Alt

Hotel Alte Post

Foto: Hotel Alte Post

Du er her

Nordic Life & Style Hotel

Vidste du, at der er et design-hotel i Flensborg med temaværelser, der handler om blandt andet øl, erotik og håndbold? Hvis du vil bo godt og centralt og du lægger vægt på, at også dit hotelværelse skal være en oplevelse i sig selv, så er dette det helt rigtige til dig.

Flensborg er Sydslesvigs "hovedstad" og et vigtigt kulturelt og strukturelt centrum for hele landsdelen. Byen byder på mange spændende kulturelle seværdigheder og gode muligheder for shopping og sightseeing. Byen ligger kun få kilometer fra grænsen og mange af mindretallets foreninger og organisationer har deres hovedsæde i byen, hvilket betyder, at der er mange tilbud til gæster, der foregår på dansk.

Hvis du leder efter et overnatningssted ud over det sædvanlige, så er Hotel Alte Post i byens centrum et must. Hotellet ligger ved byens centrale busterminal og både havnen, gågaden med sine mange indkøbsmuligheder og Nørretorv (Nordermarkt) med sine mange caféer og barer ligger kun få minutters gang fra hotellet.

Designhotel med temaværelser og skandinavisk design fra kendt dansk arkitekt

Hotellet har 75 værelser, indrettet med skandinavisk design, som giver et elegant helhedsindtryk. Den historiske bygning husede før i tiden byens centrale postforvaltning og er siden blevet ombygget, således, at den nu indvendig har et åbent og lyst atrium, som danner en spændende symbiose mellem den historiske og den moderne arkitektur. Hele indretningen er blevet designet af den københavnske arkitekt og designer Helle Flou. Fire af værelserne er indrettet som temaværelser, som er designet i samarbejde med virksomheder fra byen, som er kendt langt udover delstatens grænser. Du har derfor mulighed for at bo på et værelse, med blandt andet en væg der er dækket med ølflasker fra Flensburger Pils helt op til loftet eller, hvor malerierne og andre erotiske elementer på væggene vidner om, at man kunne være havnet et helt andet sted. Det er derfor ikke svært at gætte sig frem til, at samarbejdspartnerne blandt andet er Flensborg bryggeri, som sydslesvigerne betegner som værende det bedste danske ølmærke, og Orion, som er en kendt postordreforretning og butikskæde for erotiske artikler.

Derudover er værelserne moderne indrettet med mange spændende designelementer, sådan at dit værelse ikke bare kommer til at være et sted, hvor du har sovet, men at det er med til at berige dine ferieminder.

Restaurant 1871 og baren "Beefeater": Spændende retter fra det nordiske køkken, lækre cocktails og en stor samling af Flensborgs signaturdrik, rommen

Restauranten 1871 sørger ikke kun for en god og lækker morgenmad til hotelgæsterne. Restauranten tilbyder retter fra det nordiske køkken med fokus på friske råvarer fra regionen og den aktuelle årstid. Derudover er hotelbaren et oplagt sted, hvor man kan nyde aftenen over en cocktail eller en god rom, som kan betragtes som rombyen Flensborgs signaturdrik. Hotellet betegner baren som værende i besiddelse af det største udvalg af rom i hele Slesvig-Holsten. Udover hotelbaren byder hotellets engelske pub ved navnet Beefeater på et bredt udvalg af drinks og en afslappet atmosfære, hvor man kan hygge sammen med sine rejsefæller efter en dag fyldt med oplevelser i fjordbyen.

Både restauranten og baren er en del af hotellets designkoncept og indretningen leverer den passende atmosfære fra morgenmaden til den sidste cocktail er drukket, inden man skal i seng.

Afhold seminarer, konferencer og andre firma-arrangementer i Flensborg 

Hotellet markedsfører sig også som et konferencehotel og kan rumme op til 100 deltagere til seminarer og konferencer. Stedet tilbyder et udvalg af forskellige lokaler, både til mindre seminargrupper og store sammenkomster til foredrag og lignende. Lokalerne er udstyret med moderne præsentationsudstyr og hotellet sørger selvfølgelig for drikkevarer, catering og for at alt klapper, uden at dine medarbejdere eller eksterne partnere lægger mærke til det.

Central beliggenhed i Flensborg, shopping og sightseeing lige om hjørnet

Hotellet ligger midt i centrum og man kan nemt nå ud til alle vigtige seværdigheder til fods. Den centrale indkøbsgade Holm ligger kun et par minutters gang fra hotellet. Her finder I et stort udvalg af butikker og det er også fra denne gade og Storegade (Große Straße), som er Holms forlængelse mod Nørretorv, hvorfra man kan dreje af her og der, for at gå på opdagelse i byens berømte baggårde. Mod syd troner Nikolaikirken over Søndertorv, som især på grund af sit fornylig restaurerede orgel med sin imponerende facade fra 1600-tallet er et godt fotomotiv.

Museer og udstillinger, byvandringer og et science center 

Flensborg byder på et udvalg af museer og udstillinger, som danner en god indgangsvinkel til byens kultur og historie. Søfartsmuseet (Schiffahrtsmuseum) fører dig igennem byens blomstringstid under rom- og sukkerhandelen Mens du er på Museumsberg kan du fordybe dig i udstillingerne om kunst- og kulturhistorie relateret til den historiske landsdel Slesvig. Derudover er der også et rommuseum eller du kan besøge Phänomenta i den nordlige ende af Nørregade, som er et science center for børn, hvor man kan prøve en hel masse, for at lære om og forstå forskellige naturfænomener og tekniske sammenhænge. Hvis I er interesseret i at komme rundt i byen med en dansktalende guide, så tilbyder Tourismusagentur Flensburger Förde et udvalg af forskellige byvandringer.

Mød det danske mindretal: koncerter og kulturelle arrangementer på dansk

Flensborg er også byen, hvor de fleste foreninger og organisationer fra det danske mindretal har deres hovedsæde. Især Flensborghus og Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, som begge ligger i Nørregade et par minutters gang nord for Nørretorv, byder på et bredt udvalg af koncerter og andre kulturelle arrangementer og der er mulighed for at booke foredrag til grupper om det danske mindretal og landsdelens historie. En lidt usædvanlig seværdighed er måske Duborg Skolen, som er et af to danske gymnasier i Sydslesvig. Her har du mulighed for at få en rundvisning med en af skolens elevambassadører, som fortæller lidt om skolen og hvordan det er at vokse op mellem to kulturer. Skolen har derudover en af byens flotteste udsigter udover byen og havnen, som også kan nydes udenfor skolen.

Kør selv eller tag toget

Flensborg ligger få kilometer syd for grænsen og motorvejen E45 (A7 i Tyskland) mellem Hamborg og Kolding går lige forbi byen. Fra motorvejen kører man kun få minutter, til man er i centrum. Byen ligger derudover på togstrækningen fra Fredericia til Hamborg. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg og der er gode forbindelser hver anden time uden skift fra Fredericia. Fra banegården er der ca. 2 km til hotellet. Der er som regel taxaer ved banegården og ellers er der gode busforbindelser til centrum. I skal af ved den centrale busstation (ZOB) og de fleste busser kører direkte til stoppestedet. Hotellet ligger direkte ved busstationen.

Generel information

Sted Hotel Alte Post
Rathausstraße 2, 24937 Flensburg, Tyskland
Overnatningstype Hotel
Målgruppe Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par
Telefonnummer +49 461 80 70 81 0
E-mail info@ap-hotel.de
Betjening på dansk Nej
Check in tidligst 15:00
Check ud senest 11:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal værelser 75
Antal twin-værelser 8
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 150

Service og faciliteter

Adgang med hunde indendørs
Adgang med hunde udendørs
Adgang til offentlig transport
Wi-fi
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Morgenmad
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Restaurant med bar / lounge
Udlejning af lokaler / konferencerum

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Parkering koster 14 Euro per dag (offentlige parkeringsmuligheder)
  • Hunde tilladt efter forudgående aftale (ekstra gebyrer kan forekomme)

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden