+++ Livestreaming til Husum er AFLYST! Det fysiske arrangement i Flensborg finder sted som planlagt! +++
"Kål er ikke bare sund, den er også en mester i et køkken: Den kan være sprød, blød, cremet, skarp, smagfuld. Den kan koges, hakkes, steges eller blendes - uden at miste sine fantastiske evner. Og så er kål bæredygtig, fordi den kan dyrkes herhjemme," siger Anette Sams og fortsætter: "Blandt alle verdens grøntsager løber kål med guldet. Vil du gerne vide hvorfor? Og vil du inspireres til at få flere kålhydrater ind i dit liv?«
Så kom til foredraget med Anette Sams som fortæller med udgangspunkt i Kålhydrater – Gør kål på overvægt, insulinresistens og sukkertrang.
Med et nytænkende indblik i både kålens og kroppens biologi viser Anette Sams, hvorfor kulhydrat fra kål har den diametralt modsatte virkning på kroppen end de raffinerede kulhydrater i for eksempel pasta, brød og sukker.
Kål er suveræn på alle måder og ved at erstatte forarbejdede kulhydrater med kålhydrater fodrer du mikroorganismerne hele vejen igennem tarmsystemet, så du får et stabilt blodsukker, et balanceret immunsystem og et aktivt hormonsystem.
Kort sagt: Udskift raffinerede kulhydrater med kålhydrater, og opbyg en vital og modstandsdygtig krop. Det er samtidig opskriften, der vrister dig fri af insulinresistens, overvægt og livsstilssygdomme.
Anette Sams har skrevet bestselleren Kålhydrater – Gør kål på overvægt, insulinresistens og sukkertrang. Medforfatteren Jane Faerber har udviklet 50 nemme og velsmagende opskrifter som hjælp til at få flere kålhydrater.
Kålhydrater består af tre dele. I "kålens biologi" beskrives den biologiske og videnskabelige baggrund for kåls helbredende og forebyggende egenskaber. I denne del kan man læse om næringsstoffer, stabilt blodsukker, tarmmikrober, fytokemikalier og hormoner. I bogens anden del ser forfatteren nærmere på den kultur og de fordomme, der omgiver kål. Tredje del indeholder opskrifter, der inspirerer til at spise kål til alle dagens måltider.
Hvad er det, der gang på gang stiller kål øverst på medaljeskamlen blandt alle grøntsager i hele verden? For mange grøntsager har jo en rigtig god sammensætning af næringsstofferne kulhydrat, fedt, protein og vitaminer?
Det er ganske enkelt det indpakningspapir, de mikroskopiske kålceller uddeles i, der er hele fidusen! For netop kålcelle-emballagen skaber en privilegeret sundhedssynergi mellem dig og din vigtige tarmflora.
Anette Sams er PhD, farmaceut, forsker og forfatter og tidligere diabetes- og kredsløbsforsker, forandringsleder og director i Novo Nordisk A/S. Hun er seniorforsker og aktuelt tilknyttet en forskningsenhed på Rigshospitalet.
Hvor Anette før arbejdede med at behandle sygdom med medicin, arbejder hun nu for en sundere livsstil, som giver færre sygdomme og et bedre liv. Hun siger:
"Jeg brænder for at gøre Danmark sundere – ikke ved at påpege alt det vi ikke må – men ved at give en overskuelig viden om det der virker. Jeg ønsker ganske enkelt at opgradere danskernes viden om sundhed, så vi handler på det, der er rigtigt for os – frem for at handle på tilfældige trends. Jeg kalder kort og godt dette for Biologik."
Anette har skrevet Sandheden om sukker, Sandheden om sukker går i køkkenet, Ud af diabetes 2 samt Sukkersmarte børn - der kan og vil selv. Hun har tidligere besøgt biblioteket, hvor hun fortalte om Sandheden om sukker. Publikum oplevede hende dengang som meget engageret, og hun formidlede kompliceret videnskab til motiverende pointer, som alle kunne forstå. Hun siger: "Jeg søger altid for at give deltagerne ressourcer og frihed til at træffe deres egne, personlige valg om egen sundhed."
Entré: € 7,-. Forsalg på biblioteket.
Foredraget finder sted på Flensborg Bibliotek og livestreames til biblioteket i Husum.
Arrangeret i samarbejde med Den slesvigske Kvindeforening & Foreningen Norden i Sydslesvig
Foregår begivenheden på dansk? | Ja |
---|---|
Forplejning | Kun drikkevarer |
Må der indtages medbragt mad? | Nej |
Foregår begivenheden udendørs? | Nej |
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? | Nej |
Mindretalsorganisation: Ja
Sted | Husum Bibliotek |
---|---|
Adresse |
Neustadt 81 25813 Husum
Tyskland |
Telefonnummer | +49 4841 82 28 0 |
husum@dcbib.dk | |
Hjemmeside | Gå til hjemmeside |
Betjening på dansk | Ja |
Åbningstider |
01.09. - 31.03.
Mandag: 12:00-18:00 Onsdag - Torsdag: 10:00-16:00 Lørdag: 10:00-13:00
01.04. - 31.08.
Mandag: 12:00-18:00 Onsdag - Torsdag: 10:00-16:00 |
Info til åbningstider | Lukket i skolernes ferie og 24.12. og 31.12. På grund af lukkede arrangementer har biblioteket åbent fra 12:00 til 16:00 følgende onsdage: 2.9., 23.9., 4.11., 18.11., 25.11. og 2.12. Mandag d. 26.10. har biblioteket åbent fra 13:00 til 18:00. |
Betalingsmuligheder |
|
Dato | 26. oktober 2022 |
---|---|
Tid | 19:00 |
Sted |
Husum Bibliotek Neustadt 81, 25813 Husum, Tyskland |
Pris | 7,00 € |
Begivenhedstype | Foredrag & debat |
Målgruppe | Unge, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre |
Stillet til rådighed af | Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig |
---|---|
Adresse |
Flensborg Bibliotek Norderstr. 59 24939 Flensburg
Tyskland |
Telefonnummer | +49 (0)461 86 97 0 |
dcb@dcbib.dk | |
Hjemmeside | Gå til hjemmeside |
Alle informationer på portalen er blevet produceret med stor omhyggelighed. I tilfælde af fejl eller misvisende informationer gælder de informationer og betingelser på udbydernes hjemmesider og andre af deres publikationer. Hverken Oplev Sydslesvig eller udbyderne kan holdes ansvarlig for fejl i informationerne på denne portal.
2019 © Oplev Sydslesvig.