Hochseilgarten Altenhofs logo

Hochseilgarten Altenhof

Foto: Hochseilgarten Altenhof

Du er her

Gå ud over dine personlige grænser

Er du på udkig efter en aktivitet, hvor du med din familie, skoleklasse, virksomhed eller anden gruppe kan få en fed naturoplevelse med nervepirren og fysiske udfordringer? I klatreskoven i Altenhof ved Egernførde får du det hele med i pakken med garanti for rigtig gode feriebilleder.

I landsbyen Altenhof lige syd for købstaden Egernførde ligger klatreskoven Altenhof (Hochseilgarten Altenhof).

Her får du mulighed for at opleve naturen fra fugleperspektivet, mens du bevæger dig rundt i trætoppene. Du kan udforske dine fysiske og psykiske grænser i forhold til at bevæge dig i store højder og på uvant terræn og samtidig nyde en aktiv dag ude i skoven med unikke oplevelser, som i nok vil tale om i længere tid efter. 

Kom ud at klatre i op til 25 meters højde og nyd udsigten fra trætoppene

Anlægget omfatter en klatrepark med 14 baner med forskellige sværhedsgrader og højder. Hvis du tør kan du komme helt op i 25 meters højde på nogle af banerne. Ellers er banerne tilrettelagt på en måde, at alle skulle finde klatreopgaver, som passer til deres individuelle færdigheder og den ønskede dosis nervepirren. Det tager ca. tre til fire timer at komme rundt på hele anlægget. Din entrébillet gælder i fire timer, så der skulle være rigelig tid til at prøve alt, hvad parken har at byde på. Det er i øvrigt ikke muligt for at booke i forvejen, hvis i kommer med færre end 15 personer. I kan bare dukke og komme i gang.

Også egnet til børn over 7 år, hvis i opfylder et par enkelte krav

Selvfølgelig kan også børn have det sjovt i klatreparken. Udbyderen anbefaler dog, at børnene skal være mindst 120 cm høj og 7 år gammel. Personalet danner sig et indtryg af børnenes færdigheder og bedømmer på stedet, om de mener at barnet er klar til at komme op i træerne. For børn op til 8 år skal der være en ledsager til stede, Alle andre deltagere, som er yngre end 18 år, skal medbringe en skriftlig samtykkeerklæring fra forældrene, af hvilken der fremgår, at forældrene er indforstået med, at børnene klatrer i parken. En skabelon til samtykkeerklæringen (på tysk) kan hentes på udbyderens hjemmeside.

Sikkerheden er af højeste prioritet i Hochseilgarten Altenhof

Sikkerhed er af højeste prioritet i klatreskoven i Altenhof. Alle deltagere bliver udrustet med klatreudstyr bestående af en hjelm, klatresele og sikringskarabiner. Karabinsystemet opfylder højeste sikkerhedsstandarder og er tilrettelagt således, at man aldrig kan komme til at klikke sig ud af sikkerhedssystemet. Især for børnene er dette et vigtigt aspekt i sikkerhedskonceptet. Inden i får lov til at klatre løs, får i en grundig sikkerheds-introduktion og nogle fifs til, hvordan i kommer godt i gang. Under klatringen vil der altid være personale til stede, som kan komme med en hjælpende hånd, hvis der skulle være behov for det. 

Særlige tilbud til børnefødselsdage

Hvis i vil holde børnefødselsdag i klatreparken, så kan i glæde jer til særlige tilbud. Fødselsdagsbarnet, som ligesom alle andre deltagere mindst skal være 7 år gammel, får gratis adgang, hvis i medbringer 7 betalende gæster under 18 år. Hvis i vil sende en særlig invitation ud til jeres gæster, så er i velkommen til at bruge klatreparkens invitationsskabelon, som i kan downloade ved at følge dette link. For børnefødselsdage er det muligt at reservere i forvejen. På denne måde undgår i lange ventetider ved kassen. Bemærk, at i skal lægge et moderat depositum for at holde på en reservering og at der er et lille reserveringsgebyr. Husk også, at i for hvert barn skal have en samtykkeerklæring med fra de respektive forældrene.

Særlige tilbud til skoleklasser og lejrskoler

Klatreparken er det som man i Tyskland kalder for et lærested udenfor skolen (außerschulischer Lernort). Når du kommer på besøg med dine elever kan i udover træningsaspekten opleve, hvordan det at overvinde sine grænser og det at klare svære opgaver i fælleskab har en positiv effekt på klassens indbyrdes fællesskab. For skoleklasser er det muligt at åbne parken udenfor de almindelige åbningstider, hvis dette aftales på forhånd.

Særlige tilbud til voksengrupper og polterabender

For grupper over 15 personer er det muligt at åbne parken udenfor de almindelige åbningstider. Grupper skal tilmelde deres ankomst på forhånd, men der kan ikke garanteres faste klatretider indenfor åbningstiderne. Hvis i vil holde polterabend i klatreparken, kan der tilrettelægges et særligt forløb, hvor i i små grupper skal dyste om, hvilken gruppe der er bedst til at klare forskellige opgaver.

Klatreparkens partner Fjordakademiet (Fördeakademie) tilbyder særlige oplevelsespakker til virksomheder, skoleklasser og foreninger

Klatreparken har et tæt samarbejde med Fjordakademiet (Fördeakademie), som er specialiseret på at udvikle og tilbyde særlige oplevelser til virksomheder, foreninger, skoler og andre uddannelsesinstitutioner. Tilbuddene omfatter blandt andet udendørs teambuildings, oplevelses-events til virksomheder, videreuddannelser til foreninger og spændende oplevelses-pædagogiske programmer til skoleklasser og lejrskoler. Hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne, kan du kigge på fjordakademiets hjemmeside (på engelsk og på tysk) eller kontakte udbyderen direkte.

Snacks og drikkevarer tilbydes på stedet. Mulighed for at bestille catering til grupper.

I klatreparken er der mulighed for at købe kolde og varme drikke, brezeler og schokoladebarer. I er velkommen til at spise jeres medbragte mad på stedet. Hvis i vil ud og spise efter klatringen, så er der et hyggeligt steakhouse i balkanstil 200 m fra klatreparken. Der er derudover mulighed for at bestille individuelt catering, hvis i kommer med en stor gruppe. Husk at kontakte udbyderen på forhånd, for at høre mere om mulighederne.

Praktiske informationer: Husk fornuftigt tøj alt efter vejrforhold

Det er vigtigt, at i er iført egnet og robust tøj som f.eks. cowboybukser og fodomsluttende og stabilt fodtøj. Fingerringe, lange halskæder, halstørklæder og store øreringe skal tages af, inden i går i gang. Grundlæggende er det muligt at klatre i alle slags vejr. I tilfælde af storm- og/eller tordenvejr kan det dog ske, at udbyderen bliver nødt til at lukke klatreparken af sikkerhedsmæssige årsager. Som udgangspunkt er der ikke brug for særlige sprogfærdigheder, for at få en god dag i klatreparken og som regel er der dansktalende personale tilstede. Husk dog for en sikkerheds skyld at spørge, om det er muligt at få en dansktalende guide, hvis i interesserer jer for særlige gruppetilbud og dette er en forudsætning for jer.

Generel information

Sted Hochseilgarten Altenhof
Am Bahnhof 14, 24340 Altenhof ved Egernførde, Tyskland
Aktivitetstype Forlystelsesparker, Leg og bevægelse, Teambuilding
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Priser

Enkeltbilletter
Voksne
18,00 €
Unge fra 13 til 17 år samt studerende og unge under uddannelse
16,00 €
Børn op til 12 år
14,00 €
Tillæg for klatring på den 25 m høje træklatrerute
2,00 €
Gruppepriser
Skoleklasser per person
13,00 €
Polterabend med klatring per person (med mindst 10 deltagere)
28,00 €
Polterabend med bueskydning per person (med mindst 10 deltagere)
34,00 €
Hvis i vil fejre børnefødselsdag i klatreparken får fødselsdagsbarnet gratis adgang, hvis i medbringer mindst 7 andre børn der skal ud at klatre (under 18 år). Udover de ovennævnte gruppetilbud byder klatreparken via Fördeakademiet (fjordakademiet) på en bred vifte af andre gruppetilbud til virksomheder og andre organisationer. Kontakt venligst udbyderen, for at høre nærmere. Alle grupper skal tilmeldes på forhånd!
Telefonnummer +49 4351 66 73 33
E-mail info@hochseilgarten-eckernfoerde.de
Betjening på dansk Ja
Foregår begivenheden på dansk? Ikke relevant
Åbningstider
Juni, Juli og August
Mandag - Søndag:
10:00-17:00
April - Maj og September - Oktober
Tirsdag - Fredag:
13:00-16:00
Lørdag - Søndag:
10:00-16:00
Info til åbningstider Helligdage og indenfor de Slesvig-Holstenske skoleferier: 10:00 - 16:00. Lukketiden = det seneste tidspunkt, hvor man kan komme i gang. For grupper fra 10 personer åbnes klatreparken uden for åbningstiderne efter foregående aftale.
Varighed 3 - 4 timer
Er aktiviteten egnet til kørestolsbrugere? Nej
Anbefalet mindstealder 7 år
Forplejning I begrænset omfang
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Ja
Betalingsmuligheder
Alt
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej
Er aktiviteten afhængig af vejret? Ja
Er aktiviteten sæsonafhængig? Ja
Aktivitetsdato Mandag, 1. april 2019 til Torsdag, 31. oktober 2019

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Adgang med hunde udendørs
Busparkering
Parkering

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
 • Husk at komme i tøj, der passer til vejrforholdene, og egnede, fodomsluttende sko.
 • Skoleklasser og grupper over 15 personer skal tilmeldes på forhånd.
 • Til børnefødselsdage kan der reserveres tider på forhånd.
 • Børn og unge under 18 år skal medbringe en skriftlig tilsagnserklæring underskrevet af forældrene, af hvilken der fremgår, at forældrene har givet lov til at deltage i aktiviteten.
 • Deltageren må maksimalt veje 140 kg og skal mindst være 110 cm høj.
 • Besøgende, der ikke har lyst til at klatre, skal ikke betale entré og kan se på nedefra eller nyde en sodavand eller en kop kaffe i baren.
 • Forældre behøver ikke at klatre sammen med deres børn. Det kan dog være en fordel i enkelte tilfælde, hvis de er med og hjælper deres børn.
 • Der kan stort set klatres i alt slags vejr, så længe tøjet passer til vejrforholdene. Udbyderen kan dog lukke ruterne, hvis vejrforholdene gør det usikkert at klatre, f.eks. i storm- eller tordenvejr.
Andre særlige tilbud
 • Specielle teambuilding-og incentive-forløb
 • Specielle tilbud til skoleklasser og ungdomsgrupper
 • Tilrettelæggelse af forskellige events f.eks. for virksomheder
 • Andre tilbud fra partnerorganisationen Fördeakademie som f.eks. GPS-run, mountainbiketure, flådebyggeri og meget mere

Andre aktiviteter i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Begivenheder i nærheden

Spisesteder i nærheden

Seværdigheder i nærheden