Braasch Rum Manufaktur Museums logo

Braasch Rum Manufaktur Museum

Foto: Braasch Flensburg

Du er her

Oplev og smag på rombyens historie

Rombyen Flensborg har en lang handelstradition med de karibiske øer. Spor af denne del af byens historie kan stadig den dag i dag opleves i byen, f.eks. ved at besøge romhuset Braasch, som udover smagsprøver og salg af rom byder på en spændende udstilling omkring byens populære signature drink.

Romhandlen er en vigtig del af Flensborgs historiske dna. Den har ikke kun medført nogle af byens største blomstringsperioder som handelsby, men står også for et af de mørkere kapitler i byens historie. Det var nemlig kun på grund af den florerende transatlantiske trekantshandel mellem Danmark, Afrika og de karibiske øer at købmændende i Flensborg kunne handle med sukker og rom. På denne måde drog de dermed også nytte af den interkontinentale slavehandel.

Flensborg var engang en af de største, danske handelsbyer

I over 400 år var Flensborg en del af den danske helstat, som dengang hørte til en af de første kolonimagter i Europa. Handlen med de danske Vestindiske Øer førte til, at Flensborg udover København og den nuværende hamborgske bydel Altona udviklede sig til den tredjestørste handelshavn i Danmark.

En levende romtradition i Flensborg

En håndfuld af de traditionsrige romhuse holder i dag liv i Flensborgs romtradition. Et eksempel er vin- og romhuset Braasch, som har sin hovedafdeling i smukke, historiske Røde Gade ikke langt fra byens største torv, Søndertorv. Huset byder i dag på et stort sortiment indenfor rom, vin og andre specialiteter, som sælges både direkte fra den traditionelle butik i Røde Gade og via internettet.

Besøg museet og oplev Flensborgs historie som romby

Derudover har Braasch som følge af en stigende interesse i Flensborgs maritime historie indrettet et musem, hvor man kan opleve byens historie med henblik på romhandlen. Udover historien om købmandsfamilien Brodersen og deres fregat Urania handler udstillingen både om fremstillingen og historien af rom og sukker samt den transatlantiske trekantshandel. Udstillingen omfatter blandt andet et destillations- og påfyldningsanlæg, forskellige måleindretninger, et stort udvalg af infotavler, en samling af flasker af forskellige, historiske rumsorter fra Flensborg og et udvalg af historiske billeder. På første sal kan I derudover nyde et billedshow, hvor der vises, hvordan der i dag ser ud på De Vestindiske Øer, som Danmark jo solgte til USA i 1917.

Rundvisninger i udstillingen og informationsmateriale på dansk

Informationer til udstillingen tilbydes også på dansk i form at små mapper, som man kan tage med rundt i udstillingen. Hvis I ønsker at blive vist rundt i udstillingen, så er det muligt enten at være med til de faste rundvisninger om onsdagen (som udgangspunkt på tysk) eller at booke en rundvisning til jeres gruppe, som skal være på mindst 10 personer. Her er der også mulighed for at få en lille smagsprøve på nogle af husets egne romsorter. Husk at tilmelde jer på forhånd og at spørge udbyderen, om rundvisningen kan gennemføres på dansk, hvis dette er en forudsætning for jer.

Nyd et glas vin i de hyggelige købmandsgårde eller tag på punschtur i Flensborg i juletiden

Braasch's præmisser omfatter også nogle af de så berømte og smukke, historiske købmandsgårde, som også for mange af de lokale er et hyggeligt tilholdssted både på en varm sommerdag og i adventstiden, hvor man mødes på et godt glas vin eller en god espresso. Især i juletiden serveres der hjemmelavet Punsch i gårdene og på punschboderne, som Braasch har sat op på julemarkedet på Holmen.

Generel information

Sted Braasch Rum Manufaktur Museum
Rote Straße 26 - 28, Flensburg, Tyskland
Seværdighedstype Arkitektur og historiske bygninger, Museer og Verdensarvssteder
Målgruppe Familier, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Priser

Priser
Entré per deltager
Gratis
Rundvisning per person inkl. romsmagning (1 time)
5,00 €
Der tilbydes som regel rundvisninger hver onsdag kl. 16:00 for maks. 18 deltagere. I skal ringe og tilmelde jer på forhånd. Derudover er der mulighed for at booke rundvisninger udenfor det nævnte tidsrum, hvis I kommer med en gruppe på min. 10 og maks. 18 personer.
Telefonnummer +49 461 14 16 00
E-mail wein-rum@braasch.sh
Betjening på dansk Ja
Åbningstider
Romhuset med museet i Røde Gade 26 - 28 og rombutikken i Storegade 24
Mandag - Fredag:
10:00-18:30
Lørdag:
10:00-16:00
Åbningstider indenfor adventstiden efter åbningen af byens julemarked
Mandag - Fredag:
10:00-18:30
Lørdag:
10:00-18:00
Punschboderne i Braasch-gårdene og på julemarkedet på Holmen foran H&M
Mandag - Fredag:
10:00-22:00
Søndag:
10:00-18:00
Lagersalg på Vesterallé 159
Fredag:
15:00-18:00
Hvis fredagen skulle være en tysk helligdag, så åbner lagersalget i Vesterallé på den sidste almindelige arbejdsdag før helligdagen indenfor ovennævnte tidsrum.
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Nej
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt Alt Alt

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Museumsbutik

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre særlige tilbud
  • Stort udvalg af forskellige romsorter, vine og andre specialiteter

Andre seværdigheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Spisesteder i nærheden