Tolk-Schaus logo

Tolk-Schau Forlystelsespark

Foto: Petra Thomsen, Tolk-Schau

Du er her

Tivoli til hele familien

Er du på udkig efter en aktivitet, hvor hele familien får en rigtig god dag sammen? Så er et besøg i forlystelsesparken Tolk-Schau helt sikkert det rigtige for jer. Der er et hav af forlystelser til børnene, mens i som forældre kan nyde naturen og landskabet eller fordybe jer i udstillingerne.

Tolk-Schau ligger i byen Tolk mellem Slesvig og Kappel og er en forlystelsespark, der først og fremmest retter sig mod familier med børn. Fra grænsen ved Padborg er der ca. 40 km, hvoraf den største del er via motorvejen E 45 (A7 i Tyskland) hele vejen til Slesvig. Udover de kørende forlystelser byder parken på en flot natur og forskellige udstillinger indenfor naturkundskab og teknik. Området med grillhytterne inviterer til en hyggelig dag sammen med familien, hvor de voksne kan hygge over en øl, mens børnene brænder krudt af på de mange kørende attraktioner.

Fra eventyrskov til familietivoli med fokus på hyggeligt samvær

Parken var oprindelig en eventyrskov, som fungerede som udflugtsmål til familieweekender. Den egentlige park blev grundlagt i 1963 og det er stadigvæk grundlæggerfamilien der nu i anden og tredje generation sørger for den helt specielle og familiære atmosfære i parken. Parken har i de sidste årtier udviklet sig til et fuldbyrdet tivoli på et areal der svarer til 42 bodboldbaner. Her kan du blandt andet møde over 100 livagtige modeller af dinosaurer i originalstørrelse, men også ægte høns, frøer, påfugle, skildpadder og mange flere.

Forlystelser til store og små

Parkens særlige charme ligger i den smukke natur i området. Men selvfølgelig skal der være plads til et klassisk tivoli med en masse kørende attraktioner. I kan blandt andet glæde jer til en kæmpetæpperutsjebane, to bådrutsjebaner, en piratskibsgynge og en familierutsjebane. Derudover er der også et stort udvalg af forlystelser, hvor også de helt små kan være med, som f.eks. børneradiobiler, en lille jernbane og bådene som sejler igennem eventyrtunnellen. Et hit er selvfølgelig den 440 meter lange sommerkælkebane, som snor sig ned ad søbakken, som er en del af det nyeste område i parken og som byder på en flot udsigt over det sydslesvigske landskab.

Masser af forskellige legepladser, trampoliner og klatrestativer

Et af de særlige kendetegn ved Tolk-Schau er, at der masser af muligheder for at være aktiv og gå på opdagelse selv. Der er et hav af legepladser, klatrestativer og trampoliner. Nogle af stativerne fører henover åbent vand, andre igennem parkens trætoppe. Derudover kan man komme ud at ro i robådene og forhale sig henover søen på en flåde.

Over 100 livagtige dinosaurer og forskellige tekniske og naturkundskablige seværdigheder

Hvis i efter et par timer har brug for lidt mere ro, kan i gå på opdagelse i de mere naturtroe områder i parken. I kan møde forskellige dyr som f.eks. rådyr og der er blandt andet mulighed for at fodre gederne i deres indhegning. Jeres vandring gennem de forskellige arealer fører jer også forbi de over 100 livagtige modeller af dinosaurer, som fremstår i deres originale størrelse. Og i kan glæde jer til forskellige udstillinger indenfor naturkundskab og teknik. Her er højdepunktet for mange nok det ægte damplokomotiv, som står i nærheden af indgangen og hvor man gerne må klatre op i førerrummet.

Book en grillhytte til hele familien - men i skal være tidlig ude med reserveringen

Hvis i planlægger at være i parken hele dagen, så er det nok en god idé at reservere en grillhytte i forvejen. I kan bruge hytterne som basis, hvor i kan opbevare jeres baggage, mens i skal rundt i parken. Derudover er det selvfølgelig et oplagt sted for at spise og grille sammen eller for at holde pause og slappe af, når i har været ude at gå rundt i et par timer. Der er tre størrelser fra op til 10 personer til op til 50 personer. Hytterne ligger i et roligt område, hvor man blandt andet kan spille minigolf og hvor der er mange legepladser rundt omkring.

Hold din familie- eller firmafest i Tolk-Schau

Grillhytterne er også egnet til familie- og firmafester, især hvis i planlægger at invitere medarbejdernes familier med til arrangementet. Husk at booke hytterne i god tid, især om sommeren, hvor tilbuddet i særlig grad har udviklet sig til en fast familietradition hos mange i Nordtyskland. På grund at de høje gebyrer på restaffald i Tyskland bedes i at tage jeres affald med hjem igen. Hvis dette er for upraktisk for jer, kan i købe affaldsposer mod et mindre gebyr, der svarer til restaffaldsgebyret.

Vigtigt! Åbningstider med enkelte lukkedage indenfor sæsonen og andre praktiske informationer

Parken er som udgangspunkt åben fra slutningen af April til slutningen af Oktober mellem kl. 10:00 og 18:00. Men der er en del lukkedage også indenfor sæsonen. Derfor er det en god idé at kigge på parkens kalender, der viser hvilke dage parken har åben. Kalenderen finder du her på udbyderens hjemmeside (på tysk) og alle hvide felter markerer de dage, hvor parken er åben. Entréprisen dækker over alle forlystelser i parken, så du behøver ikke at hive pungen op af lommen, hvis i har mad med hjemmefra. Selvfølgelig er der også forskellige gastronomiske tilbud i parken, hvis i ikke gider at have mad med hjemmefra. Hvis i har mindre børn eller meget udstyr med, er der mulighed for at leje en trækvogn mod et mindre gebyr. Disse kan fås ved kassen og der er ikke mulighed for at reservere i forvejen. Bemærk også, at hunde ikke er tilladt i parken.

Det anbefales varmt, at i indtaster parkens adresse på jeres navigationsanlæg, når i tager til Tolk. Hvis man ikke lige kommer direkte fra motorvejen nær Slesvig, så kan det selv for Sydslesvigere være svært at finde vej på de krogede landeveje i Angel.

Generel information

Sted Tolk Schau Forlystelsespark
Tolkschau 1, 24894 Tolk, Tyskland
Aktivitetstype Forlystelsesparker, Leg og bevægelse
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Voksne / par, Ældre
Priser

Enkeltbilletter
Voksne
24,00 €
Familier pr. person
22,00 €
Børn over 95 cm
22,00 €
Reduceret entré
22,00 €
Svært handicappede (kun med egnet dokumentation)
17,00 €
Entré efter kl. 14:00 (Mandag og Tirsdag udenfor skoleferien i Slesvig-Holsten - ikke på tyske helligdage) pr. person
12,00 €
I Tyskland er reduceret entré en billigere pris for forskellige målgrupper som f.eks. børn, pensionister, studerende eller handicappede. Hvilke persongrupper der er omfattet af reduceret entré er forskellig fra udbyder til udbyder. Der skal som regel fremvises egnet dokumentation, for at få den billigere entrépris. Fødselsdagsbørn under 95 cm med egnet dokumentation har gratis adgang.
Grupper fra 25 personer
Voksne pr. person
20,00 €
Børn over 95 cm pr. person
20,00 €
Grupper skal tilmeldes på forhånd. Buschaufføren hhv. gruppelederen skal betale entréen for hele gruppen på engang.
Børnehave- og skoleklasser (kun på mandage og tirsdag)
Børnehaveklasser pr. person
12,00 €
Skoleklasser pr. person
14,00 €
Voksne pr. person
17,00 €
Priserne gælder kun udenfor skoleferierne i Slesvig-Holsten. For hvert 10. barn en ledsager gratis. Skole- og børnehaveklasser skal tilmeldes på forhånd.
Reserveringsgebyr for grillhytterne
Lille grillhytte til ca. 10 personer
14,00 €
Dobbelt grillhytte til ca. 20 personer
28,00 €
Gruppe-grillhytte til ca. 50 personer
42,00 €
Rengøring af grillhytterne er inkluderet i prisen. Affald må ikke efterlades i hytterne.
Telefonnummer +49 4622 922
E-mail info@tolk-schau.de
Betjening på dansk Ja
Foregår begivenheden på dansk? Ikke relevant
Åbningstider
27. April - 20. Oktober 2019
Mandag - Tirsdag:
10:00-18:00
Lørdag - Søndag:
10:00-18:00
Indenfor sommerferien i Slesvig-Holsten
Mandag - Søndag:
10:00-18:00
Info til åbningstider Indgangen lukker kl. 16:00. Forlystelser, der drives af personalet, er åben fra 10:30 til 17:30. I frokosttiden mellem kl. 12:00 og 13:00 kan nogle af forlystelserne være lukket. Bemærk, at der også indenfor sæsonen er en del lukkedage. Oversigten over de dage, hvor parken er åben, finder I i billedsamlingen nederst på siden.
Varighed En hel dag
Er aktiviteten egnet til kørestolsbrugere? Ja
Anbefalet mindstealder 1 år
Forplejning Ja
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Ja
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej
Er aktiviteten afhængig af vejret? Ja
Er aktiviteten sæsonafhængig? Nej

Service og faciliteter

Busparkering
Handicapvenligt
Parkering
Legeplads på stedet

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Entré-prisen omfatter samtlige forlystelser i parken
  • Betalingskort modtages kun ved kassen ved indgangen. For alle andre ydelser i parken, f.eks. gastronomiske tilbud, kan der kun betales med kontanter (Euro)
  • Grupper over 25 personer og skole- og børnehaverklasser skal tilmeldes på forhånd
  • Gratis parkering
  • Vær opmærksom på, at der også indenfor sæsonen er en del lukkedage. En oversigt over lukkedage finder du i billedsamlingen for enden af denne side.
Andre særlige tilbud
  • Der er grillhytter i parken, som kan reserveres på forhånd og som også kan bookes online via udbyderens hjemmesiden på tysk). For at booke, skal du trykke på den røde knap øverst til højre på siden.
  • For 5 Euro per dag kan man leje trækvogne. Disse lejes på stedet og kan ikke reserveres.

Andre aktiviteter i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Begivenheder i nærheden

Spisesteder i nærheden

Seværdigheder i nærheden