Mikkelbergs logo

Udstillingsåbning: FARVERNES LANDSKAB: Jarvis Helwig, Anne Lass og Viggo Böhrnsen-Jensen

Du er her

Skulptur, foto og maleri

Mikkelberg inviterer til åbning af årets sommerudstilling. Kulturredaktør ved Flensborg Avis Hans Christian Davidsen holder åbningstale. Jutta Oehler, korleder og tidligere lærer på A.P. Møller Skolen, står for musikalske indslag. Alle er velkomne til en festlig dag.


Sangen ”Farvernes landskab” af Jens Rosendal handler om marskens landskab med dets stærke farver. Årets sommerudstilling præsenterer tre stærke, renommerede kunstnere med tilknytning til Sydslesvig: skulptur af Jarvis Helwig, fotografi af Anne Lass og maleri af Viggo Böhrnsen-Jensen.

De tre kunstnere peger på kunstens mulighed som en måde at se verden igennem og som en åbning mod forandring.

Lidt om kunstnere og deres arbejde:

Jarvis Helwig (f. 1981), Husum, er født i Alsace og har gået i dansk skole i Husum. Studier i filosofi, kunsthistorie og sammenlignende videnskab i Berlin. Håndværksmæssigt beskæftiget med møbelrestaurering, forgyldning og indramning. Siden 2018 selvstændig billedhugger. Udstillinger i Galerie Lüth, Halebüll, Husum, Kiel og Neumünster. Litteratur: edition 42 (pictus verlag).

Grundmaterialet i Helwigs værker er en fibermasse af genbrugspapir. Basen består af et trådnet og nogle gange med metalfragmenter eller møbelben som fundament. Samlet set består hvert værk af omkring 95% genbrugsmateriale. Selvom genbrug ikke er et absolut begreb i Helwigs arbejde, er det centralt for den idé om metamorfose eller transformation, som hele hans værk kredser om. Materialet er derfor tæt knyttet til indhold og budskab.

Anne Lass (f.1978), Bornholm, har haft sin barndom og ungdom i Flensborg, hvor hun har gået i dansk skole. Studentereksamen fra Duborg Skolen og diplom med udmærkelse fra Folkwang Hochschule der Künste, Essen. Lass er internationalt anerkendt fotograf med solo- og gruppeudstillinger i og udenfor Europa. Hun har vundet adskillige priser, og hendes fotos optræder i et et stort antal internationale publikationer. 

Lass bruger fotografiet til at undersøge og fortælle om mennesket i det 21. århundrede – især har hun blik for, hvordan vi lever i menneskeskabte miljøer. Lass’ fotografier tematiserer også emner som virkelighed og billedrealitet, nutidsfænomener og kontraster mellem elementer.

Viggo Böhrnsen-Jensen (f.1953) Flensborg, maler og grafiker, cand.mag. i dansk fra SdU. Student fra Duborg Skolen, elev på kunsthøjskolen i Holbæk og siden 1982 jævnligt udstillinger nord og syd for grænsen, herunder Charlottenborgs Forårsudstilling og andre statsanerkendte censurerede udstillinger. Desuden "Böhrnsen-Bøhrnsen-Bøhrnsen" (Flensborg og Aabenraa), vandreudstilling på Færøerne og i Island samt "Haven", ”Grænse 100 år" og "Grafisk portræt". Medlem af Billedkunstnernes Forbund.

Böhrnsen-Jensens træsnit og malerier kredser ofte om paradislængsel, idealforestillinger og menneskets søgen efter ideallandskaber. Inspiration til sine værker finder han i naturen, arkitekturen, 1800-tallets kunst og kultur samt i film.

Informationer om begivenheden

Foregår begivenheden på dansk? Ja
Forplejning I begrænset omfang
Må der indtages medbragt mad? Nej
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej

Informationer om stedet

Sted Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket
Adresse
Horstedter Chaussee 1
25856 Hattstedt
Tyskland
Telefonnummer +49 4846 6604
E-mail info@mikkelberg.de
Betjening på dansk Ja
Åbningstider
Åbningstider om vinteren
Tirsdag - Onsdag:
10:00-13:00
Torsdag:
11:00-16:00
Lørdag - Søndag:
12:00-16:00
Åbningstider om sommeren
Tirsdag - Onsdag:
10:00-13:00
Torsdag:
11:00-16:00
Fredag - Søndag:
13:00-17:00
Betalingsmuligheder
Alt
Alt
Alt
Alt

Hvor og hvornår?

Dato
02. juni 2024
Tid
14:00 - 18:00
Sted Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket
Horstedter Chaussee 1, 25856 Hattstedt, Tyskland
Pris Gratis
Begivenhedstype Udstillinger
Målgruppe Familier, Voksne / par, Ældre

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket
Adresse Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket
Horstedter Chaussee 1
25856 Hattstedt
Tyskland
Telefonnummer +49 4846 6604
E-mail info@mikkelberg.de

Andre begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden