Alt

Mød forfatterne Merete Pryds Helle & Karin Smirnoff

Du er her

Litteraturfestivalen OrdFraNord

Den 15. september har I mulighed for at møde forfatterne Merete Pryds Helle og Karin Smirnoff på biblioteket i Flensborg. Forfatteraftenen er et arrangement under »Ord fra Nord. Litteraturfest i grænselandet«.

Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle er aktuel med romanen Det vågne hjerte, der udkom den 2. juni. Den er en selvstændig fortsættelse af Folkets skønhed og Vi kunne alt. Trilogien kortlægger det 20. århundredes danmarkshistorie med kvinderne i centrum. Fra Langelands husmødre i 30erne, via 70ernes nye forstadsliv til 1984, hvor Lis bliver overfaldet i Utterslev Mose, og hendes liv brat bliver forandret. Hun forsøger at bearbejde oplevelsen på Kvindehøjskolen i Visby, hvor der lægges forskellige strategier for opgøret med patriarkatet. 

Arkæolog eller forfatter

Pryds Helle debuterede i 1990 med novellesamlingen Imod en anden ro. Efter endnu et par udgivelser kom hendes gennembrud i 2000 med romanen Fiske i livets flod. Ingolf Thuesen fra Carsten Niebuhr Instituttet tjekkede Fiske i livets flod for faktuelle fejl og tilbød derefter Merete Pryds Helle at deltage i en stenalderudgravning. Hun begyndte at læse nærorientalsk arkæologi, men valgte at stoppe, og i stedet for specialet skrev hun romanen Hej menneske, som udkom i 2009.

Hun har skrevet flere end 20 bøger for voksne bl.a. romanen Nora, der bygger på Henrik Ibsens Et dukkehjem og sammen med Morten Søndergaard har hun skrevet tre krimier under pseudonymet Liv Mørk. 

Merete Pryds Helle har også skrevet børnebøger og ungdomsromaner og har lavet radiospil, computerspil, digte, essays, og hun har været med til at udvikle nye genrer som sms-romaner.

Karin Smirnoff

Karin Smirnoff bragende ind på den litterære scene i 2018 med sin debutroman Jeg tog ned til bror. Som 52-årig indsendte hun et manuskript til et forlag. Det blev antaget, og blot to uger efter udgivelsen nominerede den svenske forlæggerforening debutanten til Augustprisen. 

Trævarefabrik og forfatterdrømme

Karin Smirnoff arbejdede som journalist og fotograf i mange år. I 2012 købte hun en andel i en trævarefabrik i Nordsverige, men hun savnede at skrive og søgte ind på Lunds Universitets forfatterlinje. På få måneder skrev hun Jeg tog ned til bror, som udkom i 2018. Historien om Jana Kippo fortsætter i Vi tog op med mor og Så tog jeg hjem. I første del kommer Jana Kippo tilbage til Smalånger og barndomsegnen i det nordlige Sverige, hvor hendes bror er ved at gå til i druk. Hun får job i hjemmeplejen. Ikke fordi hun er specielt kvalificeret, men fordi der ikke er andre til at tage sig af de syge og gamle. Historier dukker op, alle har noget på hinanden, og det er ikke altid til at skelne løgn fra virkelighed. Serien, der er foruroligende og barsk, skal filmatiseres som en tv-serie.

Dialekter i Nordsverige

Forfatteren bruger ikke kommaer og citationstegn, og navne er stavet med småt og trukket sammen, Jana Kippo bliver til janakippo. Det kommer fra den måde, man taler på i Nordsverige. I 2021 har Smirnoff udgivet romanen Sockerormen i Sverige. Lige nu skriver hun fortsættelsen til Stieg Larssons Millenium-serie.

Læs mere i magasinet »OrdFraNord. Litteraturfest i grænselandet«.

»Ord fra Nord. Litteraturfest i grænselandet« finder sted den 13.-17. september 2022 og er et samarbejde mellem Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig i Flensborg, Aabenraa Bibliotekerne, Haderslev Bibliotekerne, Biblioteket Sønderborg, Verband Deutscher Büchereien Nordschleswig og Stadtbücherei Schleswig og er støttet af Rislum Fonden.

Karin Smirnoff interviewes af journalist og forfatter Birgitte Bartholdy.

Merete Pryds Helle interviewes af professor Ivy Möller-Christensen.

Entré: € 10,-. Køb biletter på biblioteket på forhånd.

Informationer om begivenheden

Foregår begivenheden på dansk? Ja
Forplejning Kun drikkevarer
Må der indtages medbragt mad? Nej
Foregår begivenheden udendørs? Nej
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej

Informationer om stedet

Sted Flensborg Bibliotek
Adresse
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
E-mail dcb@dcbib.dk
Betjening på dansk Ja
Åbningstider Mandag - Fredag:
10:00-19:00
Lørdag:
10:00-14:00
Søndag:
Lukket
Info til åbningstider Særåbningstider på grund af corona-pandemien. Ændringer kan forekomme.
Betalingsmuligheder
Alt
Alt
Alt

Hvor og hvornår?

Dato 15. september 2022
Tid 19:00
Sted Flensborg Bibliotek
Norderstr. 59, 24939 Flensburg, Tyskland
Pris 10,00 €
Begivenhedstype Foredrag & debat
Målgruppe Studerende, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig
Adresse Flensborg Bibliotek
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
E-mail dcb@dcbib.dk

Andre begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden