Café Kranz

Foto: Café Kranz, Niesgrau

Du er her

En sød lille perle i det smukke Angel

Kan en café være en rejse værd? Café Kranz er i hvert fald et sted, som mange sydslesvigere planlægger deres udflugter efter. Der lokkes med et stort udvalg af lagkager og andre søde sager og en hyggelig atmosfære med antikke møbler, historisk kakkelovn og en idyllisk sommerhave.

Man kunne måske sige: Hvis det sønderjyske kaffebord er den søde, kulinariske tradition nord for grænsen i buffetform, så foretrækker man i Sydslesvig at spise sine søde lækkerier á la carte. Især omkring fjorden Slien er der rig mulighed for at forfalde til de søde sager, da der er et forbavsende stort udvalg af landcaféer på egnen. Men der er en forklaring, hvorfor der på et tidspunkt åbnede så mange caféer på landet. Især de små gårde i regionen begyndte på et tidspunkt at holde udkig efter nye indtægtskilder, samtidig med at landbrugskammeret tilbød kurser i erhvervsøkonomi, hvor også kvinderne kunne finde deres indre iværksætter frem.

En lille perle, hvor tiden lader til at stå stille

Således har også det idylliske Café Kranz sin helt særlige historie. Lutz-Henning Walter var oprindelig grafisk designer, da han og sin kone Gabriele fik tilbuddet om at overtage huset, som oprindelig var en lille købmandsbutik samt værtshus med dansegulv. Under ejerparrets kærlige hånd er der opstået en lille perle, som for mange I Sydslesvig er en lille rejse værd. Tiden lader til at stå stille i de fem hyggelige stuer på caféen, hvor man bliver beamet tilbage til landlivet for angiveligt mange år siden. Antikke møbler, flot porcellæn og smukke gardiner, som rammer den smukke udsigt ud i det grønne, danner rammen for de søde synder. Om vinteren sørger den historiske kakkelovn for en hyggelig varme, når man kommer ind en stormkold vinterdag.

Stort udvalg af kager og lagkager og et mindre udvalg af små, salte retter

I disse rammer bydes der på et stort udvalg af kager og lagkager samt kaffe- og the-specialiteter. Hvis I er mere til den salte afdeling, så tilbyder caféen også små retter som f.eks. quiche, forskellige supper og smørrebrød (ikke den danske, højtbelagte, men den tyske, mere rustikale).

Det er en god idé at bestille et bord på forhånd, da der især i weekenderne kan være rift om pladserne.

Generel information

Sted Café Kranz
Koppelheck 19, 24395 Niesgrau, Tyskland
Type Café
Måltider Kaffe & kager
Målgruppe Familier, Studerende, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Telefonnummer +49 4643 18 53 56
E-mail willkommen@cafekranz.de
Betjening på dansk Nej
Åbningstider
11. Marts - 19. Januar
Onsdag - Søndag:
13:00-18:00
Info til åbningstider Også åben pinsemandag. Lukket fra 20. januar til 10 marts.
Betalingsmuligheder
Alt
Antal pladser udendørs 32 pladser
Antal pladser indendørs 64 pladser
Bordreservation Anbefales
Prisniveau Gennemsnitligt prisniveau
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 20 personer

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Adgang med hunde udendørs
Parkering
Terrasse
Toiletter

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre spisesteder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Begivenheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden