Gästehaus Lavendel-City

Foto: Gästehaus Lavendel-City

Du er her

Bo som en ægte Flensborger

Bo i hjertet af Flensborg! - Gästehaus Lavendel City ligger på gågaden med mange shoppingmuligheder, caféer, restauranter og barer. Og bil behøver du ikke. Mange vigtige seværdigheder ligger i gåafstand.

Flensborg er Sydslesvigs største by og er et kulturelt centrum for hele landsdelen. Udover at være kendt i Danmark for sine grænsebutikker, hvoraf mange ligger et godt stykke uden for centrum, er byen kendt for sin smukke havnefront, de mange historiske og hyggelige baggårde samt de gode shoppingmuligheder i midtbyen. Flensborg byder derudover på et stort udvalg af kulturelle oplevelser og aktiviteter. Mange aktiviteter foregår på dansk, ikke mindst, fordi mange organisationer fra det danske mindretal har deres hovedsæde i Flensborg.

Et godt og billigt overnatningssted midt i centrum til solorejsende, familier og små grupper

Hvis du er på udkig efter et godt og lidt billigere overnatningssted, så er værelserne i Gästehaus Lavendel City en god mulighed. Overnatningsstedet ligger midt i centrum i Storegade (Grosse Strasse), som er den nordlige ende af byens centrale shoppingstrøg. Stedet har 14 enkle, men hyggelige værelser, som er indrettet med kærlig hånd. Værelserne ligger på første sal i to separate etagebygninger, der ligger overfor hinanden. Værelserne i hver bygning danner en enhed med fælles badeværelser og et lille køkken, som beboerne deler. Det er muligt og oplagt, at leje en hel enhed, hvis du rejser med hele familien eller en gruppe. Der er håndklæder og badekåber på badeværelserne til fri afbenyttelse. Derudover er der både rejsesenge og højstole til børnene.

Varme drikke, mælk og müsli i fælleskøkkenet

Der er ikke morgenmad eller andre spisetilbud på overnatningsstedet. Der er dog kaffe, the, müsli, cornflakes og mælk i fælleskøkkenet, som gæsterne frit kan bruge. Istedet kan man frekventere de mange caféer og restauranter lige om hjørnet i gågaden og på Nørretorv (Nordermarkt), hvoraf mange også tilbyder morgenmad/brunch. Køleskabet må gerne bruges til egne, medbragte madvarer.

Flensborgs seværdigheder ligger i gåafstand

Da overnatningsstedet ligger midt i centrum, er der ikke brug for en bil, når man skal ud og se byen. Der er gode shoppingmuligeder og mange gastronomiske tilbud lige i gågaden, som strækker sig mellem Nørretorv (Nordermarkt) og Søndertorv (Südermarkt). Hvis man går igennem en af de mange gennemgange ned mod havnen og den centrale busbanegård, kan man ikke undgå at komme igennem en eller flere af de mange smukke og historiske baggårde.

Forskellige museer med udstillinger om byens og regionens historie og et science center til børn

Flensborg byder på et stort udvalg af kulturelle seværdigheder. Museumsberg med sine kunst- og kulturhistoriske udstillinger om landsdelen ligger lige i nærheden på højdedraget Museumsberg, man kan allerede se bygningen, når man går op ad Rådhusgade (Rathausstraße). Endvidere er det værd at besøge Skibsfartsmuseet (Schiffahrtsmuseum), hvor man kan lære alt om Flensborgs gyldne tider som handelsby under rom- og sukkerhandlen. Hvis der er børn med vil de helt sikkert kunne begejstres over et besøg i Phänomenta, som er et science center, der ligger for enden af Nørregade (Norderstraße) lige op ad den historiske Nørreport (Nordertor). Her har børnene mulighed for at fordybe sig i en hel masse naturfænomener og derved forstå forskellige sammenhænge fra fysikken. Og man må stort set prøve og røre ved alt, hvad der er i udstillingen.

Mød det danske mindretal og alle de danske kulturtilbud

Mange af det danske mindretals foreninger og organisationer har deres hovedsæde i Flensborg. Dette medfører også, at der er en hel del tilbud, der foregår på dansk. Flensborghus og det danske bibliotek i Nørregade har regelmæssigt arrangementer og aktiviteter f.eks foredrag og koncerter. Begge huse ligger i Nørregade ikke langt fra Nørretorv. En måske lidt usædvanlig seværdighed er Duborg Skolen, som er et af to danske gymnasier i Sydslesvig. Det er muligt at booke en rundvisning med en elevambassadør, som viser jer rundt på skolen og som fortæller lidt om, hvordan det er at vokse op i Sydslesvig med to kulturer. Fra Duborg skolen kan man nyde en fantastisk udsigt ud over Flensborg havn.

Tag en sejltur på fjorden og besøg Lyksborg Slot

Hvis man vil ud og opleve nærområdet, kan man i sommerhalvåret tage en af fjordbådene til Lyksborg (Glücksburg). Der er smukt langs vandet i Lyksborg og at gå den hyggelige tur fra stranden gennem skoven til Lyksborg Slot, som er en flot og spændende seværdighed - ikke mindst p.g.a. sin betydning i det danske Kongehus' historie.

Med bil eller tog fra Danmark?

Flensborg ligger kun få kilometer fra den dansk-tyske grænse. Hvis man kommer i bil, tager det kun 10-15 minutter at køre fra grænsen til byens centrum. Det er også muligt at tage toget hele vejen fra Danmark. DSB kører med InterCity-tog helt til Flensborgs banegård. Der er gode forbindelser hver anden time og turen fra Fredericia tager lidt under halvanden time. Fra Flensborg banegård tager det ca. 10-15 minutter til fods til Gästehaus Lavendel City. Der går også busser fra banegården til busstationen (ZOB). Turen tager ikke mere end 10 minutter og fra busstationen tager det blot 5 minutter at gå til Gästehaus Lavendel City.

Generel information

Sted Gästehaus Lavendel-City
Große Straße 65a, 24937 Flensburg, Tyskland
Overnatningstype Hotel
Målgruppe Voksengrupper, Voksne / par, Virksomhedsledere / firmaer
Telefonnummer +49 461  99 93 59 53
E-mail lavendel.b-b@t-online.de
Betjening på dansk Ja
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
16:00-18:00
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 10:00
Betalingsmuligheder
Alt
Booking URL Book her!
Antal værelser 14
Antal twin-værelser 12
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 28

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Check-ind senest kl. 18:00, hvis der ikke er aftalt andet med hotellet
  • Mulighed for afhentning af nøgler i et aflåst nøgleskab, hvis ankomsten er udenfor receptionens åbningstid.

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden