Gästehaus Lavendel-City

Foto: Gästehaus Lavendel-City

Du er her

Bo som en ægte Flensborger

Er du på udkig efter et godt og lidt billigere overnatningssted, der ligger midt i Flensborgs gamle by? Gästehaus Lavendel City ligger direkte ved gågaden med alle sine gode shoppingmuligheder og sine mange barer og spisesteder. Og du behøver ikke at have bilen med, da alle vigtige seværdigheder ligger lige rundt om hjørnet.

Flensborg er Sydslesvigs største by og et vigtigt kulturelt og strukturelt centrum for hele landsdelen. Udover at være kendt i Danmark for sine grænsebutikker, hvoraf mange ligger et godt stykke uden for centrum, er byen kendt for sin smukke havnefront, de mange gamle og hyggelige indergårde og de gode shoppingmuligheder i midtbyen. Flensborg byder derudover på et stort udvalg af kulturelle oplevelser og aktiviteter og der er mange ting der foregår på dansk, ikke mindst, fordi mange organisationer fra det danske mindretal har deres hovedsæde i Flensborg.

Et godt og billigt overnatningssted midt i centrum til enkeltrejsende, familier og små grupper

Hvis du er på udkig efter et godt og lidt billigere overnatningssted, så er gæsteværelserne på Gästehaus Lavendel City måske den rigtige løsning til dig. Overnatningsstedet ligger midt i centrum i Storegade (Grosse Strasse), som er den nordlige del af byens centrale indkøbsstræde. Stedet har 14 hyggelige værelser, som under indretningen har fået en meget kærlig hånd, selvom møbleringen er forholdsvis enkel. Værelserne ligger på første sal i to separate etagebygninger, der ligger overfor hindanden. Værelserne i hver bygning danner en enhed med fælles badeværelser og et lille køkken, som beboerne deler. Det er muligt og oplagt, at leje en hel enhed, hvis du rejser med hele familien eller en gruppe. Der er håndklæder og badekåber på badeværelserne til fri afbenyttelse. Derudover er der både rejsesenge og højstole til børnene.

Ingen morgenmad, men varme drikke og lidt mælk og müsli i fælleskøkkenet

Der er ikke morgenmad eller andre gastronomiske tilbud på overnatningsstedet. Men der er kaffe, the, müsli, cornflakes og mælk i fælleskøkkenet, som gæsterne gerne frit må bruge af. Derudover er der mange caféer og restauranter lige om hjørnet i gågaden og på Nørretorv (Nordermarkt), hvoraf mange også tilbyder morgenmad. Køleskabet må gerne bruges til egne, medbragte madvarer.

Flensborgs seværdigheder ligger i gåafstand

Da overnatningsstedet ligger midt i centrum, er der ikke brug for en bil, når man skal ud og se byen. Der er gode shoppingmuligeder og mange gastronomiske tilbud lige nede i gågaden, som strækker sig mellem Nørretorv og Søndertorv (Südermarkt). Hvis i går igennem en af de mange gennemgange ned mod havnen og den centrale busbanegård, kan i ikke undgå at komme igennem en eller flere af de mange smukke og historiske indergårde.

Forskellige museer med udstillinger om byens og regionens historie og et science center til børn

Flensborg byder derudover på et stort udvalg af kulturelle seværdigheder. Museumsberg med sine kunst- og kulturhistoriske udstillinger om landsdelen ligger lige i nærheden på skrænten og man kan allerede se bygningen, når man går op ad Rådhusgade (Rathausstraße). Derudover er det værd at besøge Skibsfartsmuseet (Schiffahrtsmuseum), hvor man kan lære alt om Flensborgs store tider som handelsby under rom- og sukkerhandlen. Hvis du har børnene med vil de nok blive glade for et besøg på Phänomenta, som er et science center der ligger for enden af Nørregade (Norderstraße) lige op ad den historiske Nørreport (Nordertor). Her har børnene mulighed for at iagttage en hel masse naturfænomener og derved forstå forskellige sammenhænge fra fysikken. Og man må stort set prøve og røre ved alt, hvad der er i udstillingen.

Mød det danske mindretal, som tilbyder forskellige aktiviteter og arrangementer på dansk

Mange af det danske mindretals foreninger og organisationer har som sagt deres hovedsæde i Flensborg. Dette medfører også, at der er en del tilbud, der foregår på dansk. Flensborghus og Det danske centralbibliotek for Sydslesvig byder regelmæssigt på spændende arrangementer og aktiviteter. Begge ligger i Nørregade ikke langt fra Nørretorv. En måske lidt usædvanlig seværdighed er Duborg Skolen, som er et af to danske gymnasier i Sydslesvig. Det er muligt at booke en rundvisning med en elevambassadør, som viser jer rundt på skolen og som fortæller lidt om, hvordan det er at vokse op i Sydslesvig med både den tyske og den danske kultur på samme tid. Den smukke udsigt over havnen kan i øvrigt også nydes udefra.

Tag en bådtur på fjorden og besøg Lyksborg Slot

Hvis i vil ud og opleve noget i regionen, kan i i sommerhalvåret tage en af bådene ud til Lyksborg. Det er smukt nede ved vandet i Lyksborg og det er en hyggelig gåtur fra stranden gennem skoven til Lyksborg Slot, som er en spændende seværdighed og samtidig et ikke helt uvigtigt led i det danske kongehus historie.

I bil er du der næsten, når du kører over grænsen. Du kan også tage toget fra Danmark.

Flensborg ligger som sagt kun få km fra den dansk-tyske grænse. Hvis i kommer i bil, tager det kun 10-15 minutter at køre fra grænsen til byens centrum. Det er også muligt at tage toget hele vejen fra Danmark. DSB kører med InterCity-tog helt til Flensborg banegård. Der er gode forbindelser hver anden time og turen fra Fredericia tager lidt under halvanden time. Der er ingen skift mellem Fredericia og Flensborg.  Fra Flensborg banegård der ca. 10-15 minutter til fods til overnatningsstedet. Alternativt kan i også hoppe på en bus og køre til den centrale busbanegård (ZOB). Turen tager ikke mere end 10 minutter og fra busstationen tager det ikke længere end 5 minutter at gå til overnatningsstedet.

Generel information

Sted Gästehaus Lavendel-City
Große Straße 65a, 24937 Flensburg, Tyskland
Overnatningstype Hotel
Målgruppe Voksengrupper, Voksne / par, Virksomhedsledere / virksomheder
Telefonnummer +49 461  99 93 59 53
E-mail lavendel.b-b@t-online.de
Betjening på dansk Ja
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
16:00-18:00
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 10:00
Betalingsmuligheder
Alt
Booking URL Book her!
Antal værelser 14
Antal twin-værelser 12
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 28

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Parkeringspladser
Wi-fi

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Tematisk forbindelse til mindretallet: Nej

Andre vigtige informationer
  • Check-ind senest kl. 18:00, hvis der ikke er aftalt andet med hotellet
  • Det er også muligt at afhente nøglerne i et aflåst nøgleskab, hvis ankomsten er udenfor receptionens åbningstid.

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden