Jugendherberge Borgwedel

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Vand, natur og kulturelle oplevelser

Vidste du, at der er en smal fjord i Sydslesvig, der skærer sig gennem store dele af landsdelen og som har været del af en vigtig handelsrute allerede i vikingetiden? Vandrehjemmet i Borgvedel ligger direkte ved stranden - med egen badebro, mulighed for at sejle i kano og med Slesvigs historiske seværdigheder lige om hjørnet.

Vandrehjemmet Borgwedel ligger i den lille havneby Borgvedel direkte ved fjorden Slien (Schlei). Omgivelserne er præget af marker, skove og strande og selvfølgelig vandet fra fjorden, som i særlig grad præger aktiviteterne på vandrehjemmet. Så hvis i leder efter et billigt overnatningssted, som byder på masser af muligheder for at være aktiv udenfor i naturen, så er vandrehjemmet i Borgvedel måske det rigtige sted for jer. Slesvig med sine historiske seværdigheder som Vikingebyen Hedeby (Haithabu), Gottorp Slot og Danevirke ligger i øvrigt 12 km fra overnatningsstedet og der er en offentlig busforbindelse fra vandrehjemmet til Slesvig by.

Stort og moderne vandrehjem med flersengsværelser og blokhuse

Vandrehjemmet har 277 sovepladser, som hovedsageligt er fordelt på 4- og 6-sengsværelser. Badeværelser med brusebad og toilet ligger centralt på gangene og deles med beboere fra de andre værelser. Derudover er der separate værelser til gruppeledsagerne. I hovedbygningen er der forskellige klublokaler og i alt 10 opholdsstuer, som også inkluderer et TV-rum. Et særligt tilbud er de fire blokhuse, som hver har 8 sengepladser på ca. 30 kvadratmeter. Der er et separat hus for ledsagerne med 2 gange 2 senge. Alle blokhusene bliver varmet op og kan bruges året rundt.

Fuld forplejning og madpakker, når i skal ud og se omgivelserne

Vandrehjemmet byder på fuld forplejning. Det varme hovedmåltid serveres som regel om aftenen. Hvis i skal på tur, kan i selv smøre jeres madpakker udfra det der serveres til morgenmaden. Hvis i skulle have vegetarer eller personer med behov for særlige religions-specifikke retter i jeres gruppe, så kan vandrehjemmet indrette sig efter dette. Husk bare, at kontakte udbyderen i god tid for at aftale, hvad i har brug for. Derudover kan vandrehjemmet tilbyde catering til seminarer og særlige arrangementer. Kontakt venligst også her udbyderen i forvejen, for at høre hvilke muligheder der er.

Fælleslokaler til udlejning til seminar- og musikgrupper

Stedet har i alt 7 grupperum, som kan bookes til seminarer og andet fagligt arbejde. Der er moderne præsentationsudstyr som f.eks. beamer, dvd-afspiller og flipover i rummene. For musikgrupper er der særlige lokaler, som især er egnet for korgrupper og grupper med egne instrumenter. Der står i alt 3 klaverer til rådighed. Lokalerne skal bookes på forhånd og der opkræves et lejegebyr.

Udeareal på over 4 hektar med masser af fritidstilbud og mulighed for at sejle i kano

Vandrehjemmets grund er næsten så stor som 6 fodboldbaner og byder på mange muligheder for at få tiden til at gå i fritiden. Der er en stor græsplæne med legeplads og en stor sportsplads. Derudover er der en beachvolleyboldbane, mulighed for at spille basketbold, bordtennis og skyde på målvæg. Indendørs er der et billardbord i et af fritidsrummene. Hvis i får lyst til at grille, kan i bruge vandrehjemmets grillhytte, og der er endda mulighed får at tænde et lejrbål på stedets bålplads.

Vandrehjemmet har egne kanoer, som kan lejes og bruges direkte fra stedets egen badebro. Derudover er vandrehjemmet gerne behjælpelig at kontakte andre udbydere i nærheden. Der er f.eks. mulighed for at formidle sejlerkurser, ridning, cykeludlejning og træningsmuligheder indenfor f.eks. fodbold, håndbold, svømning og atletik, som dog delvis ligger lidt længere væk.

Særlige tilbud til cyklister

Det tyske cyklistforbund ADFC har kåret vandrehjemmet til et særligt cyklistvenligt sted. Så hvis i er på cykeltur og kommer forbi overnatningsstedet, kan i glæde jer til en særlig god morgenmad, færdig smurte madpakker til næste etape og gode muligheder for at tørre vådt tøj og udstyr i vandrehjemmets tørrerum. Vandrehjemmets personale rådgiver jer derudover gerne i forhold til spændende cykelruter og seværdigheder på vejen.

Kulturelle high-lights i Slesvig: UNESCO Verdensarv Danevirke, Vikingemuseet Hedeby og Gottorp Slot

Hvis i skulle være interesseret i, at krydre jeres ophold med lidt sightseeing og kultur i nærheden, så ligger Vikingebyen Slesvig kun 12 km fra vandrehjemmet. Slesvig byder definitivt på de vigtigste og mest berømte seværdigheder i hele landsdelen. På Gottorp Slot, Danevirke Museum og Vikingemuseet Hedeby kan man danne sig et overblik over vigtige historiske begivenheder fra vikingetiden til hertugernes tid. I vil opdage, at vigtige begivenheder fra Danmarkshistorien faktisk fandt sted i området og at man stadig den dag i dag finder mange sport, der vidner om, at landsdelen engang hørte til det Danske Kongerige. På Gottorp Slot er der derudover en spændende kunsthistorisk udstilling og en udstilling om moselig, som især blandt børn og unge har vist sig at være vildt populær. 

Sådan rejser du til Slesvig og videre til Borgvedel med tog fra Danmark!

Vandrehjemmet ligger som sagt udenfor Slesvig og der er kun ca. 20 minutter til nærmeste afkørsel fra den nord-sydgående motorvej E45 (A7 i Tyskland). Hvis i vil rejse hele vejen med tog fra Danmark, så er der fine forbindelser mellem Fredericia og Slesvig. IC-tog fra DSB kører hele vejen til Flensborg syd for grænsen mellem Danmark og Tyskland, hvorefter i skifter til regionaltoget mod Hamborg. Der er gode forbindelser med kort skiftetid på under 10 minutter hver anden time og turen fra Fredericia til Flensborg tager lidt under 2 timer. Fra banegården i Slesvig er der en direkte busforbindelse til vandrehjemmet. Bemærk dog, at der kun er enkelte gode forbindelser hver dag, hvor hele rejsen fra Fredericia til Borgwedel kan klares på omkring 3 timer.

Særlige betingelser, når i vil overnatte på vandrehjemme i Tyskland

Bemærk, at der er særlige betingelser for at overnatte på vandrehjemmene i Tyskland. I skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation. Der er mulighed for at købe et medlemskort på stedet, men det er nok en god idé at kontakte vandrehjemmet inden rejsen, for at høre dem, hvilken mulighed der passer bedst til jer. I kan også læse mere om medlemskabet på det tyske vandrehjemsforbunds hjemmeside (på tysk).

Generel information

Sted Jugendherberge Borgwedel
Kreisstraße 17, 24857 Borgwedel/Ostseefjord, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Studerende, Lærere / lejrskoler
Telefonnummer +49 4354 21 9
E-mail borgwedel@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider
Morgen/formiddag:
Mandag - Søndag:
08:00-10:00
Eftermiddag/aften:
Mandag - Søndag:
12:30-19:00
Info til åbningstider Åbningstiderne gælder kun indenfor hovedsæsonen (1. marts til 31. oktober).
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 19:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 277
Antal værelser 65
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 277

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Parkeringspladser
Legeplads på stedet
Wi-fi
Morgenmad
Barneseng
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Helpension
Have
Barnestol
Legeplads på stedet
Udlejning af lokaler / konferencerum
Terrasse
Vaskemaskine

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Tematisk forbindelse til mindretallet: Nej

Andre vigtige informationer
 • Wifi i alle offentlige områder
 • Vandrehjemmet er lukket indenfor nogle perioder om vinteren
 • Nogle af værelserne er egnet til kørestolsbrugere
 • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
 • Stort udeareal
 • Sportsplads
 • Bordfodbold, bordtennis, billard
 • Beachvolleybold, basketbold.
 • Bålplads og grilhytte
 • Cyklistvenligt sted med aflåseligt cykelrum (8 pladser) og tørrerum til at tørre vådt tøj
 • Mulighed for at leje kanoer

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden