Alt

Jugendherberge Flensburg

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Vandrehjemmet i Flensborg - Sydslesvigs hovedstad

Vidste du, at Flensborg har en fortid som dansk handelsby og, at der er et dansk bibliotek, danske skoler og en hel masse mennesker med dansk hverdag i Flensborg? Hvis du vil på interkulturel opdagelse med dine lejrskoleelever eller gruppe, så byder det tyske vandrehjem i Flensborg-Mørvig på et godt og billigt overnatningssted.

Flensborg ligger få km syd for den dansk/tyske grænse og kan betragtes som Sydslesvigs "hovedstad". Med ca. 90.000 indbyggere er Flensborg den tredjestørste by i Tysklands nordligste delstat Slesvig-Holsten og dermed et vigtigt centrum for handel, uddannelse, infrastruktur og turisme. Det danske mindretals hovedorganisationer har deres hovedsæder i Flensborg. Så hvis du på dit ophold skulle savne dansk kultur eller bare vil opleve, hvordan dansksindede udenfor Danmark lever en dansk hverdag i udlandet, så kan du besøge et af de mange arrangementer på f.eks. det danske bibliotek eller Flensborghus.

Særlig egnet overnatningssted til grupper og lejrskoler

Især hvis du skal på lejrskole med din skoleklasse eller du vil ud at rejse med din ungdomsgruppe er vandrehjemmet i Flensborg (Jugendherberge Flensburg) et oplagt overnatningssted. Vandrehjemmet ligger i bydelen Mørvig (Mürwik) ca. 3 km nord for byens centrum. Stedet har et stort udeareal, der ligger direkte op til en skov, og giver derfor gode muligheder for udendørsaktiviteter.

De fleste værelser er 3-, 4- eller 6-sengsværelser. Huset er moderniseret i 2011 og mange af værelserne har eget bad og toilet.

Fuld forplejning under opholdet

Der er mulighed for helpension, dvs. at der er sørget for forplejning henover hele dagen. Det varme hovedmåltid kan enten indtages midt på dagen eller om aftenen. Og hvis du er ude med dine medrejsende henover dagen, så er der mulighed for smør-selv madpakker med de madvarer, der er serveret til morgenmaden. Hvis der skulle være behov for særlige retter, der f.eks. skal tage hensyn til religionsspecifikke krav eller vegetarer, så kan dette også lade sig gøre. Der kan også leveres særlig catering for seminarer og andre events. Kontakt vandrehjemmet på forhånd, for at høre om mulighederne og for at få et uforpligtende tilbud.

Masser af aktiviteter med særlig fokus på idræts- og motions-grupper

Vandrehjemmet byder på mange aktiviteter og underholdning, både indendørs og udendørs. Indendørs kan man få tiden til at gå med et spil bordtennis, bordfodbold eller billard. Udenfor byder det store udeområde på bl.a. en volleyball- og basketballbane og to legepladser. Endvidere er der mulighed for at holde diskoaftener i et af vandrehjemmets lokaler.

Vandrerhjemmet er særlig egnet til idrætsgrupper. Stedet ligger op ad byens store stadion, som byder på forskellige træningsmuligheder som f.eks. en løbebane, længdespring, kuglestød m.fl. Parken Volkspark, som også ligger lige rundt om hjørnet, har mange stier med forskellige profiler, som hyppigt bruges til konditræning af forskellig slags. Derudover er der også mulighed for at bruge husets fitnessrum, som tilbyder forskellige træningsmuligheder.

For grupper som har et mere bogligt aktivitetsfokus tilbydes der seminar- og gruppelokaler til grupper med maks. 50 deltagere. Lokalerne skal bookes på forhånd og der skal regnes med et ekstra lejegebyr. Lokalerne har præsentationsudstyr og der bliver sørget for forplejning til seminargrupperne.

Flensborg byder på både kultur, historie og naturoplevelser

Flensborg og byens omgivelser byder på mange seværdigheder og oplevelser for alle aldersgrupper. I f.eks. Skibsfartsmuseet (Schiffahrtsmuseum)  kan man lære byens historie at kende. Phänomenta er et Science Center, som giver indblik i, hvordan naturens kræfter hænger sammen. Og ellers er der ud over en smuk, historisk by med gode indkøbsmuligheder, dejlige strande strande, skove og naturområder, hvor man kan gå på opdagelse.

Husk: Særlige adgangskrav for overnatning i vandrehjem i Tyskland

Da vandrehjemmet ligger lidt udenfor centrum skal man planlægge en halv times travetur til bymidten eller bruge en af bybusserne, der som udgangspunkt kører hvert tiende minut fra busstoppestedet tæt på vandrehjemmet.
Husk, at der er særlige krav for at kunne overnatte i et tysk vandrehjem. Medlemsskab i den tyske vandrehjemsforening (Deutsches Jugendherbergswerk) eller en tilsvarende international partnerorganisation er påkrævet. For internationale gæster er der også mulighed for at købe et internationalt gæstekort på stedet. Hvis det er første gang du overvejer at bo på et vandrehjem, så er du altid velkommen til at kontakte vandrehjemmets personale. Du kan også læse mere om adgangsbetingelserne her (på engelsk).

Generel information

Sted Jugendherberge Flensburg
Fichtestraße 16, 24943 Flensburg, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Voksne / par
Telefonnummer +49 461 37 74 2
E-mail flensburg@jugendherberge.de
Betjening på dansk Ja
Receptionens åbningstider
1. November - 31. Marts
Mandag - Søndag:
07:00-13:00
16:00-22:00
1. April - 31. Oktober
Mandag - Søndag:
07:00-23:00
Check in tidligst 12:00
Check ud senest 10:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 178
Antal værelser 39
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 199

Service og faciliteter

Adgang med hunde indendørs
Adgang med hunde udendørs
Adgang til offentlig transport
Handicapvenligt
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Halvpension
Have
Helpension
Morgenmad
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Terrasse

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Wi-fi i alle offentlige områder
  • Lukket indenfor nogle perioder om vinteren
  • Check-In fra kl. 12:00. Hvis værelserne ikke skulle være klar til indflytning, aftales der et tidspunkt, hvornår gæsterne kan få adgang til værelserne.
  • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
  • Stort udeareal lige ved siden af skoven
  • Bordtennis, bordfodbold og billard
  • Volleyball, basketball
  • Mulighed for diskoaftener
  • Badestranden "Solitüde" ligger kun 3,5 km fra vandrehjemmet. Stranden bliver om sommeren overvåget af DLRG (tysk redningssvømmerselskab) og der er gode busforbindelser til stranden.
  • Vandrehjemmet er særlig egnet for cykelturister og har et aflåst cykelrum (80 pladser), et tørrerum, muligheder for at reparere cykler samt kortmateriale.

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden