Hotel Strandleben logo

Hotel Strandleben

Foto: Pepe Lange

Du er her

Frihedens lille perle

Hotel Strandleben er et lille, smukt og intimt hotel i vikingebyen Slesvig. Her kan du for alvor lægge dagligdagen på hylden for en stund. En smuk udsigt over fjorden og avancerede gastronomiske tilbud er kun et ekstra krydderi. Shopping og spændende seværdigheder ligger i gå-afstand fra hotellet.

Slesvig ligger ca. en halv times kørsel fra Flensborg og den dansk-tyske grænse. Byen er kendt for sine historiske seværdigheder som UNESCO-verdensarven Danevirke og vikingebyen Hedeby (Haithabu) og det smukke landskab omkring den smalle fjord Slien (Schlei).

Hvis du overvejer at besøge byen og søger efter et smukt og hyggeligt overnatningssted direkte til fjorden, så er Hotel Strandleben et godt bud. Hotellet blev åbnet i 2017 og ligger ca. halvanden km fra centrum og lige ned til fjorden i et forhenværende militærområde "Auf der Freiheit", som i dag danner ramme om et flot fritids- og parkområde med mange eksklusive boliger.

Dejlige værelser i skandinavisk design, familieværelser og spa-suite

Hotellet har 16 værelser, der alle er indrettet i skandinavisk design. Et gennemgående tema er bæredygtighed og brugen af naturlige byggematerialer, som f.eks. genspejler sig i valget af COCO-MAT natursenge og fine parketgulve. Der er forskellige kategorier fra enkle dobbeltværelser på landsiden til premium-dobbeltværelser med udsigt over fjorden. Hvis du rejser med din familie, er der mulighed for at leje et familieværelse, som egner sig til børnefamilier eller fire voksne. Hotellets high-light er den store spa-suite med egen sauna og et stort, fritstående badekar.  Suiten har en lille balkon og byder på en smuk udsigt henover fjorden, som endda kan nydes direkte fra saunaen.

Avancerede kulinariske oplevelser med fokus på regionale råvarer og bæredygtighed

Hotellet har en restaurant, hvor bæredygtighed og regionale produkter har høj prioritet. Glæd jer til spændende og kreative kulinariske oplevelser og tilbuddet varierer alt efter, hvilke råvarer der har sæson i regionen. Fra morgenmaden henover en let frokost og en sød kaffepause til en avanceret aftenmenu kan restauranten danne de gastronomiske rammer for hele dit ophold. Du kan også holde din familiefest på Hotel Strandleben og personalet er gerne behjælpelig med at rådgive jer i planlægningen. I kan læse mere om restauranten her.

Afhold dit firmaarrangement på Hotel Strandleben i Slesvig

Hotellet tilbyder også konferencefaciliteter. Lokalerne er udstyret med moderne præsentationsudstyr og området omkring hotellet er yderst velegnet til forskellige udendørs teambuilding-aktiviteter. Kontakt gerne hotellet for at høre mere om mulighederne.

Besøg det gamle fiskerkvarter, domkirken eller gå på shopping

Slesvig er absolut et af de vigtigste rejsemål i landsdelen, hvis du interesserer dig for historie, kunst og kultur. Hotellet ligger lidt udenfor det historiske fiskerkvarter "Holmen" med mange gamle huse og smukke gyder. På vej til gågaden i centrum er det derfor oplagt at lægge ruten igennem dette kvarter, som også fører dig forbi domkirken, som er byens dominerende vartegn. Hvis du fortsætter lidt videre, kommer du til den indkøbsgaden Lolfod (Lollfuß), hvor der er et pænt udvalg af butikker, spisesteder og helt forenden af gaden, et udvalg af barer. 

Besøg A.P. Møller Skolen og få en rundvisning med en elevambassadør

Kun få hundrede meter fra hotellet ligger A.P. Møller Skolen,  en måske lidt usædvanlig seværdighed. Skolen er et af de to danske gymnasier drevet af det danske mindretal og blev indviet i 2008. Skolen er med sin korte, men usædvanlige historie, sin beliggenhed og den meget spændende og nordiske arkitektur en seværdighed i sig selv. Hvis du vil se skolen indefra, kan du booke en rundvisning med en af skolens elevambassadører, som fortæller lidt om skolen og hvad det betyder at vokse op i Sydslesvig med to kulturer på samtidig.

UNESCO Verdensarv i Slesvig: På sporet af vikingerne i Hedeby og vigtige begivenheder i danmarkshistorien i Danevirke

Slesvig er hjemstavn for både Vikingemuseet Hedeby og Danevirke Museum, som begge sammen blev kåret til UNESCO Verdensarv i 2018. Seværdighederne ligger lidt udenfor Slesvig og er et must, når man opholder sig i byen. Derudover byder Gottorp Slot på spændende udstillinger i Museet for arkæologi og Museet for kunst og kulturhistorie. På Gottorp Slot finder du også den berømte kæmpeglobus og slottets smukke barokhave.

En halv time fra grænsen i bil eller tag toget fra Danmark til Slesvig

Slesvig ligger ikke langt fra motorvejen E 45 (A7 i Tyskland) mellem Kolding og Hamborg. Fra nærmeste afkørsel tager det ca. 10 minutter i bil at komme til hotellet. Slesvig har også en banegård på togstrækningen mellem Fredericia og Hamborg og der er gode forbindelser hver anden time fra Danmark. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg, hvor I kan skifte til toget mod Hamborg. Rejsen til Slesvig fra Fredericia tager lidt under to timer. Bemærk, at banegården i Slesvig ikke ligger i centrum, men udenfor midtbyen i bydelen Frederiksberg (Friedrichsberg). Der er dog gode busforbindelser fra banegården til midtbyen, hvis man ikke har lyst til at tage en taxa.

Generel information

Sted Hotel Strandleben
Schleibogen 6, 24837 Schleswig, Tyskland
Overnatningstype Hotel
Målgruppe Familier, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Telefonnummer +49 4621 39 69 96 5
E-mail info@strandleben-schleswig.de
Betjening på dansk Ja
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
07:00-20:00
Check in tidligst 15:00
Check ud senest 11:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal værelser 16
Antal twin-værelser 2
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 32
Antallet af stjerner

Service og faciliteter

Adgang med hunde indendørs
Adgang med hunde udendørs
Parkering
Wi-fi
Eget badeværelse
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Halvpension
Have
Morgenmad
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Restaurant med bar / lounge
Terrasse
Udlejning af lokaler / konferencerum

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Hunde tilladt efter forudgående aftale (ekstra gebyrer kan forekomme)

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden