Ostsee Fjord Schlei Tourismus Logo

Byvandring: Slesvigs historiske indre by

Foto: © Ostseefjord Schlei GmbH/Henrik Matzen

Du er her

Klassikeren blandt byvandringerne i Slesvig

Slesvig er kendt for Sydslesvigs vigtigste historiske seværdigheder. På denne bytur med dansk guide får i mulighed for at besøge de steder, som ofte bliver glemt. Her kan i glæde jer til spændende historier fra dagligdagen i fiskerkvarteret Holmen og Slesvigs mest markante vartegn - domkirken.

Slesvig hører til en af de ældste byer i Nordeuropa og allerede når man kører ind mod midtbyen, møder man prominente spor, der vidner om byens brogede fortid. Domkirken, som er byens mest markante vartegn, kan allerede ses lang tid inden man når til selve byen og når man kører fra omfartsvejen, kan man næsten ikke undgå at få et glimt af Gottorp Slot.

Når man besøger de kendte seværdigheder i Slesvig, går man ofte glip af de historiske seværdigheder i selve byen

Når man besøger byen, står ofte de store historiske seværdigheder på programmet: Museerne på Gottorp Slot og UNESCO verdensarvsstederne Danevirke og Hedeby. I denne sammenhæng bliver det hurtigt overset, at selve midtbyen med sin historiske kerne også byder på spændende seværdigheder, som formidler Slesvigs historie fra en helt anden vinkel.

Besøg det historiske fiskerkvarter Holmen

På denne bytur med dansktalende guide starter i jeres opdagelsestur i det gamle fiskerkvarter Holmen (Holm), som er kendt for sine mange historiske huse og smukke, hyggelige gyder. Her lever og arbejder stadig den dag i dag byens traditionelle fiskerfamilier, som f.eks. fiskeren Ross, som har boet i kvarteret sammen med sin familie i flere generationer. Også den dag i dag står han næsten dagligt og sælger frisk fisk direkte fra båden, dog ikke på selve Holmen, men nede fra Slesvigs byhavn. Hvis i er heldige, er der mulighed for at hilse på ham.

Rådhuset var vidne til vigtige historiske begivenheder. Domkirken er det arkitektoniske højdepunkt.

Et andet spændende stop er rådhuset. Teglstensbygningen i klassicistisk byggestil byder på en imponerende historie, da man netop her traf beslutningerne, der førte til udviklingen af den nuværende delstat Slesvig-Holsten.

Kun få minutters gang fra rådhuset ligger domkirken, som med sit 112 m høje tårn nok er højdepunktet på byturen. Bygningen er delvis opført i gotisk stil og repræsenterer en helt anden periode i byens historie.

Praktiske informationer

Byrundvisningen foregår på dansk og kan udelukkende bookes for grupper. Tilbuddet skal bookes på forhånd ved at kontakte turistkontoret i Slesvig. Det er ikke tilladt at medbringe hunde på rundvisningen. For enkeltrejsende er der alternativt et dagstilbud med faste tidspunkter, hvor rundvisningen gennemføres. Dette tilbud er udelukkende på tysk. Hvis i alligevel skulle være interesseret i at følge en af de tyske rundvisninger, bedes i ligeledes at kontakte turistkontoret for at høre, om og hvornår der tilbydes rundvisninger under jeres ophold i byen.

Bemærk, at domkirken fra 2019 og indenfor de kommende år gennemgår en omfattende restaurering. Det kan derfor forekomme at nogle af seværdighederne i kirken ikke kan besøges.

Generel information

Sted Turistinformationen i Slesvig
Plessenstraße 7, 24837 Schleswig, Tyskland
Aktivitetstype Guidede ture og rundvisninger
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Priser

Pris for rundvisningen
Pr. Gruppe fra
88,00 €
Telefonnummer +49 46 21 85 00 56
E-mail schleswig@ostseefjordschlei.de
Betjening på dansk Ja
Foregår begivenheden på dansk? Ja
Åbningstider
April, Maj og Oktober
Mandag - Fredag:
10:00-17:00
Lørdag:
10:00-14:00
Juni og September
Mandag - Fredag:
10:00-17:00
Lørdag - Søndag:
10:00-14:00
Juli - August
Mandag - Fredag:
10:00-18:00
Lørdag - Søndag:
10:00-14:00
November - Marts
Mandag - Fredag:
10:00-16:00
Varighed ca. 2 timer
Er aktiviteten egnet til kørestolsbrugere? Nej
Maksimum antal deltagere / pladser 50 personer
Anbefalet mindstealder 12 år
Forplejning Nej
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Nej
Betalingsmuligheder
Alt Alt
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Ja
Er aktiviteten afhængig af vejret? Ja
Er aktiviteten sæsonafhængig? Nej

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Parkering

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Der henvises til, at domkirken i 2019 og indenfor de efterfølgende år gennemgårn en omfattende restaurering. Det kan derfor forekomme, at nogle af seværdighederne i domkirken ikke kan besøges.
  • Aktiviteten gennemføres som regel også i dårligt vejr.

Andre aktiviteter i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Begivenheder i nærheden

Spisesteder i nærheden

Seværdigheder i nærheden