Jugendherberge Eckernförde

Foto: DJH-Landesverband Nordmark

Du er her

Hav, strand og naturoplevelser

Har du lyst til et ophold lige ved en af Sydslesvigs fineste strande på østkysten? Vandrehjemmet i Egernførde er en perfekt base for udflugter ud i naturen, cykelture langs østersøcykelstien, et smut til storbyen Kiel eller et eventyr i nervepirrende højder i en af de største klatreparker i Tyskland.

Vandrehjemmet i Egernførde (Jugendherberge Eckernförde) er et af de mange vandrehjem, der hører til Deutsches Jugendherbergswerk, en forening, der svarer til Danhostel i Danmark.

En hyggelig havneby med lange strande og spændende naturoplevelser rundt om hjørnet

Vandrehjemmet ligger direkte til kysten til Egernfjord med kun fem minutters gang til stranden. Egernførde (Eckernförde) by ligger ca. to km fra overnatningsstedet og byder på en hyggelig gågade og gode muligheder for at handle. Togstrækningen Kiel - Flensborg går igennem byen og hører til en af de hurtigste lokalbaner i Tyskland. Man er derfor hurtigt i Kiel eller i Flensborg, som er den tyske grænsebanegård til Danmark og hvor der også holder intercity-tog fra DSB. Bemærk dog, at togene ikke kommer forbi Slesvig med de eftertragtede seværdigheder omkring Gottorp Slot, Danevirke og Hedeby, da byen ligger ved togstrækningen Hamborg-Flensborg. Her er der dog busforbindelse i stedet for.

Overnat billigt og mød andre unge - både med din gruppe eller lejrskole og som individualrejsende

Vandrehjemmene i Tyskland  har en filosofi om, at det skal være muligt for unge mennesker at rejse rundt i verden, uden at have store omkostninger til overnatning, samtidig med, at de kan møde andre rejsende i rare og inspirerende omgivelser. Det siger derfor sig selv, at vandrehjemmet er særlig egnet til lejrskoleophold og andre ungdomsgrupper, selvom andre målgrupper som familier og solorejsende selvfølgelig også er velkomne.

Huset tilbyder primært på flersengsværelser. Alle værelser har vaskekumme, mens der er fælles badeværelser med toilet og bad på gangene.

Fuld forplejning og mulighed for at booke grupperum til seminarer, workshops m.m.

Der sørges også for, at alle er glade og mætte. Der er både morgenmad, frokost og aftensmad. Man kan dog vælge, om det varme hovedmåltid skal ligge midt på dagen eller om aftenen. Madpakker skal alle selv sørge for om morgenen. Dvs. at man smører sin madpakke ud fra det, der serveres til morgenmaden. Køkkenet kan også tage højde for eventuelle særønsker som f.eks. religions-specifikke måltider eller vegetarmad. Henvend dig til personalet i god tid, for at snakke om mulighederne. For seminargrupper eller andre arrangementer kan der også arrangeres individuel catering. Kontakt også her personalet, for at få et skræddersyet tilbud.

Der er gode faciliteter for både seminargrupper og musikgrupper. Vandrehjemmet har fem seminar- hhv. grupperum, som både kan bruges til forskellige workshops, i undervisningssammenhæng og til forskellige musikgrupper, som f.eks. bands, kor eller orkestergrupper. Rummene skal bookes separat og der bliver opkrævet et gebyr for at bruge rummene. Priser og betingelser fås ved henvendelse til vandrehjemmet.

Rig mulighed for aktiviteter - på vandrehjemmet og i Egernførde og omegn

Det store udeareal med en stor græsplæne indbyder til mange aktiviteter. Der er forskellige boldbaner og legeredskaber. Om aftenen kan man grille og hygge omkring bålpladsen. Vandrehjemmet tilbyder også en skræddersyet pakkeløsning til lejrskoler med et allerede tilrettelagt program med aktiviteter. Jvf. enten vandrehjemmets hjemmeside for flere informationer (på tysk) eller kontakt personalet.

Egernførde byder på en lang række af aktiviteter og seværdigheder. I Ostsee Info-Center kan man informere sig om den lokale maritime natur. Klatreparken i Altenholz byder på et nervepirrende eventyr i store højder. Ellers er regionen meget velegnet til cykelture. Den 430 km lange Østersø-cykelrute (Ostseeküstenradweg), der strækker sig fra Lübeck til den danske grænse ved Flensborg, går direkte igennem Egernførde. Vandrehjemmet yder derfor også en særlig service til cyklist-grupper, hvilket udmærker sig ved, at de har et stort cykelrum med 30 pladser og, at medarbejderne er kvalificerede til at rådgive mht. turforslag o.l.

Husk: medlemskab i foreningen eller en tilsvarende partnerorganisation

Bemærk, at man skal være medlem i Deutsches Jugendherbergswerk eller i en af deres internationale partnerorganisationer, for at kunne overnatte i vandrehjemmet. For solorejsende fra andre lande er det også muligt at få et internationalt gæstekort på stedet, som giver adgang til overnatning. Hvis du er usikker, hvilke krav du skal opfylde som gruppe, så kontakt vandrehjemmets personale, inden du planlægger din rejse. Du kan også læse mere om betingelserne her (på engelsk).

Generel information

Sted Jugendherberge Eckernförde
Sehestedter Str. 27, 24340 Eckernförde/Ostsee, Tyskland
Overnatningstype Hostel/Vandrehjem
Målgruppe Voksengrupper, Voksne / par, Ældre, Familier, Studerende, Lærere / lejrskoler
Telefonnummer +49 4351 21 54
E-mail eckernfoerde@jugendherberge.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
16:00-22:00
Check in tidligst 16:00
Check ud senest 10:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal sengepladser 162
Antal værelser 46
Antal twin-værelser 4
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 110

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Parkeringspladser
Wi-fi
Morgenmad
Helpension
Have
Halvpension
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Udlejning af lokaler / konferencerum
Vaskemaskine

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Tematisk forbindelse til mindretallet: Nej

Andre vigtige informationer
  • Wi-fi i alle offentlige områder
  • Periodevist lukket om vinteren
  • Vær opmærksom på, at der er særlige betingelser i forhold til at man skal være medlem af det tyske vandrehjemsforbund eller en international partnerorganisation (se nærmere i beskrivelsen).
Andre særlige tilbud
  • Stort udeareal
  • Volleyball, basketball
  • Bordfodbold, bordtennis
  • Bålplads og grill
  • Boldbane
  • Cyklistvenligt sted med aflåst cykelrum (30 pladser) og tørrerum

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden