Logo af Hotel Zweite Heimat i Sankt Peter-Ording

Hotel Zweite Heimat

Foto: Nils Gallum

Du er her

Din anden hjemstavn i Sydslesvig

Vidste du, at der findes et fint og moderne hotel i strandbyen Sankt Peter-Ording, som er så hyggelig, at man kalder værelserne for stuer og restauranten for spiseværelset? Hvis du er ude efter ekstrem vesterhavshygge i fine omgivelser, så skal du tage et kig på dette overnatningssted.

Sankt Peter-Ording er en tysk ferieby, som ligger på halvøen Ejdersted (Eiderstedt) i Sydslesvigs sydvestlige hjørne. Feriestedet er især kendt for sin 12 km lange og op til 2 km brede sandstrand, som er et mekka for alle dem, der er på udkig efter særlige naturoplevelser, gode muligheder for forskellige former for vandsport og den typiske badeferie, hvor man aldrig løber tør for byggemateriale, når det gælder om at bygge flotte sandslotte. Byen er især kendt for sine gode forhold til kitesurfing og området har ofte været vært for verdensmesterskaberne i kitesurfing og andre store begivenheder.

Hvor værelserne bliver kaldt stuer og hvor værelsesnumre er erstattet med navne på lokale familier

Hvis du er på udkig efter et fint og samtidig hyggeligt overnatningssted med regionalt flair, så er hotellet Zweite Heimat (et andet hjem) måske det rigtige overnatningssted til jer. Her hedder restauranten "Spisestuen" og værelserne "Den lille stue" og "Den fine stue", hvilket giver udtryk for, at gæsterne skal opleve hvad det betyder at føle sig hjemme i det man bedst kan kalde for en moderne fortolkning af et frisisk hjem. Hotellet byder på 47 værelser i forskellige kategorier fra små stuer til store fine stuer -  for at holde sig til hotellets terminologi. Alle værelser har tilfælles, at indretningen fra Rivièra Maison er blevet sat sammen af en særlig kærlig hånd, sådan at gæsterne efter få timer føler sig hjemme på overnatningsstedet. Værelserne byder derudover på mange små high-lights som f.eks. fritstående vaskekumme ved siden af sengen, et stort badekar i selve værelset, en (næsten) ægte kamin foran sofaen eller en sauna på badeværelset. Nogle af de større værelser er derudover indrettet som familieværelser til mindre familier med blandt andet køjesenge til børnene. For at udrense de sidste profane spor af et ordinært hotelophold blev numrene på værelserne erstattet med navne fra lokale familier fra egnen, hvis historier går igen på billeder og gennem forskellige dekorative genstande på værelserne. 

Kulinariske oplevelser på Spiseværelset

Hvis man for alvor vil opleve en region, så gælder det som bekendt også om stifte bekendskab med de lokale, kulinariske vaner og traditioner. Hotellets Spiseværelse ("Esszimmer", hvilket er navnet på hotellets restaurant) byder på et stort udvalg af klassiske specialiteter fra kysten, som bliver tilberedt med friske råvarer fra regionen. Restauranten sørger for kulinariske oplevelser henover hele dagen fra en stor og varieret morgenmadsbuffet om morgenen til et stort udvalg af kød- og fiskeretter samt vegetariske og vegane retter, som som regel også har deres traditionelle rødder i selve regionen.

Hotellets wellness-afdeling byder på saunaer, dampbad og forskellige wellness-behandlinger

Hotellet har en hyggelig wellness-afdeling, hvor man på 300 kvadratmeter kan komme i sauna og dampbad eller tage imod et af de mange wellness-tilbud. I selve spa-afdelingen er der to saunaer og et dampbad. Efter saunaen har du mulighed for at køle af under oplevelsesbrusebadet eller du kan, hvis du tør, tage en stor håndfuld crushed ice ud af isbrønden. Spa-afdelingen har derudover to hvileareler, et hvor man må hygge og snakke sammen og et hvor man kan nyde stilheden. Derudover er der et aflukket udeareal, hvor man kan nyde den friske, salte luft fra Vesterhavet. Wellness-tilbuddene strækker sig over forskellige behandlinger fra Ayurveda over massager og forskellige peelings til detox-behandlinger.

Badeferie i Sankt Peter-Ording

Sankt Peter Ording har med sin over 12 km lange strand alt hvad der hører til en klassisk badeferie. Hotellet ligger direkte ved digeoverkørslen til hovedstranden, så der er ikke langt at gå til stranden, men alt afhængig af om der er lav- eller højvande skal der regnes med en 10 til 15 minutters gåtur til vandkanten.

Kitesurfing, windsurfing og kitebuggying - også til nybegyndere

Byen er som nævnt et mekka for kite- og windsurfere. Hvis i har jeres grej med, kan i parkere på stranden mod gebyr, hvilket sparer jer for at bære udstyret alt for langt ud til vandet. Hvis i er nybegyndere og vil prøve kræfter med vind og vejr, så kan i tage imod et af de mange kursustilbud i kitesurfing, windsurfing og kitebuggying. Der er gode forhold for nybegyndere, da bølgerne ikke er for høje og fordi man kan bunde selvom om man står forholdsvis langt ude i vandet.

Shopping og restauranter på stranden i 7 meters højde

Byen byder derudover på en god turistisk infrastruktur. Der er gode muligheder for shopping og der er mange spisesteder af hver kulør. Et særligt high-light er restauranterne i pælebygningerne på stranden. Fra de op til 7 meter høje bygninger har man en vidunderlig udsigt over stranden og havet og især i dårligt vejr kan de være et velkommen sted for at komme ind i varmen efter en lang gåtur på stranden.

Husum, Frederiksstad og Tønning ligger kun omkring en halv times kørsel fra Sankt Peter-Ording

Hvis i vil ud og opleve noget i regionen, er det værd at tage en tur ud til byerne Tønning (Tönning) og Frederiksstad (Friedrichstadt), som ligger lidt under hhv. lidt over en halv times kørsel fra Sankt Peter-Ording. Tønning er en hyggelig vadehavsby med en historisk havnefront, hvorfra man kan tage en bådtur ud til sælerne på sandbankerne i vadehavet eller en tur på floden Ejderen (Eider). Derudover kan i besøge Multimar Wattforum, som i en stor og moderne udstilling fortæller jer alt hvad man skal vide om Nationalparken Vadehavet. Frederiksstad derimod er en ægte hollænderby med smukke kanaler og en stor historisk bykerne, som over 300.000 turister vælger at besøge hvert år.

På 45 minutter i bil kan i nå ud til Nordfrislands indforståede hovedby Husum, som har en fin gågade med rigtig mange butikker og hvor man kan besøge forskellige museer og udstillinger, blandt andet om den berømte tyske forfatter Theodor Storm som blev født i byen.

Kør selv eller tag toget fra Danmark hele vejen til Sankt Peter-Ording

Sankt Peter-Ording ligger som sagt ude i den Sydslesvigske provins, men er i hvert fald en rejse værd. Fra grænsen ved Flensborg tager turen i bil lidt over en time og turen går ad veludbyggede tyske landeveje forbi Husum og Tønning.

Det er også muligt at rejse med toget hele vejen fra Danmark til Sankt Peter-Ording. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg. Her skifter i til toget mod Hamborg og derefter igen i Jydbæk (Jübek) og Husum. Rejsen fra Fredericia tager ca. 3 timer og 45 minutter. I skal regne med de nævnte 3 skift. Bemærk, at der er et ophold på en halv time i Jydbæk og at der ikke er nævneværdige faciliteter på stationen, som ligger langt ude på landet. Forbindelsen kan ikke ses på DSB Udlands hjemmeside, men i kan indtaste den på Deutsche Bahns hjemmeside (på tysk). Sørg for, at i indtaster "Bad St Peter-Ording" i "nach"-feltet ("til"-feltet). Ellers giver søgningen ingen resultater.

Generel information

Sted Hotel Zweite Heimat
Am Deich 41, 25826 St. Peter-Ording, Tyskland
Overnatningstype Hotel
Målgruppe Voksne / par, Familier
Telefonnummer +49 4863 4748 90
E-mail info@hotel-zweiteheimat.de
Betjening på dansk Nej
Check in tidligst 15:00
Check ud senest 11:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal værelser 47
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 94
Antallet af stjerner

Service og faciliteter

Adgang med hunde indendørs
Adgang med hunde udendørs
Parkeringspladser
Wi-fi
Cykeludlejning eller cykler til rådighed
Morgenmad
Opladning til elbiler
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Eget badeværelse
Restaurant med bar / lounge
Udlejning af lokaler / konferencerum
Spa-faciliteter
Terrasse

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Tematisk forbindelse til mindretallet: Nej

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden