Alt

Dolas dukketeater

Du er her

Børneteater på de sydslesvigske biblioteker

I 30 år har Dola allerede sat sit præg på tusindvis af børnehjerter i mindretallet med sit lille dukketeater, fortrinsvis på Dansk Cenralbibliotek, men også mange andre steder rundt i Sydslesvig. Hvis I vil opleve et af de over 100 små teaterstykker, som hun efterhånden har i sit repertoire, så kig forbi biblioteket, når Dola og hendes små venner er på scenen igen.

Kender du Dola?

Dolas Dukketeater har glædet og fornøjet generationer af små børn og deres forældre. Hun er nærmest blevet en institution i mindretallet. Her fortæller Dola, om starten på Dolas Dukketeater:

"Da jeg i starten af 70-erne blev uddannet til pædagog, skrev jeg mit første dukketeater-stykke og øvede det hjemme hos mig selv med mine egne to piger som publikum. I 1978 blev jeg ansat på Dansk Centralbibliotek, hvor jeg begyndte at oprette et dukketeater og skrive små stykker. Forestillingerne blev godt modtaget af publikum, og for mig var det en særlig oplevelse at kunne gøre det, jeg havde lyst til.

30 år på biblioteket

Dola arbejdede med forskellige opgaver på børnebiblioteket i mange år. Hun ”bastlede” med børnene, lavede udstillinger, udlånte og afleverede bøger, men en stor del af hendes hjerte lå i dukketeateret:

"Det var nok også en af grundene til, at jeg blev på DCB i næsten 30 år. I alle de år er der kommet mange nye stykker til, som har fornøjet og glædet såvel små som store sjæle."

Tusindvis af glade gæster

Der er ikke lavet en samlet opgørelse over antal gæster, men der har været mange tusinde, som har siddet på puder på gulvet eller på skødet hos forældre eller bedsteforældre foran Dolas hjemmelavede dukker og dukketeater. De har spændt ventet på frække Kasper eller en prinsesse - og der kommer hele tiden nye dukker og stykker til:

"Jeg har over 100 små stykker i mit program, og der er flere i arbejde og undervejs i mit hoved. Der er megen inspiration at hente i børnebibliotekets store billedbogs- og børnebogsamling. Jeg tilrettelægger mine stykker efter aldersgrupper, så de spænder fra 0 – 7 år. Selvom jeg også har spillet på et Alderdomshjem for de ældre."

Dola mærker gnisten

Selv om Dola er gået på pension, så fylder dukketeateret stadig meget:

"Nu hvor jeg er gået på pension, har jeg mere tid til fortsat at lave det, jeg gerne vil – nemlig at spille dukketeater. Det, jeg allerbedst kan lide ved at spille for publikum, er, at „gnisten“ er der. Det kan jeg mærke, når jeg sidder bag teatret og fornemmer, at jeg har mit publikum med."

Sjovt og lidt uhyggeligt

Dola synes, at det er vigtig, at børn får et modspil til den tid, de bruger foran tablets, smartphones og fjernsyn. Det kan være på gulvet foran ”Dolas Dukketeater”.

Og mon ikke de mange teatergæster kan blive enige om, at det har været sjovt og lidt uhyggeligt; men aldrig rigtig farligt. Og så ender det altid godt.

Praktiske informationer

Fri entré. Begrænset antal pladser.

Tilmelding til Flensborg Bibliotek: dcb@dcbib.dk.

Daginstitutioner har mulighed for at få en særforestilling på biblioteket. Kontakt Dolas Dukketeater: dos@dcbib.dk.

Informationer om begivenheden

Foregår begivenheden på dansk? Ja
Anbefalet mindstealder 0 år
Forplejning Nej
Må der indtages medbragt mad? Nej
Foregår begivenheden udendørs? Nej
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Ja

Informationer om stedet

Sted Flensborg Bibliotek
Adresse
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
E-mail dcb@dcbib.dk
Betjening på dansk Ja
Åbningstider Mandag - Fredag:
10:00-19:00
Lørdag:
10:00-14:00
Søndag:
Lukket
Info til åbningstider Særåbningstider på grund af corona-pandemien. Ændringer kan forekomme.
Betalingsmuligheder
Alt
Alt
Alt

Hvor og hvornår?

Dato 03. december 2022
Tid 11:00
Sted Flensborg Bibliotek
Norderstr. 59, 24939 Flensburg, Tyskland
Pris Gratis
Begivenhedstype Børn & unge, Teater
Målgruppe Børn, Familier, Lærere / skoler

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig
Adresse Flensborg Bibliotek
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
E-mail dcb@dcbib.dk

Andre begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden