Alt

Jugendherberge Friedrichstadt

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Bo på vandrehjem i Sydslesvigs ægte hollænderby

Vidste du, at der ligger en ægte hollænderby ude i den Sydslesvigske provins, som flere hundredetusinde besøgende drager til hvert år? Hvis du vil opleve dette forunderlige sted sammen med din skoleklasse, ungdomsgruppe eller familie, så er vandrehjemmet i Frederiksstad måske det passende overnatningsted for jer.

Frederiksstad (Friedrichstadt) blev grundlagt i 1621 af Hertug Frederik III af Slesvig-Holsten-Gottorp og blev bygget efter nederlandsk forbillede. Planen var at skabe en stor handelsby, der skulle være i stand til at konkurrere med storbyen Hamborg. Byen fremstår stadig den dag i dag som en ægte hollandsk by i renæssancestil og byen siger da også om sig selv, at den skulle være i stand til at skabe ægte følelser af hjemve selv for en ægte hollænder.

Flere hundredetusinde besøgende drager til Frederiksstad hvert år

Selvom Hertug Frederiks plan om at skabe en ny handelsmetropol må siges at have slået fejl, så efterlod hans forsøg i hvert fald en af de mest populære seværdigheder i Nordtyskland. De mange gamle bygninger fra renæssancetiden og den enestående beliggenhed mellem Trenen og Ejderen gør byen til en eftertragtet rejsedestination, som hvert år lokker 300.000 - 400.000 besøgende til byen. Der er rigelig mulighed for at  i Sydslesvigs historie og opdage nye nuancer i de fortællinger, som man ellers kun nogenlunde kender eller overfladisk har hørt om i henhold til den dansk-tyske historie.

Bo på vandrehjemmet i Frederiksstad med din skoleklasse, ungdomsgruppe eller familie

Vandrehjemmet i Frederiksstad (Jugendherberge Friedrichstadt) ligger meget centralt ved randen af den gamle by. Lige bag huset ligger Trene-fribadet (Treene-Bad), som især for byens unge er et populært mødested på solskindsdage. Vandrehjemmet er det rette overnatningsted for dig, hvis vil ud og opleve den berømte historiske by sammen med din lejrskole eller ungdomsgruppe. Men også som børnefamilie, der hellere vil bruge en større del af budgettet til oplevelser end på selve overnatningen, kan vandrehjemmet være et attraktivt alternativ til et klassisk hotelophold.

Stedet byder hovedsageligt på 4- og 6-sengs-værelser, som regel med centralt bad og toilet på gangen. Der er dog også 2 familielejligheder med privat bad og toilet, som er anbragt i en separat del af bygningen.

Fuldpension og god underholdning for børnene

Der er måltider både om morgenen, midt på dagen og om aftenen. Man kan selv vælge, om man ønsker at spise varmt til frokost eller om aftenen. Madplanen er meget varieret, men skulle der alligevel være behov for at tilgodese særønsker som f.eks. vegetarretter eller retter til personer med en bestemt religiøs indergrund, så kan denne arrangeres efter individuel aftale.

Vandrehjemmet byder på et stort udvalg af aktiviteter på selve grunden. Der er f.eks. mulighed for at spille bordtennis, bordfodbold og billard. Derudover er der aftaler med skolen lige om hjørnet om, at vandrehjemmets gæster gerne må bruge skolens store legeplads og basketboldbanen udenfor undervisningstiden.

Også egnet til familier og kørestolsbrugere - mulighed for at booke grupperum

Hvis du rejser med din familie, har du som sagt mulighed for at booke en af stedets familielejligheder. For de helt små er der indrettet et legeværelse, hvor de små børn kan lege uden at blive forstyrret af andre. For større børn er der et udvalg af forskellige bræt- og selskabsspil. Derudover er der en familiedagligstue, hvor familierne kan spise sammen og hvor de kan slappe af. Der er både højstole, barnesenge, skamler og børneservice i familieafdelingen.

Overnatningsstedet er også egnet for kørestolsbrugere. Der er fire værelser, som er indrettet efter kørestolsbrugernes behov, og som er så rummelige, at det er nemt at bevæge sig rundt i værelserne. Dagligstuerne og klubrummene ligger i samme plan som værelserne og kan derfor også tilgås med kørestol.

Hvis du og din gruppe vil afholde workshops eller seminarer, så kan du booke et af vandrehjemmets grupperum. Der er både beamer og andet præsentationsmateriale og stedet har også rum, som er egnet til musikgrupper. Bemærk at rummene skal bookes i forvejen og at der opkræves et ekstra lejegebyr for rummene.

Masser af aktiviteter - Sightseeing i den gamle by, kanalture, Trenefribadet og kanosejlads

Frederiksstad og omegn byder på et stort udvalg af aktiviteter og seværdigheder. Som det første er det selvfølgelig oplagt at gå på opdagelse i den gamle by med alle sine gamle huse fra renæssancetiden, f.eks. ved at booke en af de mange guidede byture. Alternativt kan man også nyde byen fra en af kanalbådene. Hvis vejret er til det, anbefaler vi at i tager et smut forbi Trenefribadet. Regionen er også et populært sted for cyklister. Der er et stort netværk af skiltede cykelstier, som giver jer mulighed for at gå på opdagelse i det flotte landskab omkring byen. Nu hvor byen ligger mellem to af Sydslesvigs største floder, er det måske oplagt at tage på en kanotur på Trenen eller Ejderen. Derudover er der mange foreninger, der stiller deres tilbud til rådighed for besøgende som f.eks roklubben, sejlklubben og tennisklubben.

Udover selve Frederiksstad og de direkte omgivelser er der selvfølgelig også mulighed for at tage til Sankt Peter-Ording med sine flotte strande eller et smut forbi Slesvig med museerne på Gottorp Slot og UNESCO-verdensarvsstederne Danevirke og Hedeby (Haithabu).

Sådan rejser du til Frederiksstad i tog

Frederiksstad ligger ved togstrækningen mellem Hamborg og Vesterland på øen Sild. Hvis du kommer fra Danmark kan du tage toget til Nibøl (Niebüll) via Tønder. Her kan du skifte til togene mod Hamborg, hvoraf nogle holder i Frederiksstad. Fra banegården er der ca. 700 m til vandrehjemmet. Hvis i kommer i bil eller bus, så er der gratis parkering ved vandrehjemmet for både biler og busser.

Husk: Særlige krav for overnatning i tyske vandrehjem

Bemærk at der er specielle krav for gæster, der vil overnatte på vandrehjemmene i Tyskland. Du og din gruppe skal enten være medlem af den tyske vandrehjemsforening (Deutsches Jugendherbergswerk) eller en tilsvarende international partnerorganisation. For udenlandske gæster er der dog også mulighed for at købe et internationalt gæstekort på stedet efter ankomst. Hvis du er usikker, om i opfylder kravene eller hvis du vil vide mere om, hvordan det foregår at booke sig ind på vandrehjemmene, så kontakt venligst vandrehjemmets personale. Du kan også læse mere om kravene her (på engelsk)

Generel information

Sted Jugendherberge Friedrichstadt
Ostdeutsche Str. 1, 25840 Friedrichstadt, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Voksne / par
Telefonnummer +49 4881 93 62 61
E-mail friedrichstadt@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
16:00-19:00
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 10:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 115
Antal værelser 27
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 115

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Handicapvenligt
Legeplads på stedet
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Halvpension
Helpension
Morgenmad
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Terrasse
Udlejning af lokaler / konferencerum

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Udlejning af vandcykler
  • Kanalture i byen
  • Naturbad ved floden trenen
  • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
  • Familielejligheder
  • Bordtennis, bordfodbold og billard

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden