Hotel Zweite Heimat logo

Hotel Zweite Heimat

Foto: Nils Gallum

Du er her

Dit andet hjem i Sydslesvig

Fint og moderne hotel i strandbyen Sankt Peter-Ording. Så hyggeligt, at man kalder værelserne for stuer og restauranten for spisestuen. Er ude efter gennemeført vesterhavshygge i dejlige omgivelser, så tag et kig på Hotel Zweite Heimat.

Sankt Peter-Ording er en attraktiv bade- og ferieby, som ligger på halvøen Ejdersted (Eiderstedt) i Sydslesvigs sydvestlige hjørne. Området er især kendt for sin 12 km lange og op til to km brede sandstrand. Stranden er et mekka for alle dem, der er på udkig efter særlige naturoplevelser, vandsport og den typiske badeferie, hvor man aldrig løber tør for byggemateriale, når det gælder om at bygge flotte sandslotte. Byen er især kendt for sine gode forhold for kitesurfing og området har ofte været vært for verdensmesterskaberne i kitesurfing og andre store begivenheder.

Værelserne bliver kaldt stuer og værelsesnumre er erstattet med navne på lokale familier

Hortel Zweite Heimat er et fint og samtidig hyggeligt hotel med regionalt flair. Her hedder restauranten "Spisestuen" og værelserne "Den lille stue" og "Den fine stue", hvilket  skal få gæsterne til at føle sig hjemme i det man bedst kan kalde for en moderne fortolkning af et frisisk hjem. Hotellet har 47 værelser i forskellige kategorier fra små stuer til store fine stuer -  for at holde sig til hotellets terminologi. Alle værelser har tilfælles, at indretningen fra Rivièra Maison er blevet sat sammen af en særlig kærlig hånd, sådan at gæsterne efter få timer føler sig hjemme. Værelserne byder derudover på mange små high-lights som f.eks. fritstående vaskekumme ved siden af sengen, et stort badekar i selve værelset, en (næsten) ægte kamin foran sofaen eller en sauna på badeværelset. Nogle af de større værelser er derudover indrettet som familieværelser til mindre familier med blandt andet køjesenge til børnene. For at fjerne de sidste profane spor af et ordinært hotelophold blev numrene på værelserne erstattet med navne fra lokale familier fra egnen, hvis historier går igen på billeder og gennem forskelligt dekoration på værelserne. 

Kulinariske oplevelser i spisestuen

Hvis man for alvor vil opleve en region, så gælder det som bekendt også om stifte bekendskab med de lokale, kulinariske vaner og traditioner. Hotellets spisestue ("Esszimmer", hvilket er navnet på hotellets restaurant) byder på et stort udvalg af klassiske specialiteter fra kysten, som bliver tilberedt med friske råvarer fra regionen. Restauranten sørger for kulinariske oplevelser i løbet af dagen - fra en stor og varieret morgenmadsbuffet til stort udvalg af kød- og fiskeretter samt vegetariske og veganske retter, som hovedsageligt også har et regionalt islæt.

Sauna, dampbad og wellness-behandlinger

Hotellet har en hyggelig wellness-afdeling, hvor man på 300 kvadratmeter kan nyde et ophold i sauna og dampbad eller benytte nogle af de mange wellness-tilbud. I selve spa-afdelingen er der to saunaer og et dampbad. Efter saunaen kan du køle af under bruseren eller du kan, hvis du tør, tage en stor håndfuld crushed ice ud af isbrønden. Spa-afdelingen har derudover to hvileområder, et hvor man må hygge og snakke sammen og et hvor man kan nyde stilheden. Derudover er der et aflukket udeareal, hvor man kan nyde den friske, salte luft fra Vesterhavet. Wellness-tilbuddene omfatter bl.a. Ayurveda-behandlinger, massager, peelings og detox-behandlinger.

Badeferie i Sankt Peter-Ording

Sankt Peter Ording har med sin over 12 km lange strand alt hvad der hører til en klassisk badeferie. Hotellet ligger direkte ved digeoverkørslen til hovedstranden, så der er ikke langt at gå til stranden, men alt afhængig af om der er lav- eller højvande skal der regnes med en 10 til 15 minutters gåtur til vandkanten.

Kitesurfing, windsurfing og kitebuggying - også for nybegyndere

Byen er et mekka for kite- og windsurfere. Hvis I har eget grej med, kan I parkere på stranden mod gebyr, hvilket sparer jer for at bære udstyret alt for langt ud til vandet. Hvis I er nybegyndere og vil prøve kræfter med vind og vejr, så kan I købe et af de mange kursustilbud i kitesurfing, windsurfing og kitebuggying. Der er gode forhold for nybegyndere, da bølgerne ikke er for høje og fordi man kan bunde selvom om man opholder sig forholdsvis langt ude på vandet.

Spis på syv meter høje pæle

Byen er meget minded for turister. Der er gode muligheder for shopping og mange spisesteder for enhver smag. Et særligt high-light er restauranterne i pælebygningerne på stranden. Fra de op til syv meter høje bygninger har man en vidunderlig udsigt over stranden og havet og især i dårligt vejr er de et velkomment sted til at komme ind i varmen efter en lang gåtur på stranden.

Med bilen til de hyggelige byer Husum, Frederiksstad og Tønning

Det er værd at tage en tur til byerne Tønning (Tönning) og Frederiksstad (Friedrichstadt), som ligger lidt under hhv. lidt over en halv times kørsel fra Sankt Peter-Ording. Tønning er en hyggelig vadehavsby med en historisk havnefront, hvorfra man kan tage en bådtur ud til sælerne på sandbankerne i Vadehavet eller en tur på floden Ejderen (Eider). Derudover kan man besøge Multimar Wattforum, som i en stor og moderne udstilling fortæller alt hvad man skal vide om Nationalparken Vadehavet. Frederiksstad derimod er en ægte hollænderby med smukke kanaler og en stor historisk bykerne, som bliver besøgt af over 300.000 turister hvert år.

Efter 45 minutters kørsel når man til Nordfrislands hovedby Husum, som har et mindre, men hyggeligt havneområde med flod og ebbe samt et overskueligt centrum med mange butikker, små restauranter og caféer. Dertil forskellige museer og udstillinger, blandt andet om den berømte tyske forfatter Theodor Storm som er født i Husum.

Kør selv eller tag toget fra Danmark hele vejen til Sankt Peter-Ording

Sankt Peter-Ording ligger langt ude i den sydslesvigske provins, men er i den grad et besøg værd. Fra grænsen ved Flensborg tager turen i bil ca. 1 time og 20 minutter. Turen går ad almindelige gode landeveje forbi Husum og Tønning.

Det er også muligt at rejse med toget hele vejen fra Danmark til Sankt Peter-Ording. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg. Her skifter man til toget mod Hamborg og derefter igen i Jydbæk (Jübek) og Husum. Rejsen fra Fredericia tager ca. 3 timer og 45 minutter. I skal regne med de nævnte tre skift. Bemærk, at der er et ophold på en halv time i Jydbæk og at der ikke er nævneværdige faciliteter på stationen, som ligger langt ude på landet. Forbindelsen kan ikke ses på DSB Udlands hjemmeside, men man kan indtaste den på Deutsche Bahns hjemmeside (på tysk). Sørg for, at indtaste "Bad St Peter-Ording" i "nach"-feltet ("til"-feltet). Ellers giver søgningen ingen resultater.

Generel information

Sted Hotel Zweite Heimat
Am Deich 41, 25826 St. Peter-Ording, Tyskland
Overnatningstype Hotel
Målgruppe Familier, Voksne / par
Telefonnummer +49 4863 4748 90
E-mail info@hotel-zweiteheimat.de
Betjening på dansk Nej
Check in tidligst 15:00
Check ud senest 11:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal værelser 47
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 94
Antallet af stjerner

Service og faciliteter

Adgang med hunde indendørs
Adgang med hunde udendørs
Parkering
Wi-fi
Cykeludlejning eller cykler til rådighed
Eget badeværelse
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Morgenmad
Opladning til elbiler
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Restaurant med bar / lounge
Spa-faciliteter
Terrasse
Udlejning af lokaler / konferencerum

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden