
Der er gode faciliteter til musik- og seminargrupper og et dejligt udeareal, hvor man kan hoppe i swimmingpoolen, motionere eller bare nyde naturen. Og hvis I vil på tur, så ligger nogle af Sydslesvigs mest spændende seværdigheder kun en lille køretur væk.
Christianslyst er et lejrskole- og kursuscenter, som ligger I Notfeld (Nottfeld) lidt udenfor Sønderbrarup (Süderbrarup) ca. 5 km fra fjorden Slien (Schlei). Overnatningsstedet ligger midt i det smukke, bakkede landskab, som er så typisk for halvøen Angel (Angeln) mellem Slien og Flensborg Fjord. Christianslysts beliggenhed ude i den fredelige natur gør stedet til det oplagte rejsemål for lejrskoler, kursusgrupper og alle andre, der vil dyrke fællesskabet, have plads til at udfolde sig kreativt eller arbejde koncentreret.
Christianslyst er som udgangspunkt et overnatningssted for større grupper. Mange forskellige grupper fra lejrskoler over kor- og orkestergrupper til kursusgrupper, foreninger og andre organisationer vælger Christianslyst hvert år til at danne rammerne for et af deres årlige højdepunkter: Det at rejse ud til et andet sted for at være sammen og opleve noget helt særligt. Stedets særpræg er derfor, at både medarbejderne og faciliteterne er så fleksible, at der altid skabes de passende rammer til jeres formål - ligemeget hvilken gruppe I er.
Christianslysts historie menes at gå hele vejen tilbage til Kong Christian den 7. Den gamle lederbolig skulle oprindelig have tjent som kongelig jagthytte. Den nuværende bygning blev rejst i 1969 og er løbende blevet renoveret gennem årene, sådan at der i dag forefindes store og tidssvarende faciliteter, der også muliggør arrangementer med forholdsvis store grupper.
Overnatningsstedet har 140 sengepladser fordelt på 1,2,4 og 6-sengsværelser, som alle har eget bad og toilet på værelset. Hvis der indgår undervisning, kurser, seminarer eller foredrag i jeres ophold, så kan I fint bruge stedets foredragssal eller det store konferencerum. Derudover er der forskellige grupperum og en internetcafé. Salen og grupperummene er udrustet med moderne præsentationsudstyr som blandt andet omfatter beamer, musikanlæg med DVD/video, TV på storskærm og overheadprojektor. Der er wifi overalt.
I mindre formelle sammenhænge, som ikke ligefrem går ud på at sidde sammen og arbejde fagligt, er der mulighed for at bruge den hyggelig pejsestue, havestuen og foyeren, som f.eks. også er velegnet til et lille velkomstarrangement efter ankomsten. Disse områder må selvfølgelig også bruges i fritiden, hvor man kan mødes uformelt og hygge sammen. Især de lidt yngre besøgende kan derudover glæde sig til at spille bordfodbold, bordtennis eller nyde en danseaften i diskotekslokalet.
På Christianslyst behøver gæsterne ikke at bekymre sig om madlavningen. Måltiderne indtages i spisesalen, som samtidig danner det naturlige midtpunkt under opholdet. Stole og borde sættes gerne op efter gæsternes behov. Måltiderne serveres som udgangspunkt som buffet og under bookingen kan i vælge mellem forskellige prisklasser i forhold til forplejningen alt efter, hvad jeres budget tillader. For lejrskoler er der særlige løsninger i forhold til måltiderne. Du er velkommen til at kontakte udbyderen, for at høre mere om mulighederne i forhold til forplejning mht. gruppeophold.
Christianlyst råder over et meget stort udeareal, som lægger op til en masse udendørs aktiviteter. Der er forskellige boldbaner, hvor man kan blandt andet kan spille fodbold, håndbold, volleyball, beachvolley og petanque. Et stort high-light er stedets opvarmede swimmingpool, som er åben mellem maj og oktober. Derudover er der store græsplæner, hvor man kan løbe rundt og have det sjovt eller, hvor man bare kan sidde i solen og nyde omgivelserne. Om aftenen er der mulighed for at samles omkring bålpladsen til en omgang snobrød eller bare et hyggeligt glas vin.
Christianslyst er som udgangspunkt et overnatningssted, som fortrinsvis er forbeholdt overnattende gæster. Hvis bookingsituationen tillader det, er der dog også mulighed for at booke stedet til endagsarrangementer til op til 200 personer. Kontakt venligst udbyderens personale, for at høre, om der er plads den dag i har tænkt jer at komme og for at høre nærmere om mulighederne.
Eleverne bor som udgangspunkt på 4-sengsværelser, som alle har eget bad og toilet. Lærerne bor på enkeltværelser, som ligger på samme gang som elevernes værelser. Hvis der er flere skoler tilstede, tilstræbes det, at hver skole kommer til at bo på hver sin gang. Lærerne har derudover deres eget lokale, som er indrettet som lærerværelse og som fint kan bruges til at arbejde eller bare til hygge i fritiden.
Som udgangspunkt er der to måltider om dagen. I har selv mulighed for at smøre madpakker til frokost udfra det der serveres til morgenmaden. Eleverne inddrages i forberedelsen af måltiderne på den måde, at de på skift skal være med til at dække bord, rydde af og feje efter måltiderne.
Hvis I har et undervisningsforløb, der skal indgå i jeres ophold, så kan I selvfølgelig bruge undervisningslokalerne på Christianslyst. Sydslesvigs og mindretallets historie lægger op til forskellige undervisningsforløb. Grænseforeningens kulturkonsulent vil gerne komme forbi og fortælle om de historiske sammenhænge og hvordan mindretallet fungerer i dag. Besøget af kulturkonsulenten er gratis for jer.
Udover, at der er meget at opleve i regionen, kan I fint bruge faciliteterne på Christianslyst til aktiviteter, som I selv har planlagt hjemmefra. Især udearealet med de store græsplæner, boldbanerne og bålpladsen kan fint indgå i jeres planlægning. Derudover lægger naturen omkring lejrskolestedet op til, at man går på opdagelse enten til fods eller på cykel. Personalet på Christianslyst er behjælpelig med at leje cykler, hvis I ønsker det. Derudover er der mulighed for at leje kanoer, hvis I vil ud at sejle på Slien.
Flere informationer omkring jeres lejrskoleophold på Christianslyst kan i finde på Christianslysts hjemmeside.
Christianslyst ligger et pænt stykke ude på landet, hvilket gør stedet så populær for grupper, der vil arbejde fokuseret eller nyde hyggeligt samvær uden at blive forstyrret. Og dog: Hvis i vil ud og opleve noget i nærheden, så ligger mange af de vigtigste kulturelle seværdigheder lige rundt om hjørnet.
Slesvig ligger lidt over 20 minutters kørsel fra Christianslyst og er fuld af spændende kulturelle oplevelser. Siden 2018 er to af byens vigtigste seværdigheder, Danevirke Museum og Vikingebyen Hedeby (Haithabu) sammen blevet kåret til UNESCO Verdenskulturarv. Voldsystemet Danevirke er Nordeuropas største fortidsminde og siden Vikingetiden har volden beskyttet den kimbriske halvø mod uønskede udefra. Hedeby har været en af de vigtigste handelsbyer i Vikingetiden og giver et spændende indblik i, hvordan vikingerne levede.
Derudover er Gottorp Slots museum for arkæologi et hit - især blandt yngre besøgende. Her kan man nemlig se et ægte moselig. Når man først har lokket børnene til slottet ved hjælp af moseliget (eller fordi man bare interesserer sig for kunst og kultur) er det oplagt at se slottet, som er en spændende seværdighed i sig selv, og museet for kunst og kulturhistorie, slottets smukke barokhave og den berømte kæmpeglobus.
20 minutters kørsel mod øst fra Christianslyst ligger Kappel (Kappeln), som er en smuk, mindre fiskerby ved Slien. En frisk cyklistgruppe kan sagtens klare turen på cykel. Byen med sine små, historiske huse og en lille og fin gågade, inviterer til at gå på opdagelse i de mange små gyder. Der er gode indkøbsmuligheder, en del spisesteder og en smuk og livlig havnefront. En spændende aktivitet er måske en tur med damptoget Angelner Dampfeisenbahn, som regelmæssigt kører mellem Kappel og Sønderbrarup eller en tur på Slien fra Kappel til Lindånæs (Lindaunis). Både Lindånæs og Sønderbrarup ligger ikke langt fra Christianslyst, så hvis man finder en tur, der går frem og tilbage, så kan man faktisk gå eller cykle ud til startpunkterne.
Christianslyst ligger som sagt lidt under 50 km fra den dansk-tyske grænse. Turen i bil eller bus fra grænsen tager lidt under en time og de fleste navigationsanlæg foreslår en rute fra Flensborg gennem det smukke, bakkede landskab tværs henover halvøen Angel. Det anbefales varmt at bruge et navigationsanlæg, da Christianslyst kan være vanskeligt at finde, hvis man ikke kender området.
Det er også muligt at rejse med toget næsten hele vejen til Christianslyst. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg, hvor I så skal skifte til toget mod Kiel for at kunne stå af i Sønderbrarup. Der er dog et ophold i Flensborg på næsten en time. Rejsen fra Fredericia til Sønderbrarup tager med opholdet på Flensborg banegård 2 timer og 45 minutter og I skal kun skifte den ene gang i Flensborg. Den nævnte forbindelse tilbydes hver anden time. Bemærk, at I skal organisere transport med taxa eller bus fra banegården i Sønderbrarup til Christianslyst, hvilket medarbejderne på Christianslyst gerne hjælper med. Hvis I vil gå de sidste 3 km, skal I være opmærksomme på, at en del af strækningen er landevej uden fortov eller cykelsti.
Sted |
Christianslyst Christianslyst 1, 24392 Nottfeld, Tyskland |
---|---|
Overnatningstype | Lejrskole og kursuscenter |
Målgruppe | Familier, Lærere / skoler, Studerende, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre |
Telefonnummer | +49 4641 92 22 9 |
christianslyst@skoleforeningen.org | |
Hjemmeside | Gå til hjemmeside |
Betjening på dansk | Ja |
Receptionens åbningstider |
Mandag - Fredag: 08:00-12:00 17:00-19:00 |
Check ud senest | 10:00 |
Betalingsmuligheder |
|
Antal sengepladser | 138 |
Antal værelser | 47 |
Antal twin-værelser | 43 |
Tager imod grupper | Ja |
Maksimal gruppestørrelse | 150 |
Mindretalsorganisation: Ja
Christianslyst drives af Dansk Skoleforening for Sydslesvig. Overnatningsstedet fungerer som et af mindretallets gæsteværelser, især over for besøgende fra Danmark, som her har en unik mulighed for at møde mennesker og kulturen fra mindretallet.
Stillet til rådighed af | Dansk Skoleforening for Sydslesvig e.V. |
---|---|
Adresse |
Dansk Skoleforening for Sydslesvig e.V. Stuhrsallee 22 24937 Flensburg
Tyskland |
Telefonnummer | +49 (0) 461 5047 0 |
post@skoleforeningen.org | |
Hjemmeside | Gå til hjemmeside |
Jugendherberge Kappeln, Kappeln
Kappel er en smuk og hyggelig havne- og fiskerby ved fjorden Slien med 14 strande i nærheden og mulighed for at sejle på fjorden eller bare hygge i den historiske gamle by og ved havnen. Leder du efter efter et godt og billigt overnatningssted til din familie eller gruppe, så er det lokale vandrehjem oplagt.
Jugendherberge Borgwedel, Borgwedel/Ostseefjord
Slien, som allerede i vikingetiden var en vigtig handelsrute, snor sig mellem de to smukke og kuperede landsdele Angel og Svansen. Vandrehjemmet i Borgvedel ligger direkte til bredden - med egen badebro, mulighed for at sejle i kano og med Slesvigs historiske seværdigheder i baghaven.
Hotel Strandleben, Schleswig
Hotel Strandleben er et lille, smukt og intimt hotel i vikingebyen Slesvig. Her kan du for alvor lægge dagligdagen på hylden for en stund. En smuk udsigt over fjorden og avancerede gastronomiske tilbud er kun et ekstra krydderi. Shopping og spændende seværdigheder ligger i gå-afstand fra hotellet.
Jugendherberge Maasholm - Umwelthaus, Maasholm
Vidste du, at der findes et vandrehjem i Masholm i Sydslesvig, som man kun kan booke eksklusivt for sig og sin gruppe eller familie? Vandrehjemmet ligger midt ude i naturen med udsigt over strand og hav. Her er I helt for jer selv med mulighed for at fordybe jer i naturen, i arbejde eller lære hinanden bedre at kende.
Jugendherberge Schleswig, Schleswig
Vidste du, at Slesvig spillede en vigtig rolle i Danmarkshistorien? Med UNESCO Verdensarven Danevirke, Hedeby og Gottorp Slot, byder byen på nogle af de væsentligste kulturelle seværdigheder i Sydslesvig. Vandrehjemmet i Slesvig er et oplagt overnatningssted, hvis I vil bo centralt i vikingebyen.
Tolk Schau Forlystelsespark, Tolk
Er du på udkig efter en aktivitet, hvor hele familien får en rigtig god dag sammen? Så er et besøg i forlystelsesparken Tolk-Schau helt sikkert det rigtige for jer. Der er et hav af forlystelser til børnene, mens i som forældre kan nyde naturen og landskabet eller fordybe jer i udstillingerne.
Turistinformationen i Kappel, Kappeln
Kappels historie er præget af fjorden og havet. På denne bytur med dansktalende guide kan i opleve byens maritime historie og få indblik i fiskernes hverdag, både i gamle dage og i dag. På besøget på et lokalt røgeri venter der duften af friskrøget fisk og en smagsprøve på en lokal specialitet.
Turistinformationen i Kappel, Kappeln
Kappel er en hyggelig fiskerby som ligger ved fjorden Slien. Sammen med en dansktalende guide kan i gå på opdagelse i de historiske kvarterer og og dykke ned i byens historie. Højdepunkterne på turen er besøget af Nikolajkirken og den historiske vindmølle med en pragtfuld udsigt udover byen.
Angelner Dampfeisenbahn, Kappeln
En tur med damptoget Angelner Dampfeisenbahn bringer jer tilbage til tiden i 1920erne. Her kan I opleve det smukke, sydslesvigske landskab fra et helt nyt perspektiv. Og hvis I booker en oplevelsesrundrejse, kan en del af turen endda foregå med skib på den smukke fjord Slien.
Barfusspark Schwackendorf, Hasselberg
I BARFUSSpark Schwackendorf er hovedattraktionen en meget undervurderet kropsdel, nemlig jeres egne fødder. Her kan I gå på opdagelse på forskellige undergrunde på bare fødder og få en hyggelig og lidt anderledes dag sammen med hele familien.
10. december 2023 (All day)
Sydslesvigs Kirkekontor
De 24 danske evangelisk-lutherske menigheder i Sydslesvig byder på mange forskellige gudstjenester overalt i landsdelen. Her finder du prædikesteder og tidspunkter for gudstjenesterne næste søndag.
12. december 2023 19:30
Flensborghus
Har du lyst til en lidt anderledes biografoplevelse? Så kig forbi Flensborghus og få dig en hyggelig filmaften sammen med ligesindede. Aftenen bliver indledt med et kort oplæg om filmen. Du kan derudover glæde dig til et lækkert ostebord og et godt glas rødvin!
14. december 2023 - 13. januar 2024
Flensborg Bibliotek
Hvert år hyldes de bedste pressefotos og fotografer i Danmark. Prisen for årets bedste foto modtog fotografen Anthon Unger. De bedste billeder fra 2022 kan du selv opleve på Flensborg Bibliotek fra den 14. december.
Ostsee Info-Center, Eckernförde
Har du nogensinde tænkt over, hvad der befinder sig under Østersøens nogle dage spejlglatte, andre dage brogede vandoverflade? I Egernførde kan du opleve Østersøens oftest skjulte beboere uden at få våde tæer. Og hvis i foretrækker den ægte vare, så er der også mulighed for at opleve den ægte vare.
Museum Eckernförde, Eckernförde
Egernførde er i dag en hyggelig, lille ferieby ved havet. Men det har ikke altid været sådan. I byens museum kan du opleve, hvordan byen udviklede sig til det vi ser i dag og hvordan krigeriske handlinger mellem Danmark og Slesvig-Holsten fik sparket byen op på sin egen lille side i historiebøgerne.
Wikinger Museum Haithabu, Busdorf
Vidste du, at vikingebyen Hedeby sammen med Danevirke siden 2018 er UNESCO verdensarv? Vikingemuseet hører til de mest betydningsfulde arkæologiske museer i Tyskland. Her kan du for alvor dykke ned i vikingetiden og udforske den tidlige danske og europæiske historie.
Museumsinsel Schloss Gottorf, Schleswig
Vidste du, at Gottorp Slot var et vigtigt kulturelt centrum i Europa i det 17. århundrede? I museet for kunst- og kulturhistorie kan du på over 15.000 kvadratmeter opleve kunst fra middelalderen til i dag. Derudover får du mulighed for at få et helt nyt perspektiv på Danmarkshistorien.
Museumsinsel Schloss Gottorf, Schleswig
Vidste du, at Sydslesvig har et af de største arkæologiske museer mellem Hamborg og København? I det arkæologiske museum på Gottorp Slot kan du opleve menneskets historie fra neandertaler til ridderne i middelalderen og gyse over historierne fra de berømte, over 2.500 år gamle moselig.
Museumsinsel Schloss Gottorf, Schleswig
Kæmpeglobussen på Gottorp Slot betragtes som værende det første planetarium i historien. Her kan du opleve, hvordan man så verden og nattehimlen ved udgangen af det 17. århundrede. Og så inviterer slottets barokhave til en tidsrejse tilbage til hertugdømmets blomstringstid omkring 1690.
Café Kranz, Niesgrau
Kan en café være en rejse værd? Café Kranz er i hvert fald et sted, som mange sydslesvigere planlægger deres udflugter efter. Der lokkes med et stort udvalg af lagkager og andre søde sager og en hyggelig atmosfære med antikke møbler, historisk kakkelovn og en idyllisk sommerhave.
Restaurant Miral, Eckernförde
I den smukke havneby Egernførde, på havnespidsen lige ved vandet, finder I restaurant Miral. Selvom restauranten først åbnede i 2017 har den allerede ry for at være et af de bedste spisesteder i regionen.Dertil kommer en fantastisk beliggenhed midt i byen og en smuk udsigt over havnen.
Restauranten på Hotel Strandleben, Schleswig
Restauranten på Hotel Strandleben ligger direkte ved bredden af fjorden Slien i Slesvig. Hvis I er på udkig efter en fin middag eller blot en kop kaffe med en aldeles flot udsigt over vandet, så er dette sted det rigtige for jer.
Restaurant Borgerforeningen, Flensburg
Hyggelig elegance i traditionsrige omgivelser: Restaurant Borgerforeningen har fået navn efter den gamle danske forening Borgerforeningen, grundlagt i 1835. Restaurantens historie er uløselig knyttet til foreningen, med sine nære bånd til det danske mindretal i Sydslesvig og Danmark.
Meierei Dirk Luther, Glücksburg (Ostsee)
En 2-stjernet restaurant parret med et af de bedste hoteller i regionen samt en spektakulær beliggenhed. Hvis I er ude efter en helt særlig kulinarisk oplevelse i enestående omgivelser, så er et besøg på Meierei Dirk Luther i Lyksborg-Mejervig noget I ikke må gå glip af.
Alle informationer på portalen er blevet produceret med stor omhyggelighed. I tilfælde af fejl eller misvisende informationer gælder de informationer og betingelser på udbydernes hjemmesider og andre af deres publikationer. Hverken Oplev Sydslesvig eller udbyderne kan holdes ansvarlig for fejl i informationerne på denne portal.
2019 © Oplev Sydslesvig.