Alt

Jugendherberge Schleswig

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Bo på vandrehjem i vikingebyen

Vidste du, at Slesvig spillede en vigtig rolle i Danmarkshistorien? Med UNESCO Verdensarven Danevirke, Hedeby og Gottorp Slot, byder byen på nogle af de væsentligste kulturelle seværdigheder i Sydslesvig. Vandrehjemmet i Slesvig er et oplagt overnatningssted, hvis I vil bo centralt i vikingebyen.

Slesvig ligger i bunden af den smalle fjord Slien (Schlei) ca. 40 km syd for Flensborg og den danske grænse . Selvom Slesvig med sine ca. 25.000 indbyggere er betydelig mindre end Flensborg, kan byen på det kulturelle område hamle op med Flensborg.

Danevirke, Gottorp Slot, Hedeby - Slesvig er spækket med kulturelle oplevelser

Slesvig har gennem århundrederne været et vigtigt omdrejningspunkt for historiske og politiske begivenheder. Både som handelsby for vikingerne, som tilholdssted for hertuger og biskopper, som hovedby for delstaten Slesvig-Holsten og meget mere. Derudover skal det nævnes, at det historiske voldanlæg Danevirke sammen med Vikingemuseet Hedeby (Haithabu), som i 2018 er blevet tildelt titlen UNESCO Verdensarv, ligger lige udenfor byen.

Hvis du med din lejrskole, ungdomsgruppe eller som prisbevidst familie vil ud og opleve egnens spændende historie, så er vandrehjemmet i Slesvig et godt tip. Vandrehjemmet ligger lige udenfor midtbyen og kun få minutters gang fra den centrale indkøbsgade Lolfod (Lollfuß).

Værelser til grupper og familier med forplejning

Vandrehjemmet indeholder 123 sengepladser fordelt på værelser med 1, 2, 4 eller 6 senge. Der er fælles toilet med bad på gangen. Gruppeledsagere får deres eget værelse med eget bad og toilet. Derudover er der fire forskellige opholdsrum og en hyggelig dagligstue samt separate opholdsrum til ledsagerne.

Når I bor på vandrehjemmet, behøver I ikke at tænke på madlavningen. Der serveres tre måltider om dagen og I kan selv vælge, om det varme hovedmåltid skal serveres om aftenen eller midt på dagen. Der er mulighed for at smøre madpakker ud fra det, der serveres til morgenmaden. Vandrehjemmet sørger også for at imødekomme særønsker som fx religionsspecifikke eller vegetariske retter. Sørg bare for, at I kontakter udbyderen rettidigt, således der kan planlægges i forhold til indkøb og madlavning.

Mange fritidstilbud -  både indendørs og udendørs

Som supplement til jeres spændende kulturprogram, er der et bredt udvalg af fritidsaktiviteter på stedet. Der er blandt andet bordtennis, billard, soft-dart og bordfodbold. Udenfor er der en volleyballbane og få minutters gang fra vandrehjemmet er der et stort parkareal, som kan bruges til forskellige fritids- og idrætsaktiviteter. Hvis I vil ud og svømme, kan I bruge svømmehallen, som ligger lige ved siden af vandrehjemmet.

Særlige tilbud til idrætsgrupper og cyklister

Vandrehjemmet er certificeret af det tyske cyklistforbund ADFC, hvilket betyder, at stedet i særlig grad er imødekommende overfor cyklisters behov. Der er blandt andet en cykelkælder, et tørrerum, hvor man kan tørre tøj og vådt udstyr og en god morgenmadsbuffet. Vandrehjemmet sørger for madpakker til cyklisterne.

Hvis du skulle komme med en idrætsgruppe, er der mulighed for at bruge vandrehjemmets og byens idrætsfaciliteter. Udover vandrehjemmets volleyballbane og svømmehallen rundt om hjørnet, ligger der en basketballbane, en idrætshal, en fodboldplads og et fitnesscenter indenfor to km afstand.

Slesvigs kulturelle seværdigheder er kendt langt udover Sydslesvigs grænser

Slesvig er som sagt fyldt med spændende, kulturelle seværdigheder. Vikingemuseet Hedeby (Haithabu) vidner om stedets blomstringstid som vigtig handelsmetropol for vikingerne. Her kan I fordybe jer i vikingetiden og opleve, hvordan vikingerne levede i sin tid. Vandrehjemmet tilbyder i denne sammenhæng særlige oplevelsespakker for lejrskoler. Kontakt venligst udbyderen, for at høre nærmere om mulighederne.

Lige udenfor Slesvig ligger resterne af voldsystemet Danevirke, som henover flere århundreder dannede et vigtigt fæstningsanlæg for at holde uønskede væk fra den jyske halvø. Danevirke er det største fortidsminde i Nordeuropa og et vigtigt led i Danmarkshistorien. I Danevirke Museum finder I også udstillingen om det danske mindretal i Sydslesvig, som fortæller om mindretallets historie og de dansksindedes dagligdag i en tysk hverdag.

Gottorp Slot har forskellige udstillinger, blandt andet om arkæologiske udgravninger i området og kunst- og kulturhistorie. Slottet og barokhaven med det berømte gottorpske kæmpeglobus er spændende seværdigheder i sig selv og moseliget i den arkæologiske udstilling er især blandt unge et af de mest populære highlights.

Naturoplevelser og en forlystelsespark som afveksling til et krævende kulturprogram

Derudover byder regionen på en smuk natur. Fjorden Slien, de smukke strande mellem Slesvig og Egernførde og det smukke bagland inviterer til lange vandre- og cykelture. Og hvis man på et tidspunkt skulle lide af historietræthed eller kulturoverload, så er forlystelsesparken Tolk-Schau et par kilometer udenfor Slesvig et godt alternativ.

Sådan rejser du til Slesvig med tog fra Danmark

Slesvig har en banegård, som ligger på togstrækningen fra Hamborg til Flensborg og videre til Fredericia. Togene mellem Flensborg og Hamborg kører i timedrift i dagtimerne og der er gode forbindelser mellem Fredericia og Slesvig med kort skiftetid til dansk Intercity-tog i Flensborg hver anden time. Togturen fra Fredericia til Slesvig tager lidt under to timer. Vær opmærksom på, at banegården ikke ligger i midtbyen, men i forstaden Frederiksberg (Friedrichsberg). Der er knap tre km fra banegården til vandrehjemmet. Gåturen tager ca. en halv time. Alternativt er der gode busforbindelser fra banegården til vandrehjemmet. Husk også på, at seværdighederne Danevirke og Vikingemuseet Hedeby ligger udenfor byen og, at der eventuelt skal organiseres særskilt transport for at komme ud til seværdighederne.

Husk! Særlige betingelser for at overnatte i tyske vandrehjemme

Husk, at I skal opfylde særlige betingelser, hvis I vil bo på vandrehjem. Man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en tilsvarende international organisation, for at få adgang. Der sælges gæstemedlemskort på stedet. Det er dog en god idé at forhøre sig om betingelserne, inden I rejser. Få evt. flere informationer på det tyske vandrehjemsforbunds hjemmeside (på engelsk).

Generel information

Sted Jugendherberge Schleswig
Spielkoppel 1, 24837 Schleswig, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende
Telefonnummer +49 4621 23 89 3
E-mail schleswig@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
07:00-21:00
Info til åbningstider Åbningstiderne kan variere på årstider med færre besøgende.
Check ud senest 9:30
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 123
Antal værelser 32
Antal twin-værelser 2
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 123

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Parkering
Wi-fi
Barneseng
Barnestol
Eget badeværelse i nogle af værelserne
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Have
Helpension
Morgenmad
Udlejning af lokaler / konferencerum

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Wi-fi i alle offentlige områder
  • Lukket periodevist om vinteren
  • Parkeringspladser på gaden
  • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
  • Bordtennis, billard, soft-dart, bordfodbold
  • Volleyball
  • Stort udeområde i nærheden
  • Svømmehal i nabolaget
  • Mange sports- og idrætsfaciliteter i nærheden

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden