Seemannsheim Hostel Flensburg

Foto: Seemannsheim Flensburg

Du er her

Midt i byen med havneudsigt

Tag Flensborgs maritime flair med i sengen, når du skal overnatte i byen. Seemannsheim Flensburg er et vandrehjem, hvor du kan bo billigt og alligevel får byens charme og historiske flair med i pakken. Stedet ligger meget centralt direkte til havnen og du har alle vigtige seværdigheder i gå afstand.

Flensborg er Sydslesvigs "hovedstad" og kan diske op med mange attraktive oplevelser, såvel som i byen og på landet. Byen er kendt for sin fortid som dansk handelsby, da området stadig var en del af Hertugdømmet Slesvig, og man skal ikke gå langt, før man opdager de første spor, der vidner om byens danske historie. 

Helt nyt vandrehjem i en klassisk maritim bygning med udsigt over havnen

Lige ud til havnen og kun få minutters gang fra Nørretorv med sine restauranter, caféer og den centrale shoppinggade, ligger Seemannsheim Flensburg (Sømandshjem Flensborg). Overnatningsstedet er et klassisk vandrehjem og dog har stedet en helt speciel charme. Bygningen er fra 1840 og er en del af byens smukke maritime skyline, som er iøjnefaldende, når man betragter østhavnen fra vesthavnen. Efter en gennemgribende restaurerering åbnede vandrehjemmet i 2018.

Rustikt og maritimt. Fra to- til otte-sengsværelser med i alt 34 sovepladser. 

Vandrehjemmet har 34 sovepladser, som er fordelt på to- til otte-sengsværelser. De fleste værelser har fælles bad og toilet på gangen, hvorimod nogle af dobbeltværelserne har eget badeværelse. Endvidere er der mulighed for at leje en hel lejlighed, som især er egnet til familier, der vil bo billigt og centralt. Nogle af værelserne har en flot udsigt til Flensborg havn. Indretningen er rustik med maritime elementer. Sengene på flersengsværelserne minder f.eks. om køjerne på et skib og mange steder har man under restaureringen valgt, at blotte det gamle murværk frem i stedet for at overdække de flotte teglsten med tapet.

Sengetøj er med i prisen. Og meget andet kan enten lånes eller lejes

Vandrehjemmet tilbyder en del serviceydelser, som delvis er gratis eller hvor der opkræves et mindre lejegebyr eller pant. Der er selvfølgelig mulighed for at få en lækker morgenmad, som ikke er inkluderet i prisen for værelset. Der kan lånes eller lejes en hårtørrer, låse til skabe, strømadaptere og håndklæder. Sengetøj er altid med i prisen. Det samme gælder håndklæder, hvis I skulle vælge et dobbeltværelse med eget bad og toilet. Mod gebyr er der mulighed for at få vasket tøj og man kan komme ud at sejle på fjorden om sommeren. Et altid og godt fyldt køleskab sørger for drikkevarer, men selvfølgelig mod betaling. Det samme gælder for parkeringspladser..

Lav selv mad i gæstekøkkenet eller spis på restauranten i stueetagen

Der er mulighed for at lave mad i et stort gæstekøkken, som alle gæster har adgang til. Derudover er der en fælles dagligstue, hvor man kan låne spil og bytte bøger. Vandrehjemmet har også en af de for Flensborg typiske baggårde, som deles med restaurantens gæster og, hvor man kan sidde og hygge, når vejret er til det. Hvis man ikke gider lave mad selv, er der er meget anbefalelsesværdig restaurant i stueetagen: Restaurant Hafenküche (Restaurant Havnekøkken).

Flensborgs kulturelle seværdigheder - også til børnefamilier

Flensborg er den største og vigtigste by i regionen og dermed  også et væsentligt omdrejningspunkt for kultur og turisme. Gæster nyder at gå på opdagelse i byen til fods. Afstandene er korte og der er egentlig ikke behov for at køre i bil, for at se de vigtigste seværdigheder i byen. De berømte baggårde, havnen og gågaden med de smukke sidegader kan man nemt opleve til fods. For kulturinteresserede er et kig forbi de to hovedkirker Mariekirken ved Nørretorv og Nikolaikirken ved Søndertorv et must. Især Nikolaikirken er kendt for sit store orgel, som er blevet restaureret for nogle år siden og hvor hele instrumentet nu fremstår i sine oprindelige farver. Søfartsmuseet, som ligger lige ved siden af vandrehjemmet, er et godt sted at starte, når man vil dykke ned i byens historie med bl.a. romhandel og andre aspekter i Flensborgs historiske blomstringstid. Derudover er der bymuseet på Museumsberg, som er et af de største museer i Slesvig-Holsten med udstillinger der omfatter kunst- og kulturhistorie, der relaterer til den historiske landsdel Slesvig. Bygningen er ikke til at overse når man går op ad Rådhusgade (Rathausstraße), da den troner højt over gadebilledet. Følg den stejle trappe og gå rundt om bygningen, når I er nået hele vejen op.

Hvis du er på besøg med din familie, er det værd at kigge forbi Phänomenta for enden af Nørregade (Norderstraße) mod nord. Udstillingen beskæftiger sig med teknik og naturfænomener, og børnene må røre og prøve stort set alt, hvad der står i udstillingen. 

Koncerter og andre spændende arrangementer i det danske mindretal

Stort set alle organisationer og foreninger i det danske mindretal har deres hovedsæde i Flensborg. Mindretallet tilbyder en masse kulturelle arrangementer, foredrag og rundvisninger på dansk. Det er derfor en god idé at kigge forbi Flensborghus og det danske bibliotek i Nørregade, hvor der ofte er koncerter, foredrag og andre kulturarrangementer. På biblioteket er der også mulighed for at booke foredrag om mindretallet og regionens historie. En lidt usædvanlig seværdighed er måske Duborg Skolen i Flensborg, som er det ene af to danske gymnasier i Sydslesvig. Hvis I er interesserede i, hvordan det er at gå på en dansk skole i Tyskland, er det muligt af få en rundvisning med en elevambassadør på skolen, som fortæller lidt om bygningen og det at vokse op i to kulturer. Alene udsigten udover havnen og fjorden er et besøg værd. Hvis du er interesseret i en byrundvisning, så tilbyder Tourismus Agentur Flensburger Förde, som er byens turistinformation, byvandringer med dansktalende guide. De kan også hjælpe dig, hvis du har spørgsmål angående dit ophold i byen.

Sådan rejser du til Flensborg med tog fra Danmark!

Flensborg ligger kun få kilometer syd for grænsen på togstrækningen mellem Fredericia og Hamborg. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg fra Danmark. Der er gode forbindelser fra Fredericia hver anden time og uden skift. Fra banegården er der lidt under 2,5 km til vandrehjemmet. Hvis I ikke gider at gå, kan I tage bussen fra banegården til stoppestedet Schiffahrtsmuseum (Søfartsmuseet). Tag en bus, der kører til centrum til den centrale busstation (ZOB). Der skal I skifte til en anden bus. Det nemmeste er at spørge chaufføren, hvilken bus I skal tage, for at komme til stoppestedet Schiffahrtsmuseum, da der er flere linjer der skal samme vej.

Generel information

Sted Seemannsheim Hostel Flensburg
Schiffbrücke 40, 24939 Flensburg, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Voksengrupper, Voksne / par, Virksomhedsledere / virksomheder, Familier, Studerende, Lærere / lejrskoler
Telefonnummer +49 461 40 71 78 08
E-mail mail@seemannsheim-flensburg.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
08:00-21:00
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 12:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 34
Antal værelser 11
Antal twin-værelser 3
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 22

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Adgang med hunde indendørs
Adgang med hunde udendørs
Wi-fi
Morgenmad
Opvaskemaskine
Barnestol
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Fælleskøkken
Terrasse
Vaskemaskine

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Tematisk forbindelse til mindretallet: Nej

Andre vigtige informationer
  • Vaskeriservice
  • Spørg gæstgiveren vedr. parkeringsplads

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden