Alt

Lejrskole- og kursuscentret Christianslyst

Foto: Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger

Du er her

Knyt bånd for livet

Vidste du, at der ligger et dansk kursuscenter midt ude i Sydslesvigs smukke natur mellem Slien og Flensborg Fjord? Hvis du er på udkig efter et fredeligt sted til f.eks. lejrskole, ungdoms- eller voksengruppe, så er dette det rigtige sted til jer.

Der er gode faciliteter til musik- og seminargrupper og et dejligt udeareal, hvor man kan hoppe i swimmingpoolen, motionere eller bare nyde naturen. Og hvis I vil på tur, så ligger nogle af Sydslesvigs mest spændende seværdigheder kun en lille køretur væk.

Christianslyst er et lejrskole- og kursuscenter, som ligger I Notfeld (Nottfeld) lidt udenfor Sønderbrarup (Süderbrarup) ca. 5 km fra fjorden Slien (Schlei). Overnatningsstedet ligger midt i det smukke, bakkede landskab, som er så typisk for halvøen Angel (Angeln) mellem Slien og Flensborg Fjord. Christianslysts beliggenhed ude i den fredelige natur gør stedet til det oplagte rejsemål for lejrskoler, kursusgrupper og alle andre, der vil dyrke fællesskabet, have plads til at udfolde sig kreativt eller arbejde koncentreret.

Christianslyst er fleksibel og tilpasser sig jeres behov

Christianslyst er som udgangspunkt et overnatningssted for større grupper. Mange forskellige grupper fra lejrskoler over kor- og orkestergrupper til kursusgrupper, foreninger og andre organisationer vælger Christianslyst hvert år til at danne rammerne for et af deres årlige højdepunkter: Det at rejse ud til et andet sted for at være sammen og opleve noget helt særligt. Stedets særpræg er derfor, at både medarbejderne og faciliteterne er så fleksible, at der altid skabes de passende rammer til jeres formål - ligemeget hvilken gruppe I er.

140 sovepladser og faciliteter til undervisning, workshops og foredrag

Christianslysts historie menes at gå hele vejen tilbage til Kong Christian den 7. Den gamle lederbolig skulle oprindelig have tjent som kongelig jagthytte. Den nuværende bygning blev rejst i 1969 og er løbende blevet renoveret gennem årene, sådan at der i dag forefindes store og tidssvarende faciliteter, der også muliggør arrangementer med forholdsvis store grupper.

Overnatningsstedet har 140 sengepladser fordelt på 1,2,4 og 6-sengsværelser, som alle har eget bad og toilet på værelset. Hvis der indgår undervisning, kurser, seminarer eller foredrag i jeres ophold, så kan I fint bruge stedets foredragssal eller det store konferencerum. Derudover er der forskellige grupperum og en internetcafé. Salen og grupperummene er udrustet med moderne præsentationsudstyr som blandt andet omfatter beamer, musikanlæg med DVD/video, TV på storskærm og overheadprojektor. Der er wifi overalt.

Masser af plads til hyggeligt samvær i fritiden

I mindre formelle sammenhænge, som ikke ligefrem går ud på at sidde sammen og arbejde fagligt, er der mulighed for at bruge den hyggelig pejsestue, havestuen og foyeren, som f.eks. også er velegnet til et lille velkomstarrangement efter ankomsten. Disse områder må selvfølgelig også bruges i fritiden, hvor man kan mødes uformelt og hygge sammen. Især de lidt yngre besøgende kan derudover glæde sig til at spille bordfodbold, bordtennis eller nyde en danseaften i diskotekslokalet.

Christianslyst sørger for måltiderne, mens I nyder opholdet

På Christianslyst behøver gæsterne ikke at bekymre sig om madlavningen. Måltiderne indtages i spisesalen, som samtidig danner det naturlige midtpunkt under opholdet. Stole og borde sættes gerne op efter gæsternes behov. Måltiderne serveres som udgangspunkt som buffet og under bookingen kan i vælge mellem forskellige prisklasser i forhold til forplejningen alt efter, hvad jeres budget tillader. For lejrskoler er der særlige løsninger i forhold til måltiderne. Du er velkommen til at kontakte udbyderen, for at høre mere om mulighederne i forhold til forplejning mht. gruppeophold.

Stort udeareal med boldbaner, bålplads og opvarmet swimmingpool

Christianlyst råder over et meget stort udeareal, som lægger op til en masse udendørs aktiviteter. Der er forskellige boldbaner, hvor man kan blandt andet kan spille fodbold, håndbold, volleyball, beachvolley og petanque. Et stort high-light er stedets opvarmede swimmingpool, som er åben mellem maj og oktober. Derudover er der store græsplæner, hvor man kan løbe rundt og have det sjovt eller, hvor man bare kan sidde i solen og nyde omgivelserne. Om aftenen er der mulighed for at samles omkring bålpladsen til en omgang snobrød eller bare et hyggeligt glas vin.

Endagsarrangementer er mulige, hvis der er plads

Christianslyst er som udgangspunkt et overnatningssted, som fortrinsvis er forbeholdt overnattende gæster. Hvis bookingsituationen tillader det, er der dog også mulighed for at booke stedet til endagsarrangementer til op til 200 personer. Kontakt venligst udbyderens personale, for at høre, om der er plads den dag i har tænkt jer at komme og for at høre nærmere om mulighederne.

Særlige tilbud til lærere og lejrskoler

Eleverne bor som udgangspunkt på 4-sengsværelser, som alle har eget bad og toilet. Lærerne bor på enkeltværelser, som ligger på samme gang som elevernes værelser. Hvis der er flere skoler tilstede, tilstræbes det, at hver skole kommer til at bo på hver sin gang. Lærerne har derudover deres eget lokale, som er indrettet som lærerværelse og som fint kan bruges til at arbejde eller bare til hygge i fritiden.

Som udgangspunkt er der to måltider om dagen. I har selv mulighed for at smøre madpakker til frokost udfra det der serveres til morgenmaden. Eleverne inddrages i forberedelsen af måltiderne på den måde, at de på skift skal være med til at dække bord, rydde af og feje efter måltiderne.

Gratis gæsteunderviser til lejrskole-grupper, der fortæller om Sydslesvig og mindretallet

Hvis I har et undervisningsforløb, der skal indgå i jeres ophold, så kan I selvfølgelig bruge undervisningslokalerne på Christianslyst. Sydslesvigs og mindretallets historie lægger op til forskellige undervisningsforløb. Grænseforeningens kulturkonsulent vil gerne komme forbi og fortælle om de historiske sammenhænge og hvordan mindretallet fungerer i dag. Besøget af kulturkonsulenten er gratis for jer.

Udover, at der er meget at opleve i regionen, kan I fint bruge faciliteterne på Christianslyst til aktiviteter, som I selv har planlagt hjemmefra. Især udearealet med de store græsplæner, boldbanerne og bålpladsen kan fint indgå i jeres planlægning. Derudover lægger naturen omkring lejrskolestedet op til, at man går på opdagelse enten til fods eller på cykel. Personalet på Christianslyst er behjælpelig med at leje cykler, hvis I ønsker det. Derudover er der mulighed for at leje kanoer, hvis I vil ud at sejle på Slien.

Flere informationer omkring jeres lejrskoleophold på Christianslyst kan i finde på Christianslysts hjemmeside.

Besøg UNESCO verdensarv: Danevirke og Vikingebyen Hedeby

Christianslyst ligger et pænt stykke ude på landet, hvilket gør stedet så populær for grupper, der vil arbejde fokuseret eller nyde hyggeligt samvær uden at blive forstyrret. Og dog: Hvis i vil ud og opleve noget i nærheden, så ligger mange af de vigtigste kulturelle seværdigheder lige rundt om hjørnet.

Slesvig ligger lidt over 20 minutters kørsel fra Christianslyst og er fuld af spændende kulturelle oplevelser. Siden 2018 er to af byens vigtigste seværdigheder, Danevirke Museum og Vikingebyen Hedeby (Haithabu) sammen blevet kåret til UNESCO Verdenskulturarv. Voldsystemet Danevirke er Nordeuropas største fortidsminde og siden Vikingetiden har volden beskyttet den kimbriske halvø mod uønskede udefra. Hedeby har været en af de vigtigste handelsbyer i Vikingetiden og giver et spændende indblik i, hvordan vikingerne levede.

Besøg Gottorp Slot og se et ægte moselig

Derudover er Gottorp Slots museum for arkæologi et hit - især blandt yngre besøgende. Her kan man nemlig se et ægte moselig. Når man først har lokket børnene til slottet ved hjælp af moseliget (eller fordi man bare interesserer sig for kunst og kultur) er det oplagt at se slottet, som er en spændende seværdighed i sig selv, og museet for kunst og kulturhistorie, slottets smukke barokhave og den berømte kæmpeglobus.

Kig forbi Kappel og tag en tur med damptoget eller en bådtur på Slien

20 minutters kørsel mod øst fra Christianslyst ligger Kappel (Kappeln), som er en smuk, mindre fiskerby ved Slien. En frisk cyklistgruppe kan sagtens klare turen på cykel. Byen med sine små, historiske huse og en lille og fin gågade, inviterer til at gå på opdagelse i de mange små gyder. Der er gode indkøbsmuligheder, en del spisesteder og en smuk og livlig havnefront. En spændende aktivitet er måske en tur med damptoget Angelner Dampfeisenbahn, som regelmæssigt kører mellem Kappel og Sønderbrarup eller en tur på Slien fra Kappel til Lindånæs (Lindaunis). Både Lindånæs og Sønderbrarup ligger ikke langt fra Christianslyst, så hvis man finder en tur, der går frem og tilbage, så kan man faktisk gå eller cykle ud til startpunkterne.

Cirka en time i bil eller bus fra grænsen til Christianslyst

Christianslyst ligger som sagt lidt under 50 km fra den dansk-tyske grænse. Turen i bil eller bus fra grænsen tager lidt under en time og de fleste navigationsanlæg foreslår en rute fra Flensborg gennem det smukke, bakkede landskab tværs henover halvøen Angel. Det anbefales varmt at bruge et navigationsanlæg, da Christianslyst kan være vanskeligt at finde, hvis man ikke kender området.

Tag toget fra Danmark til Christianslyst, hvis du kan leve med lidt ventetid undervejs

Det er også muligt at rejse med toget næsten hele vejen til Christianslyst. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg, hvor I så skal skifte til toget mod Kiel for at kunne stå af i Sønderbrarup. Der er dog et ophold i Flensborg på næsten en time. Rejsen fra Fredericia til Sønderbrarup tager med opholdet på Flensborg banegård 2 timer og 45 minutter og I skal kun skifte den ene gang i Flensborg. Den nævnte forbindelse tilbydes hver anden time. Bemærk, at I skal organisere transport med taxa eller bus fra banegården i Sønderbrarup til Christianslyst, hvilket medarbejderne på Christianslyst gerne hjælper med. Hvis I vil gå de sidste 3 km, skal I være opmærksomme på, at en del af strækningen er landevej uden fortov eller cykelsti.

Generel information

Sted Christianslyst
Christianslyst 1, 24392 Nottfeld, Tyskland
Overnatningstype Lejrskole og kursuscenter
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Telefonnummer +49 4641 92 22 9
E-mail christianslyst@skoleforeningen.org
Betjening på dansk Ja
Receptionens åbningstider
Mandag - Fredag:
08:00-12:00
17:00-19:00
Check ud senest 10:00
Betalingsmuligheder
Alt
Antal sengepladser 138
Antal værelser 47
Antal twin-værelser 43
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 150

Service og faciliteter

Busparkering
Legeplads på stedet
Parkering
Wi-fi
Brændeovn
Cykeludlejning eller cykler til rådighed
Eget badeværelse
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Halvpension
Have
Helpension
Morgenmad
Pool
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Ja

Christianslyst drives af Dansk Skoleforening for Sydslesvig. Overnatningsstedet fungerer som et af mindretallets gæsteværelser, især over for besøgende fra Danmark, som her har en unik mulighed for at møde mennesker og kulturen fra mindretallet.

Andre vigtige informationer
  • Har dansk bankforbindelse
  • Wifi i alle offentlige områder
  • Ingen mulighed for at lave mad selv hhv. medbringe mad hjemmefra
Andre særlige tilbud
  • Opvarmet udendørs swimmingpool
  • Fodboldbane, volleyball, basketball, bordtennis, petanque, badminton
  • Diskotek
  • Sauna
  • Bålplads

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Dansk Skoleforening for Sydslesvig e.V.
Adresse Dansk Skoleforening for Sydslesvig e.V.
Stuhrsallee 22
24937 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0) 461 5047 0
E-mail post@skoleforeningen.org

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden