Flensborg Avis logo

Besøg Flensborg Avis og få en rundvisning i mediehuset

Foto: Flensborg Avis

Du er her

Flensborg Avis giver jer et overblik - så I bedre kan forstå, hvordan det danske mindretal i Sydslesvig og grænselandet hænger sammen.

Hvilke krav bl.a. til sprog skal man stille til forældre, der vil sende deres børn i mindretallets danske skoler? Har den danske grænsekontrol skadet samarbejdet, eller har den været en succes? Flensborg Avis har i snart 150 år haft fokus på de emner, der bevæger grænselandet.

Mediernes rolle har været i voldsom forandring de seneste år, og det gælder selvfølgelig også i Sydslesvig. Som mediehus er det Flensborg Avis' ambition at tage fat i emner, der bevæger menneskene i Sydslesvig og grænselandet. Om det er på print, som e-avis, på hjemmesiden www.fla.de eller på de sociale medier, så er det mediehusets målsætning at informere og analysere – men frem for alt at fremme debatten om afgørende spørgsmål i primært Sydslesvig og grænselandet.

Mødested mellem dansk og tysk

Ved siden af det regionale er grænselandet også mødestedet mellem tysk og dansk og på nogle måder også mellem det europæiske og nordiske. Ved siden af de mange ligheder mellem Danmark og Tyskland er der også mange og til dels store forskelle. Det viser sig bl.a. på den måde, samfundet er bygget op på.  Eksempelvis kan man trække paralleller mellem velfærdsstaten på begge sider af grænsen, men også finde markante forskelle. Det samme gør sig gældende på den måde, pressen arbejder i hhv. Danmark og Tyskland.

Zejt-ung og Sandpapir – de unges eget univers i avisen

Hvordan undgår man at bukke under for karakterræs? Eller hvordan håndterer man mobning i skolen? Alle læsere får den samme avis, men ligesom der er sider med sport og kultur, har Flensborg Avis også indhold, der specielt er rettet mod unge læsere. For aldersgruppen 12-16 år er der med Zejt-ung en daglig side i avisen, hvor journalisten ekstra tager sig af emner, som rører sig blandt unge. Og for aldersgruppen over 16 år er der med de ugentlige Sandpapir-sider et forum, hvor de unge selv skriver i avisen og kan prøve kræfter med journalistik.

Avisen bliver til – på bladhuset i Wittenberger Weg  

Hele avisen bliver dagligt fremstillet på bladhuset i Wittenberger Weg. Efter redaktionsmødet er journalisterne typisk ude og researche, interviewe eller arbejder med indhold, som offentliggøres i de kommende timer. I bladhusets lille ”news-room” bliver trådene holdt sammen, hvad end det er til print, web eller digitale platforme.

Som en af få mindre aviser har Flensborg Avis sit eget trykkeri. I løbet af eftermiddagen gør teknikere klar til at belyse trykpladerne, så avisens trykkere herefter kan gå i gang med trykningen af den fysiske avis i løbet af aftentimerne.

Avis med 150 års historie på bagen i omskiftelige tider

Preussen, Det Tyske Kejserrige, Sønderjyllands genforening med Danmark, Weimarrepulikken, Det Tredje Rige, Forbundsrepublikken Tyskland, som i 1990 blev det genforenede Tyskland.

Med 150 års historie lige syd for den danske grænse har Flensborg Avis gennemlevet omskiftelige tider. Fra yderst vanskelige økonomiske kår, fængselsophold på vand og brød til en chefredaktør, der på baggrund af trusler måtte trække sig fra posten, så er tiden i dag præget af tillid og samarbejde.

Få en rundvisning på Flensborg Avis og oplev hvordan man laver avis i et flerkulturelt grænseland

På rundvisningen på bladhuset i Flensborg kan I opleve, hvordan mindretalsavisen bliver til hver dag og lugte til regionens spændende historie, hvor avisen selvfølgelig altid spillede en vigtig rolle som platform for politiske diskussioner og som livsnerve, der leverer nyheder og baggrundsstof til mindretallet og interessegrupper i flertalsbefolkningen. På omkring en time kan I få indblik i hverdagen på en meget særlig lokalavis og hvilke udfordringer det indebærer, at få nyheder i to sprog, fra to kulturer og med en både dansk og tysk vinkel til at gå op i en højere enhed.

Generel information

Sted Flensborg Avis
Wittenberger Weg 19, 24941 Flensburg, Tyskland
Aktivitetstype Guidede ture og rundvisninger
Målgruppe Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Ældre
Pris Gratis
Telefonnummer +49 461 50 45 0
E-mail info@fla.de
Betjening på dansk Ja
Foregår begivenheden på dansk? Ja
Åbningstider Mandag - Fredag:
8:00-16:00
Lørdag - Søndag:
Lukket
Varighed ca. 1 time
Er aktiviteten egnet til kørestolsbrugere? Ja
Minimum antal deltagere / pladser 5 personer
Maksimum antal deltagere / pladser 35 personer
Anbefalet mindstealder 6 år
Forplejning Nej
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Ja
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Ja
Er aktiviteten afhængig af vejret? Nej
Er aktiviteten sæsonafhængig? Nej

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Parkering

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Ja

Flensborg Avis er lokalavisen for det danske mindretal og spiller en vigtig rolle som informationskilde, diskussionsplatform og talerør for mindretallets medlemmer og aktører.

Andre vigtige informationer
  • Kontakt udbyderen på forhånd, hvis I planlægger at spise frokost i form af madpakker/medbragt mad på avisen.
  • Aktiviteten i sig selv er egnet til kørestolsbrugere, men det er ikke helt nemt at komme rundt på hjul i mediehuset. Hvis I har en kørestolsbruger i gruppen, ring venligst til udbyderen i forvejen, for at få et overblik over forholdene på stedet.

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Flensborg Avis
Adresse Flensborg Avis
Wittenberger Weg 19
24941 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 461 50 45 0
E-mail info@fla.de

Andre aktiviteter i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Begivenheder i nærheden

Spisesteder i nærheden

Seværdigheder i nærheden