Alt

Livestream: Hjælp din krop ved at spise kål

Du er her

Udskift udordelagtige kulhydrater med sunde kålhydrater!

Kål er måske ikke det, de fleste glæder sig mest til, når de kigger på deres ugentlige madplan. Men der er faktisk mange gode grunde til, at give grøntsagen mere plads på tallerkenen. I sit foredrag fortæller forsker og forfatter Anette Sams om kålens mange, positive egenskaber i forhold til vores helbred, men også med henblik på miljøet.

"Kål er ikke bare sund, den er også en mester i et køkken: Den kan være sprød, blød, cremet, skarp, smagfuld. Den kan koges, hakkes, steges eller blendes - uden at miste sine fantastiske evner. Og så er kål bæredygtig, fordi den kan dyrkes herhjemme," siger Anette Sams og fortsætter: "Blandt alle verdens grøntsager løber kål med guldet. Vil du gerne vide hvorfor? Og vil du inspireres til at få flere kålhydrater ind i dit liv?«

Så kom til foredraget med Anette Sams som fortæller med udgangspunkt i Kålhydrater – Gør kål på overvægt, insulinresistens og sukkertrang.

Opbyg en modstandsdygtig krop

Med et nytænkende indblik i både kålens og kroppens biologi viser Anette Sams, hvorfor kulhydrat fra kål har den diametralt modsatte virkning på kroppen end de raffinerede kulhydrater i for eksempel pasta, brød og sukker.

Kål er suveræn på alle måder og ved at erstatte forarbejdede kulhydrater med kålhydrater fodrer du mikroorganismerne hele vejen igennem tarmsystemet, så du får et stabilt blodsukker, et balanceret immunsystem og et aktivt hormonsystem.

Kort sagt: Udskift raffinerede kulhydrater med kålhydrater, og opbyg en vital og modstandsdygtig krop. Det er samtidig opskriften, der vrister dig fri af insulinresistens, overvægt og livsstilssygdomme.

Kålhydrater

Anette Sams har skrevet bestselleren Kålhydrater – Gør kål på overvægt, insulinresistens og sukkertrang. Medforfatteren Jane Faerber har udviklet 50 nemme og velsmagende opskrifter som hjælp til at få flere kålhydrater.

Kålhydrater består af tre dele. I "kålens biologi" beskrives den biologiske og videnskabelige baggrund for kåls helbredende og forebyggende egenskaber. I denne del kan man læse om næringsstoffer, stabilt blodsukker, tarmmikrober, fytokemikalier og hormoner. I bogens anden del ser forfatteren nærmere på den kultur og de fordomme, der omgiver kål. Tredje del indeholder opskrifter, der inspirerer til at spise kål til alle dagens måltider.

Kålmysteriet

Hvad er det, der gang på gang stiller kål øverst på medaljeskamlen blandt alle grøntsager i hele verden? For mange grøntsager har jo en rigtig god sammensætning af næringsstofferne kulhydrat, fedt, protein og vitaminer?

Det er ganske enkelt det indpakningspapir, de mikroskopiske kålceller uddeles i, der er hele fidusen! For netop kålcelle-emballagen skaber en privilegeret sundhedssynergi mellem dig og din vigtige tarmflora.

Hvem er Anette Sams?

Anette Sams er PhD, farmaceut, forsker og forfatter og tidligere diabetes- og kredsløbsforsker, forandringsleder og director i Novo Nordisk A/S. Hun er seniorforsker og aktuelt tilknyttet en forskningsenhed på Rigshospitalet.

Hvor Anette før arbejdede med at behandle sygdom med medicin, arbejder hun nu for en sundere livsstil, som giver færre sygdomme og et bedre liv. Hun siger:

"Jeg brænder for at gøre Danmark sundere – ikke ved at påpege alt det vi ikke må – men ved at give en overskuelig viden om det der virker. Jeg ønsker ganske enkelt at opgradere danskernes viden om sundhed, så vi handler på det, der er rigtigt for os – frem for at handle på tilfældige trends. Jeg kalder kort og godt dette for Biologik."

Anette har skrevet Sandheden om sukker, Sandheden om sukker går i køkkenet, Ud af diabetes 2 samt Sukkersmarte børn - der kan og vil selv. Hun har tidligere besøgt biblioteket, hvor hun fortalte om Sandheden om sukker. Publikum oplevede hende dengang som meget engageret, og hun formidlede kompliceret videnskab til motiverende pointer, som alle kunne forstå. Hun siger: "Jeg søger altid for at give deltagerne ressourcer og frihed til at træffe deres egne, personlige valg om egen sundhed."

Entré: € 7,-. Forsalg på biblioteket.

Foredraget finder sted på Flensborg Bibliotek og livestreames til biblioteket i Husum.

Arrangeret i samarbejde med Den slesvigske Kvindeforening & Foreningen Norden i Sydslesvig

Medorganisator(er)
  • Alt
  • Alt

Informationer om begivenheden

Foregår begivenheden på dansk? Ja
Forplejning Kun drikkevarer
Må der indtages medbragt mad? Nej
Foregår begivenheden udendørs? Nej
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej

Informationer om stedet

Sted Husum Bibliotek
Adresse
Neustadt 81
25813 Husum
Tyskland
Telefonnummer +49 4841 82 28 0
E-mail husum@dcbib.dk
Betjening på dansk Ja
Åbningstider
01.09. - 31.03.
Mandag:
12:00-18:00
Onsdag - Torsdag:
10:00-16:00
Lørdag:
10:00-13:00
01.04. - 31.08.
Mandag:
12:00-18:00
Onsdag - Torsdag:
10:00-16:00
Info til åbningstider Lukket i skolernes ferie og 24.12. og 31.12. På grund af lukkede arrangementer har biblioteket åbent fra 12:00 til 16:00 følgende onsdage: 2.9., 23.9., 4.11., 18.11., 25.11. og 2.12. Mandag d. 26.10. har biblioteket åbent fra 13:00 til 18:00.
Betalingsmuligheder
Alt
Alt
Alt
Alt

Hvor og hvornår?

Dato 26. oktober 2022
Tid 19:00
Sted Husum Bibliotek
Neustadt 81, 25813 Husum, Tyskland
Pris 7,00 €
Begivenhedstype Foredrag & debat
Målgruppe Unge, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig
Adresse Flensborg Bibliotek
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
E-mail dcb@dcbib.dk

Andre begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden