Seemannsheim Hostel Flensburg logo

Seemannsheim Hostel Flensburg

Foto: Seemannsheim Flensburg

Du er her

Midt i byen med havneudsigt

Tag Flensborgs maritime flair med i sengen, når I skal overnatte i byen. Seemannsheim Flensburg er et vandrehjem, hvor I kan bo billigt og alligevel får byens charme og historiske flair med i pakken. Stedet ligger meget centralt direkte ved havnekanten, og alle vigtige seværdigheder ligger i gåafstand.

Flensborg er Sydslesvigs "hovedstad" og kan diske op med mange attraktive oplevelser, såvel i byen som på landet. Byen er kendt for sin fortid som dansk handelsby, da området stadig var en del af Hertugdømmet Slesvig, og man skal ikke gå langt, før man opdager de første spor, der vidner om byens danske historie. 

Helt nyt vandrehjem i en klassisk maritim bygning med udsigt over havnen

Lige ned til havnen og kun få minutters gang fra Nørretorv med dens restauranter, caféer og den centrale gågade, ligger Seemannsheim Flensburg (Sømandshjem Flensborg). Overnatningsstedet er et klassisk vandrehjem men har dog en helt særlig charme. Bygningen er fra 1840 og er en del af byens smukke maritime skyline, som er iøjnefaldende, når man betragter østhavnen fra vesthavnen. Vandrehjemmet åbnede i 2018 efter en gennemgribende restaurerering.

Rustikt og maritimt. Fra to- til otte-sengsværelser med i alt 34 sovepladser. 

Vandrehjemmet har 34 sovepladser, som er fordelt på to- til otte-sengsværelser. De fleste værelser har fælles bad og toilet på gangen, hvorimod nogle af dobbeltværelserne har eget badeværelse. Endvidere er der mulighed for at leje en hel lejlighed, som især er velegnet til familier, som ønsker at bo billigt og centralt. Nogle af værelserne har flot udsigt til Flensborg havn. Indretningen er rustik med maritime elementer. Sengene på flersengsværelserne minder f.eks. om køjerne på et skib, og mange steder har man under restaureringen valgt, at blotte det gamle murværk frem for i stedet at overdække de flotte teglsten med tapet.

Sengetøj er med i prisen. Og meget andet kan enten lånes eller lejes

Vandrehjemmet tilbyder en del serviceydelser, som enten tilbydes gratis eller mod et beskedent lejegebyr eller pant. Der er mulighed for tilkøb af en lækker morgenmad, som ikke er inkluderet i prisen for værelset. Der kan lånes eller lejes hårtørrer, låse til skabe, strømadaptere og håndklæder. Sengetøj er altid med i prisen. Det samme gælder håndklæder, hvis I skulle vælge et dobbeltværelse med eget bad og toilet. Mod gebyr er der mulighed for at få vasket tøj, og om sommeren kan man komme ud at sejle på Flensborg fjord. Et altid og godt fyldt køleskab sørger for drikkevarer, men selvfølgelig mod betaling. Det samme gælder for parkeringspladser.

Lav selv mad i gæstekøkkenet eller spis på restauranten i stueetagen

Der er mulighed for at lave mad i et stort gæstekøkken, som alle gæster har adgang til. Derudover er der en fælles dagligstue, hvor man kan låne spil og bytte bøger. Vandrehjemmet har også en af de for Flensborg typiske baggårde, som deles med restaurantens gæster og, hvor man kan sidde og hygge, når vejret er til det. Hvis man ikke gider lave mad selv, er der en meget anbefalelsesværdig restaurant i stueetagen: Restaurant Hafenküche (Restaurant Havnekøkken).

Flensborgs kulturelle seværdigheder - også til børnefamilier

Flensborg er den største og vigtigste by i regionen og dermed også et væsentligt omdrejningspunkt for kultur og turisme. Mange besøgende nyder at gå på opdagelse i byen til fods. Afstandene er korte, og der er egentlig ikke behov for at køre i bil for at se de vigtigste seværdigheder i byen. De berømte baggårde, havnen og gågaden med de smukke sidegader kan nemt opleves på gåben. For kulturinteresserede er et smut forbi de to hovedkirker Mariekirken ved Nørretorv og Nikolaikirken ved Søndertorv et must. Især Nikolaikirken er kendt for sit store orgel, som er blevet restaureret for nogle år siden, og hvor hele instrumentet nu fremstår i sine oprindelige farver. Søfartsmuseet, som ligger lige ved siden af vandrehjemmet, er et godt sted at starte, når man vil dykke ned i byens historie med bl.a. romhandel og andre aspekter i Flensborgs historiske blomstringstid. Derudover er der bymuseet på Museumsberg, som er et af de største museer i Slesvig-Holsten med udstillinger der omfatter kunst- og kulturhistorie, der relaterer til den historiske landsdel Slesvig. Bygningen er ikke til at overse, når man går op ad Rådhusgade (Rathausstraße), da den troner højt over gadebilledet. Følg den stejle trappe og gå rundt om bygningen, når I er nået hele vejen op.

Hvis I er på familietur, er det værd at kigge forbi Phänomenta for enden af Nørregade (Norderstraße) mod nord. Udstillingen beskæftiger sig med teknik og naturfænomener, og børn må røre og prøve stort set alt, hvad udstillingen har at byde på. 

Koncerter og andre spændende arrangementer i det danske mindretal

Stort set alle organisationer og foreninger i det danske mindretal har deres hovedsæde i Flensborg. Mindretallet tilbyder et hav af forskelligartede kulturelle arrangementer, foredrag og rundvisninger på dansk. Det er derfor en god idé at kigge forbi Flensborghus og det danske bibliotek i Nørregade, hvor der ofte er koncerter, foredrag og andre arrangementer. På biblioteket er der også mulighed for at booke foredrag om mindretallet og regionens historie. En lidt usædvanlig seværdighed er måske Duborg Skolen i Flensborg, som er det ene af to danske gymnasier i Sydslesvig. Hvis I er interesserede i, hvordan det er at gå på en dansk skole i Tyskland, er det muligt af få en rundvisning med en elevambassadør på skolen, som fortæller lidt om bygningen og det at vokse op i to kulturer. Alene på grund af udsigten over havnen og fjorden er skolen et besøg værd. Hvis I er interesserede i en byrundvisning, så tilbyder Tourismus Agentur Flensburger Förde, som er byens turistinformation, byvandringer med dansktalende guide. De kan også hjælpe jer, hvis I har spørgsmål angående jeres ophold i byen.

Sådan rejser I til Flensborg med tog fra Danmark!

Flensborg ligger kun få kilometer syd for grænsen på togstrækningen mellem Fredericia og Hamborg. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg fra Danmark. Der er gode forbindelser fra Fredericia hver anden time og uden skift. Fra banegården er der lidt under 2,5 km til vandrehjemmet. Hvis I ikke gider at gå, kan I tage bussen fra banegården til stoppestedet Schiffahrtsmuseum (Søfartsmuseet). Tag en bus, der kører til centrum til den centrale busstation (ZOB). Der skal I skifte til en anden bus. Det nemmeste er at spørge chaufføren, hvilken bus I skal tage, for at komme til stoppestedet Schiffahrtsmuseum, da der er flere linjer der skal samme vej.

Generel information

Sted Seemannsheim Hostel Flensburg
Schiffbrücke 40, 24939 Flensburg, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par
Telefonnummer +49 461 40 71 78 08
E-mail mail@seemannsheim-flensburg.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
08:00-21:00
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 12:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 34
Antal værelser 11
Antal twin-værelser 3
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 22

Service og faciliteter

Adgang med hunde indendørs
Adgang med hunde udendørs
Adgang til offentlig transport
Wi-fi
Barnestol
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Fælleskøkken
Morgenmad
Opvaskemaskine
Terrasse
Vaskemaskine

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Vaskeriservice
  • Spørg gæstgiveren vedr. parkeringsplads

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden