Alt

Jugendherberge Husum

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Vandrehjemmet i Nordfrieslands hovedby - springbrættet til vadehavet

Vil du bo centralt i Nordfrieslands hovedby og samtidig have nem adgang til mange af de spændende naturoplevelser i og omkring vadehavet? Så er vandrehjemmet i Husum måske det rette overnatningssted til dig. Her kan du bo billigt og komme i kontakt med andre unge rejsende på Sydslesvigs vestkyst.

Husum er hovedbyen i Nordfriesland, som er en politisk kreds og regionen på den sydslesvigske vestkyst. Byen ligger centralt til mange af seværdighederne i regionen og er et godt udgangspunkt i forhold til mange aktiviteter og ekskursioner i UNESCO Verdensnaturarven Vadehavet.

Husum byder på shopping, gode restauranter, museer og meget mere

Byen er den centrale indkøbsby med mange institutioner og vigtig infrastruktur for de lokale og byder derfor på gode muligheder for shopping og spændende seværdigheder. Byen har mange gamle huse og en historisk havn med mange spændende spisesteder og hvor man kan købe frisk fisk og andet godt direkte fra havet. Derudover er der ikke langt til halligerne ud for kysten og der er mulighed for at opleve vadehavet både på forskellige bådture og i form af vadehavsvandringer. Det skal selvfølgelig også nævnes, at den berømte tyske forfatter Theodor Storm stammer fra Husum.

Vandrehjemmet i Husum er det rigtige overnatningssted for prisbevidste grupper og familier

Vandrehjemmet i Husum ligger ca. 2 km fra midtbyen og 2,5 km fra banegården. Stedet byder på 173 værelser med både 2, 4, 6 og 8 senge på hvert værelse. Der er fælles bad og toilet på gangene. Der er særlige værelser for gruppernes ledsagere, som har privat bad og toilet på værelset. Der er fire dagligstuer, hvor man kan opholde sig i fritiden, og en hyggelig friserstue, som er en dagligstue med typisk frisisk indretning. Stedet er også egnet til familier, som har mulighed for at booke et af de mindre værelser og der er et legehjørne, hvor småbørn har mulighed for at lege i fred og ro.

Vandrehjemmet sørger for varme måltider og der er forskellige fritidstilbud

Vandrehjemmet sørger for 3 måltider om dagen, hvoraf det varme måltid serveres om aftenen i form af et buffet. I er velkommen til selv at smøre madpakker ud fra det, der serveres til morgenmaden. Vandrehjemmet tager gerne hensyn til særlige behov mht. forplejningen. Så hvis der er nogle i jeres gruppe med religionsspecifikke madønsker eller vegetarer, så husk endelig at give udbyderen besked inden ankomsten.

Vandrehjemmet byder på forskellige fritidsaktiviteter, både indendørs og udendørs.Der er blandt andet en fodboldplads, bordfodbold og bordtennis. Derudover er der mulighed for at spille kurvbold, som er en tysk variant af det amerikanske basketbold. Det næste sted, hvor man kan komme ud og bade i havet, ligger ca. 30 minutters gang fra vandrehjemmet og der er mulighed for at leje cykler i byen. Derudover huser stedet et vadehavsværksted og et saltvandsakvarium.

Mulighed for at leje gruppelokaler og egnet til kørestolsbrugere og cyklister

Der er også mulighed for at leje lokaler til f.eks. seminarer, workshops og gruppearbejde. Gruppelokalerne er udrustet med beamer, dvd-afspiller og andet præsentationsudstyr. For musik- og korgrupper er der særlige lokaler, som også har et klaver. Husk at der opkræves et lejegebyr for lokalerne og at disse skal bookes på forhånd.

Hvis nogen af jer skulle have brug for at komme rundt i en kørestol, så er et ophold på vandrehjemmet muligt. 11 af værelserne er indrettet således, at man kan bevæge sig rundt med en kørestol. 

Stedet er derudover certificeret af det tyske cyklistforbund ADFC som værende et cyklistvenligt overnatningssted. Dette indebærer blandt andet, at der er et godt morgenmadsbuffet, at der er madpakker til cyklister og at der er et tørrerum, hvor man kan hænge vådt tøj og udstyr til tørre.

Masser af kulturelle seværdigheder og naturoplevelser i og omkring Husum

Husum byder som antydet foroven en bred vifte af seværdigheder og aktiviteter. Der er et udvalg af museer, som f.eks. museet om den berømte tyske forfatter Theodor Storm, Nordfrieslandsmuseet og Søfartsmuseet ved havnen. En helt speciel seværdighed er Julehuset (Weihnachtshaus), hvor man kan se en udstilling om julepynt og forskellige juletraditioner. Julehuset er åben året rundt, så man skal bare finde julestemningen frem en varm sommerdag.

Byen er som allerede nævnt et oplagt startpunkt for alle mulige former for vadehavsekskursioner. Nationalparkhuset ved havnen informerer om aktiviteter og seværdigheder i vadehavsregionen og forskellige rederier tilbyder bådture ud i vadehavet og til blandt andet halligerne og helt ud til øen Helgoland, som ligger 50 km ud for fastlandet i Vesterhavet.

Sådan kommer du til Husum med tog fra Danmark

Husum har en en banegård, som er knudepunkt til forskellige togstrækninger i Sydslesvig. Det er forholdsvis nemt at komme til f.eks. Slesvig, Tønning og Sankt Peter-Ording, Sild og Flensborg. Det er muligt at tage toget hele vejen fra Danmark. Fra Fredericia tager turen 2 til lidt over 3 timer og i skal regne med 1-3 skift, alt efter, hvilken forbindelse i vælger. Fra banegården er der ca. 2,5 km og i kan tage en offentlig bus fra banegården til vandrehjemmet, hvis i ikke har lyst til en halv times travetur. 

Husk! Særlige betingelser for at overnatte på de tyske vandrehjemme

Bemærk, at der er særlige betingelser for at få adgang til vandrehjemmene i Tyskland. I skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation. Det er muligt, at få et medlemskort i vandrehjemmet efter ankomsten. Vi anbefaler dog, at i kigger på vandrehjemsforbundets hjemmeside (på engelsk), inden i tager afsted, eller at i kontakter udbyderen på forhånd for at høre, hvad der er den bedste løsning i forhold til jeres rejseplaner.

Generel information

Sted Jugendherberge Husum
Schobüller Str. 34, 25813 Husum/Nordsee, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende
Telefonnummer +49 4841 27 14
E-mail husum@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Info til åbningstider Efter behov. Om vinteren lukket i visse perioder.
Check in tidligst 15:00
Check ud senest 9:30
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 173
Antal værelser 44
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 173

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Legeplads på stedet
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Have
Helpension
Legeplads på stedet
Morgenmad
Terrasse
Tørretumbler
Udlejning af lokaler / konferencerum

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Lukket indenfor nogle perioder om vinteren
  • Wifi i alle offentlige områder
  • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
  • Udeareal med græsplæne
  • Boldspilsplads, bordtennis, bordfodbold, basketbold
  • Adgang til vandet (30 minutters gang)
  • Cykeludlejning i byen
  • Cyklistvenligt sted med aflåseligt cykelrum (15 pladser) og cykelparkering med tag (25 pladser) samt tørrerum

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden