
Vandrehjemmet Borgwedel ligger i den lille havneby Borgvedel (Borgwedel) direkte til fjorden Slien (Schlei). Omgivelserne er præget af marker, skove og strande og selvfølgelig vandet fra fjorden, som i særlig grad præger aktiviteterne på vandrehjemmet. Så hvis I ønsker et billigt overnatningssted, som byder på masser af muligheder for at være aktiv i naturen, så er vandrehjemmet i Borgvedel et rigtig godt bud. Slesvigs historiske seværdigheder med fx Vikingebyen Hedeby (Haithabu), Gottorp Slot og Danevirke ligger 12 km fra vandrehjemmet og der er en offentlig busforbindelse fra vandrehjemmet til Slesvig by.
Vandrehjemmet har 277 sovepladser, som hovedsageligt er fordelt på 4- og 6-sengsværelser. Badeværelser med brusebad og toilet ligger centralt på gangene og deles med beboere fra de andre værelser. Derudover er der separate værelser til gruppeledsagerne. I hovedbygningen er der forskellige klublokaler og i alt 10 opholdsrum, som også inkluderer et TV-rum. Et særligt tilbud er de fire blokhuse, som hver har otte sengepladser på ca. 30 kvadratmeter. Der er et separat hus for ledsagerne med to gange to senge. Alle blokhusene er opvarmede og kan benyttes året rundt.
Vandrehjemmet tilbyder fuld forplejning. Det varme hovedmåltid serveres som regel om aftenen. Hvis I skal på tur, kan I selv smøre jeres madpakker ud fra det der serveres til morgenmaden.
Der er mulighed for vegetar- eller religions-specifikke retter. Derudover kan vandrehjemmet tilbyde catering til seminarer og særlige arrangementer. Kontakt vandrehjemmet i forvejen, for at aftale nærmere.
Vandrehjemmet har i alt syv grupperum, som kan bookes til seminarer og andet fagligt indhold. Der er moderne præsentationsudstyr som f.eks. beamer, dvd-afspiller og flipover i rummene. Der er særlige lokaler til musikgrupper, rum som især er egnet til korgrupper og grupper med egne instrumenter. Der står i alt tre klaverer til rådighed. Lokalerne skal bookes på forhånd og der opkræves et lejegebyr.
Vandrehjemmets grund er næsten så stor som seks fodboldbaner og byder på mange muligheder for fritidsliv. Der er et stort græsareal med legeplads og en stor sportsplads. Derudover er der en beachvolleybane, mulighed for at spille basketball, bordtennis og skyde på målvæg. Indendørs er der billardbord i et af fritidsrummene. Hvis I får lyst til at grille, er der en grillhytte, og der er mulighed for lejrbål på bålpladsen.
Vandrehjemmet har egne kanoer, som kan lejes og sættes i vandet fra badebroen. Derudover er vandrehjemmet gerne behjælpelig med at kontakte andre udbydere i nærheden. Der er f.eks. mulighed for at formidle sejlerkurser, ridning, cykeludlejning og træningsmuligheder indenfor f.eks. fodbold, håndbold, svømning og atletik, som dog delvis ligger lidt længere væk.
Det tyske cyklistforbund ADFC har kåret vandrehjemmet til et særligt cyklistvenligt sted. Så hvis I er på cykeltur og kommer forbi vandrehjemmet, kan I glæde jer til en særlig god og robust morgenmad, færdigsmurte madpakker til næste etape og gode muligheder for at tørre vådt tøj og udstyr i vandrehjemmets tørrerum. Vandrehjemmets personale rådgiver jer derudover gerne i forhold til spændende cykelruter og seværdigheder på vejen.
Er I interesseret i, at krydre jeres ophold med lidt sightseeing og kultur i nærheden, så ligger Vikingebyen Slesvig kun 12 km fra vandrehjemmet. Slesvig byder på de vigtigste og mest berømte seværdigheder i hele landsdelen. På Gottorp Slot, Danevirke Museum og Vikingemuseet Hedeby kan man få indblik i de vigtigste historiske begivenheder fra vikingetiden til hertugernes tid. I vil opdage, at vigtige begivenheder fra Danmarkshistorien faktisk fandt sted i området og at man stadig den dag i dag finder mange spots, der vidner om, at landsdelen engang hørte til det Danske Kongerige. På Gottorp Slot er der derudover en spændende kunsthistorisk udstilling og en udstilling om moselig, som er attraktiv især blandt børn og unge.
Vandrehjemmet ligger udenfor Slesvig og der er kun ca. 20 minutter til nærmeste afkørsel fra den nord-sydgående motorvej E45 (A7 i Tyskland). Hvis I vil rejse hele vejen med tog fra Danmark, så er der fine forbindelser mellem Fredericia og Slesvig. IC-tog fra DSB kører hele vejen til Flensborg syd for grænsen mellem Danmark og Tyskland, hvorefter i skifter til regionaltoget mod Hamborg. Der er gode forbindelser med kort skiftetid på under 10 minutter hver anden time og turen fra Fredericia til Flensborg tager lidt under to timer. Fra banegården i Slesvig er der en direkte busforbindelse til vandrehjemmet. Bemærk dog, at der kun er enkelte gode forbindelser hver dag, hvor hele rejsen fra Fredericia til Borgwedel kan klares på omkring tre timer.
Bemærk, at der er særlige betingelser for at overnatte på vandrehjemmene i Tyskland. I skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation. Der er mulighed for at købe et medlemskort på stedet, men det er en god idé at kontakte vandrehjemmet inden rejsen, for at høre dem, hvilken mulighed der passer bedst til jer. I kan også læse mere om medlemskabet på det tyske vandrehjemsforbunds hjemmeside (på tysk).
Sted |
Jugendherberge Borgwedel Kreisstraße 17, 24857 Borgwedel/Ostseefjord, Tyskland |
---|---|
Overnatningstype | Hostel/Vandrehjem |
Målgruppe | Familier, Lærere / skoler, Studerende |
Telefonnummer | +49 4354 21 9 |
borgwedel@jugendherberge.de | |
Hjemmeside | Gå til hjemmeside |
Betjening på dansk | Nej |
Receptionens åbningstider |
Morgen/formiddag:
Mandag - Søndag: 08:00-10:00
Eftermiddag/aften:
Mandag - Søndag: 12:30-13:00 16:00-19:00 |
Info til åbningstider | Åbningstiderne gælder kun indenfor hovedsæsonen (1. marts til 31. oktober). |
Check in tidligst | 16:00 |
Check ud senest | 19:00 |
Betalingsmuligheder |
|
Booking URL | Book her! |
Antal sengepladser | 277 |
Antal værelser | 65 |
Tager imod grupper | Ja |
Maksimal gruppestørrelse | 277 |
Mindretalsorganisation: Nej
Hotel Strandleben, Schleswig
Hotel Strandleben er et lille, smukt og intimt hotel i vikingebyen Slesvig. Her kan du for alvor lægge dagligdagen på hylden for en stund. En smuk udsigt over fjorden og avancerede gastronomiske tilbud er kun et ekstra krydderi. Shopping og spændende seværdigheder ligger i gå-afstand fra hotellet.
Jugendherberge Schleswig, Schleswig
Vidste du, at Slesvig spillede en vigtig rolle i Danmarkshistorien? Med UNESCO Verdensarven Danevirke, Hedeby og Gottorp Slot, byder byen på nogle af de væsentligste kulturelle seværdigheder i Sydslesvig. Vandrehjemmet i Slesvig er et oplagt overnatningssted, hvis I vil bo centralt i vikingebyen.
Hotel Waldschlösschen, Schleswig
Skab balance i din ferie. Kultur og wellness i ligevægt. I Hotel Waldschlösschen i Slesvig kan du nyde din ferie med wellness og spændende kulinariske oplevelser, mens de vigtigste kulturelle og historiske seværdigheder kun ligger et stenkast borte.
Jugendherberge Eckernförde, Eckernförde/Ostsee
Nyd et ophold lige ved en af Sydslesvigs fineste strande på østkysten. Vandrehjemmet i Egernførde er en perfekt base for udflugter i naturen, cykelture langs Østersøen, et smut til Slesvig-Holstens hovedstad Kiel eller et eventyr i nervepirrende højder i en af de største klatreparker i Tyskland.
Christianslyst, Nottfeld
Vidste du, at der ligger et dansk kursuscenter midt ude i Sydslesvigs smukke natur mellem Slien og Flensborg Fjord? Hvis du er på udkig efter et fredeligt sted til f.eks. lejrskole, ungdoms- eller voksengruppe, så er dette det rigtige sted til jer.
Turistinformationen i Slesvig, Schleswig
Denne byvandring tager jer forbi tre af de smukkeste seværdigheder i Slesvig: det historiske fiskerkvarter Holmen, Sankt Hans Klosteret og bibelhaven. Undervejs fortæller jeres dansktalende guide, hvilke historier der ligger bag seværdighederne.
Turistinformationen i Slesvig, Schleswig
Slesvig er en af de ældste byer i Nordeuropa. På en byvandring om aftenen med dansktalende guide kan i opleve Slesvigs historiske seværdigheder og de spændende historier, der er forbundet med dem. Sidste stop på turen er et lille, traditionelt værtshus med en lille overraskelse til ganen.
Turistinformationen i Slesvig, Schleswig
Slesvig er kendt for Sydslesvigs vigtigste historiske seværdigheder. På denne bytur med dansk guide får i mulighed for at besøge de steder, som ofte bliver glemt. Her kan i glæde jer til spændende historier fra dagligdagen i fiskerkvarteret Holmen og Slesvigs mest markante vartegn - domkirken.
Tolk Schau Forlystelsespark, Tolk
Er du på udkig efter en aktivitet, hvor hele familien får en rigtig god dag sammen? Så er et besøg i forlystelsesparken Tolk-Schau helt sikkert det rigtige for jer. Der er et hav af forlystelser til børnene, mens i som forældre kan nyde naturen og landskabet eller fordybe jer i udstillingerne.
Meerwasser Wellenbad Eckernförde, Eckernförde
Er i på udkig efter en sjov indendørsaktivitet på en kedelig gråvejsdag? I bølgebadet i Egernførde er der bølger i bassinet hver halve time og både store og små kan glæde sig til en 75 m lang rutsjebane. Og så er der et særligt tilbud, som faktisk kun findes 3 gange i hele Tyskland.
01. oktober 2023 (All day)
Sydslesvigs Kirkekontor
De 24 danske evangelisk-lutherske menigheder i Sydslesvig byder på mange forskellige gudstjenester overalt i landsdelen. Her finder du prædikesteder og tidspunkter for gudstjenesterne næste søndag.
01. oktober 2023 15:00
Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket
Alle er velkomne til et hyggeligt åbningsarrangement, når Grænselandsudstillingen åbner den 1. oktober. Flere af kunstnerne vil være til stede. Erik Fredens, formand for SSFs billedsamlingsudvalg, holder åbningstalen, mens Ejderstedkoret står for den musikalske underholdning. Mikkelbergs Venner serverer en efterårsforfriskning.
01. oktober - 03. december 2023
Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket
På Grænselandsudstillingen kan man hvert år se, hvad der kunstnerisk set sker af spændende nyt i regionen nord og syd for grænsen. Kernen i Grænselandsudstillingen er en sammenslutning af anerkendte kunstnere fra begge sider af grænsen. Hvert år inviteres også gæster fra begge sider af grænsen.
05. oktober 2023 18:00
Flensborg Bibliotek
Den 5. oktober kan I glæde jer til en hyggelig, musikalsk aften på Flensborg Bibliotek, når tre gavede kunstnere tager os med til operaens, oprettens og musicalens verden. Entréprisen inkluderer udover musikken og den gode stemning også en lille tapas-tallerken.
Wikinger Museum Haithabu, Busdorf
Vidste du, at vikingebyen Hedeby sammen med Danevirke siden 2018 er UNESCO verdensarv? Vikingemuseet hører til de mest betydningsfulde arkæologiske museer i Tyskland. Her kan du for alvor dykke ned i vikingetiden og udforske den tidlige danske og europæiske historie.
Stadtmuseum Schleswig, Schleswig
Vidste du, at Slesvig var en af de vigtigste handelsbyer i vikingetiden? At Hertugdømmet Slesvig var en del af den danske helstat og at Slesvig spillede en central rolle i krigen mellem Danmark og Tyskland? I bymuseet kan du opleve byens spændende historie og få inspiration til flere oplevelser.
Museumsinsel Schloss Gottorf, Schleswig
Vidste du, at Gottorp Slot var et vigtigt kulturelt centrum i Europa i det 17. århundrede? I museet for kunst- og kulturhistorie kan du på over 15.000 kvadratmeter opleve kunst fra middelalderen til i dag. Derudover får du mulighed for at få et helt nyt perspektiv på Danmarkshistorien.
Museumsinsel Schloss Gottorf, Schleswig
Vidste du, at Sydslesvig har et af de største arkæologiske museer mellem Hamborg og København? I det arkæologiske museum på Gottorp Slot kan du opleve menneskets historie fra neandertaler til ridderne i middelalderen og gyse over historierne fra de berømte, over 2.500 år gamle moselig.
Museumsinsel Schloss Gottorf, Schleswig
Kæmpeglobussen på Gottorp Slot betragtes som værende det første planetarium i historien. Her kan du opleve, hvordan man så verden og nattehimlen ved udgangen af det 17. århundrede. Og så inviterer slottets barokhave til en tidsrejse tilbage til hertugdømmets blomstringstid omkring 1690.
Museum Eckernförde, Eckernförde
Egernførde er i dag en hyggelig, lille ferieby ved havet. Men det har ikke altid været sådan. I byens museum kan du opleve, hvordan byen udviklede sig til det vi ser i dag og hvordan krigeriske handlinger mellem Danmark og Slesvig-Holsten fik sparket byen op på sin egen lille side i historiebøgerne.
Restauranten på Hotel Strandleben, Schleswig
Restauranten på Hotel Strandleben ligger direkte ved bredden af fjorden Slien i Slesvig. Hvis I er på udkig efter en fin middag eller blot en kop kaffe med en aldeles flot udsigt over vandet, så er dette sted det rigtige for jer.
Restaurant Miral, Eckernförde
I den smukke havneby Egernførde, på havnespidsen lige ved vandet, finder I restaurant Miral. Selvom restauranten først åbnede i 2017 har den allerede ry for at være et af de bedste spisesteder i regionen.Dertil kommer en fantastisk beliggenhed midt i byen og en smuk udsigt over havnen.
Café Kranz, Niesgrau
Kan en café være en rejse værd? Café Kranz er i hvert fald et sted, som mange sydslesvigere planlægger deres udflugter efter. Der lokkes med et stort udvalg af lagkager og andre søde sager og en hyggelig atmosfære med antikke møbler, historisk kakkelovn og en idyllisk sommerhave.
Restaurant Borgerforeningen, Flensburg
Hyggelig elegance i traditionsrige omgivelser: Restaurant Borgerforeningen har fået navn efter den gamle danske forening Borgerforeningen, grundlagt i 1835. Restaurantens historie er uløselig knyttet til foreningen, med sine nære bånd til det danske mindretal i Sydslesvig og Danmark.
Columbus Genusswirtschaft på Hotel Hafen Flensburg, Flensburg
Flensborgs historie og maritime flair kan ikke kun opleves på museer og byture. På Columbus Genusswirtschaft kan I få en fin og stadigvæk ærlig middag i spektakulære, historiske omgivelser direkte nede ved havnen. Derudover kan I glæde jer til et stort udvalg af Flensborgs signaturedrink: Rom.
Alle informationer på portalen er blevet produceret med stor omhyggelighed. I tilfælde af fejl eller misvisende informationer gælder de informationer og betingelser på udbydernes hjemmesider og andre af deres publikationer. Hverken Oplev Sydslesvig eller udbyderne kan holdes ansvarlig for fejl i informationerne på denne portal.
2019 © Oplev Sydslesvig.