Alt

Jugendherberge Borgwedel

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Vand, natur og kultur

Slien, som allerede i vikingetiden var en vigtig handelsrute, snor sig mellem de to smukke og kuperede landsdele Angel og Svansen. Vandrehjemmet i Borgvedel ligger direkte til bredden - med egen badebro, mulighed for at sejle i kano og med Slesvigs historiske seværdigheder i baghaven.

Vandrehjemmet Borgwedel ligger i den lille havneby Borgvedel (Borgwedel) direkte til fjorden Slien (Schlei). Omgivelserne er præget af marker, skove og strande og selvfølgelig vandet fra fjorden, som i særlig grad præger aktiviteterne på vandrehjemmet. Så hvis I ønsker et billigt overnatningssted, som byder på masser af muligheder for at være aktiv i naturen, så er vandrehjemmet i Borgvedel et rigtig godt bud. Slesvigs historiske seværdigheder med fx Vikingebyen Hedeby (Haithabu), Gottorp Slot og Danevirke ligger 12 km fra vandrehjemmet og der er en offentlig busforbindelse fra vandrehjemmet til Slesvig by.

Stort og moderne vandrehjem med flersengsværelser og blokhuse

Vandrehjemmet har 277 sovepladser, som hovedsageligt er fordelt på 4- og 6-sengsværelser. Badeværelser med brusebad og toilet ligger centralt på gangene og deles med beboere fra de andre værelser. Derudover er der separate værelser til gruppeledsagerne. I hovedbygningen er der forskellige klublokaler og i alt 10 opholdsrum, som også inkluderer et TV-rum. Et særligt tilbud er de fire blokhuse, som hver har otte sengepladser på ca. 30 kvadratmeter. Der er et separat hus for ledsagerne med to gange to senge. Alle blokhusene er opvarmede og kan benyttes året rundt.

Fuld forplejning og madpakker

Vandrehjemmet tilbyder fuld forplejning. Det varme hovedmåltid serveres som regel om aftenen. Hvis I skal på tur, kan I selv smøre jeres madpakker ud fra det der serveres til morgenmaden.
Der er mulighed for vegetar- eller religions-specifikke retter. Derudover kan vandrehjemmet tilbyde catering til seminarer og særlige arrangementer. Kontakt vandrehjemmet i forvejen, for at aftale nærmere.

Udlejning af lokaler til seminar- og musikgrupper

Vandrehjemmet har i alt syv grupperum, som kan bookes til seminarer og andet fagligt indhold. Der er moderne præsentationsudstyr som f.eks. beamer, dvd-afspiller og flipover i rummene. Der er særlige lokaler til musikgrupper, rum som især er egnet til korgrupper og grupper med egne instrumenter. Der står i alt  tre klaverer til rådighed. Lokalerne skal bookes på forhånd og der opkræves et lejegebyr.

Udeareal på over fire hektar med masser af fritidstilbud og mulighed for at sejle i kano

Vandrehjemmets grund er næsten så stor som seks fodboldbaner og byder på mange muligheder for fritidsliv. Der er et stort græsareal med legeplads og en stor sportsplads. Derudover er der en beachvolleybane, mulighed for at spille basketball, bordtennis og skyde på målvæg. Indendørs er der billardbord i et af fritidsrummene. Hvis I får lyst til at grille, er der en grillhytte, og der er mulighed for lejrbål på bålpladsen.

Vandrehjemmet har egne kanoer, som kan lejes og sættes i vandet fra badebroen. Derudover er vandrehjemmet gerne behjælpelig med at kontakte andre udbydere i nærheden. Der er f.eks. mulighed for at formidle sejlerkurser, ridning, cykeludlejning og træningsmuligheder indenfor f.eks. fodbold, håndbold, svømning og atletik, som dog delvis ligger lidt længere væk.

Særlige tilbud til cyklister

Det tyske cyklistforbund ADFC har kåret vandrehjemmet til et særligt cyklistvenligt sted. Så hvis I er på cykeltur og kommer forbi vandrehjemmet, kan I glæde jer til en særlig god og robust morgenmad, færdigsmurte madpakker til næste etape og gode muligheder for at tørre vådt tøj og udstyr i vandrehjemmets tørrerum. Vandrehjemmets personale rådgiver jer derudover gerne i forhold til spændende cykelruter og seværdigheder på vejen.

Kulturelle high-lights i Slesvig: UNESCO Verdensarv Danevirke, Vikingemuseet Hedeby og Gottorp Slot

Er I interesseret i, at krydre jeres ophold med lidt sightseeing og kultur i nærheden, så ligger Vikingebyen Slesvig kun 12 km fra vandrehjemmet. Slesvig byder på de vigtigste og mest berømte seværdigheder i hele landsdelen. På Gottorp Slot, Danevirke Museum og Vikingemuseet Hedeby kan man få indblik i de vigtigste historiske begivenheder fra vikingetiden til hertugernes tid. I vil opdage, at vigtige begivenheder fra Danmarkshistorien faktisk fandt sted i området og at man stadig den dag i dag finder mange spots, der vidner om, at landsdelen engang hørte til det Danske Kongerige. På Gottorp Slot er der derudover en spændende kunsthistorisk udstilling og en udstilling om moselig, som er attraktiv især blandt børn og unge.

Sådan rejser du til Slesvig og videre til Borgvedel med tog fra Danmark

Vandrehjemmet ligger udenfor Slesvig og der er kun ca. 20 minutter til nærmeste afkørsel fra den nord-sydgående motorvej E45 (A7 i Tyskland). Hvis I vil rejse hele vejen med tog fra Danmark, så er der fine forbindelser mellem Fredericia og Slesvig. IC-tog fra DSB kører hele vejen til Flensborg syd for grænsen mellem Danmark og Tyskland, hvorefter i skifter til regionaltoget mod Hamborg. Der er gode forbindelser med kort skiftetid på under 10 minutter hver anden time og turen fra Fredericia til Flensborg tager lidt under to timer. Fra banegården i Slesvig er der en direkte busforbindelse til vandrehjemmet. Bemærk dog, at der kun er enkelte gode forbindelser hver dag, hvor hele rejsen fra Fredericia til Borgwedel kan klares på omkring tre timer.

Særlige betingelser ved overnatning på vandrehjem i Tyskland

Bemærk, at der er særlige betingelser for at overnatte på vandrehjemmene i Tyskland. I skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation. Der er mulighed for at købe et medlemskort på stedet, men det er en god idé at kontakte vandrehjemmet inden rejsen, for at høre dem, hvilken mulighed der passer bedst til jer. I kan også læse mere om medlemskabet på det tyske vandrehjemsforbunds hjemmeside (på tysk).

Generel information

Sted Jugendherberge Borgwedel
Kreisstraße 17, 24857 Borgwedel/Ostseefjord, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende
Telefonnummer +49 4354 21 9
E-mail borgwedel@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider
Morgen/formiddag:
Mandag - Søndag:
08:00-10:00
Eftermiddag/aften:
Mandag - Søndag:
12:30-13:00
16:00-19:00
Info til åbningstider Åbningstiderne gælder kun indenfor hovedsæsonen (1. marts til 31. oktober).
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 19:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 277
Antal værelser 65
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 277

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Legeplads på stedet
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Have
Helpension
Legeplads på stedet
Morgenmad
Terrasse
Udlejning af lokaler / konferencerum
Vaskemaskine

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
 • Wifi i alle offentlige områder
 • Vandrehjemmet er periodevist lukket om vinteren
 • Nogle af værelserne er egnet til kørestolsbrugere
 • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
 • Stort udeareal
 • Sportsplads
 • Bordfodbold, bordtennis, billard
 • Beachvolley, basketbold.
 • Bålplads og grillhytte
 • Cyklistvenligt sted med aflåst cykelrum (otte pladser) og tørrerum til at tørre vådt tøj
 • Mulighed for at leje kanoer

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden