Museum Landschaft Eiderstedt ogo

Museum Landschaft Eiderstedt

Foto: Oliver Franke

Du er her

Oplev regionens kultur og historie

Halvøen Ejdersted byder på mere end bare badeferie i Sankt Peter-Ording. Halvøen er i et stort omfang menneskeskabt og har gennemgået store forandringer med turismens udvikling. Hvis i vil berige jeres ferie med lidt kulturhistorisk input, så er et besøg på dette museum det rigtige for jer.

Ejdersted (Ejderstedt) er en halvø på vestkysten, som udgør Sydslesvigs sydvestlige hjørne. Halvøen bestod oprindeligt af to øer og en halvø. Gennem landvinding i de sidste århundreder voksede landarealerne, indtil halvøen opnåede sin aktuelle udformning.

Regionen er kendt for sine turistiske hotspots, især Sankt Peter-Ording med sin kilometer lange strand og gode turistiske infrastruktur og Tønning som udgangspunkt til forskellige bådture på Ejderen og til sælerne ude på sandbankerne i vadehavet.

På Museum Landschaft Eiderstedt kan I berige jeres badeferie med kultur og indsigt i regionens kulturhistorie

Hvis I ønsker at berige jeres ophold i regionen ved at dykke dybere ned i regionens kultur og historie, så er Museum Landschaft Eiderstedt det rigtige programpunkt for jer. Museet byder på en stor samling af historiske genstande, der vidner om regionens historie. Nogle af emnerne I møder i udstillingen er f.eks. digebyggeriets historie og hvordan halvøen fik sit nuværende udseende, udviklingen fra et rent landbrugssamfund til et øget fokus på turisme og beskyttelse af naturen og hvordan befolkningens hverdag så ud i de forgangne århundreder.

Vielse med historisk charme i et typisk friserhus fra 1700-tallet

Museumsbygningen er et historisk langhus fra 1752. Med sin historiske indretning er selve bygningen og interiøret en seværdighed for sig selv. Som særligt tilbud er et af rummene indrettet som vielsesværelse. Så hvis I leder efter et smukt sted til jeres vielse, så er I velkommen til at kontakte udbyderen for at høre om mulighederne.

Vær opmærksom på, at der ikke er særlige tilbud på dansk og at I må gå ud fra, at der er behov for at have læsefærdigheder på tysk, for at få noget ud af udstillingen. I kan dog altid kontakte udbyderen for at høre, om det er muligt at få en rundvisning med en dansk- eller engelsktalende guide.

Generel information

Sted Museum Landschaft Eiderstedt
Olsdorfer Straße 6, St. Peter-Ording, Tyskland
Seværdighedstype Museer og Verdensarvssteder
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Priser

Entrépriser
Voksne uden gæstekort
5,00 €
Voksne med gæstekort
3,50 €
Børn
1,00 €
Familier uden gæstekort
11,00 €
Familier med gæstekort
8,00 €
Reduceret entré
1,00 €
Grupper (per person)
3,00 €
I Tyskland er reduceret entré en billigere pris for forskellige målgrupper som f.eks. børn, pensionister, studerende eller handicappede. Hvilke persongrupper der er omfattet af reduceret entré er forskellig fra udbyder til udbyder. Der skal som regel fremvises egnet dokumentation, for at få den billigere entrépris.
Telefonnummer +49 4863 12 26
E-mail info@museum-landschaft-eiderstedt.de
Betjening på dansk Nej
Åbningstider
November - Marts
Tirsdag - Søndag:
11:00-16:00
April, Maj og Oktober
Tirsdag - Søndag:
10:00-17:00
Juni - September
Mandag - Søndag:
10:00-17:00
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Ja
Betalingsmuligheder
Alt

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Adgang med hunde udendørs
Wi-fi
Mulighed for at indtage medbragt mad
Museumsbutik

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre særlige tilbud
  • Vielser kan finde sted i museets historiske rum.

Andre seværdigheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Spisesteder i nærheden