Alt

Udstilling | Kjær og Tast: Lysarkiv og Skyggebiblioteket

Du er her

Når biblioteket bliver en del af installationen

I november og december kan du igen glæde dig til en ny udstilling på Flensborg Bibliotek. Denne gang er det kunstnerne Steffen Tast og Bruno Kjær, der præsenterer et udstillingsprojekt, hvor de på forskellig vis undersøger det flygtige og inddrager biblioteket i udstillingen.

Kunstnerne Bruno Kjær og Steffen Tast præsenterer udstillingsprojektet Kjær og Tast: Lysarkiv og Skyggebiblioteket, hvor de på forskellig vis undersøger det flygtige og inddrager biblioteket i udstillingen.

Steffen Tast om lyset 

Ifølge til Steffen Tast har lyset den dominerende plads i hans kunstpraksis. Han betragter de andre materialer som medium for lyset.

"Ofte kombineres lyset med bevægelse, således at lyset opfattes som små glimt - eller en vandring gennem rummet.", fortæller kunstneren og fortsætter: "Især fiberlys har haft min særlige interesse, idet jeg var blandt de første kunstnere, der brugte dette. Endvidere kombineres lys ofte med glas, da lyset fremhæver og synliggør glassets blanke sider og de grønne brudflader".

Bruno Kjær om biblioteket og arkivet

Bruno Kjær bruger ofte Biblioteket og arkivet som reference i sine installationer og betragter biblioteket som "sjælens spejl og verdens erindring".

Han fortæller:

"Et centralt tema for mig er grænsen mellem, hvad vi optegner, indsamler, erindrer samt systematiserer, og det der udgrænses. Der er altid hvide pletter i beskrivelsen af verden. Mine installationer har da også ofte karakter af et bibliotek eller arkiv, der kan karakteriseres som et fragmenteret erindringsunivers, dannet af billeder, drømme eller sanseindtryk."

Inddragelse af biblioteket i udstillingen

Foruden kunstudstillingen har Bruno Kjær et projekt, der inddrager Flensborg Bibliotek. Projektet kan beskrives som en intervention i biblioteks bogbestand. Rundt i bogsamlingen vil der blive placeret ca. 20 af Bruno Kjærs bøger. Det er bøger som adskiller sig markant fra bibliotekets øvrige bøger - det er mere bogobjekter. En bog hedder f.eks. KRIMI. Når den åbnes, er der ikke bogsider, men en legetøjspistol. En anden bog hedder En teori med huller. Det er en bog, hvor der er boret store huller i. Det er bøger der udfordrer ideen om fagbibliotekets autoritet og skønlitteraturens rum.

Åbningstider og udstillingsåbning

Udstillingen åbnes af Niels Hansen, som er tidligere kunstanmelder hos Jyske Vestkysten. Åbningen foregår den 9. november kl. 17:00

Udstillingen er tilgængelig fra 10. november til 9. december, mandag - fredag fra 11:00 til 17:00, lørdage fra 11:00 til 14:00.

Arrangeret af Sydslesvigs danske Kunstforening

Informationer om begivenheden

Foregår begivenheden på dansk? Ja
Forplejning Kun drikkevarer
Må der indtages medbragt mad? Nej
Foregår begivenheden udendørs? Nej
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej

Informationer om stedet

Sted Flensborg Bibliotek
Adresse
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
E-mail dcb@dcbib.dk
Betjening på dansk Ja
Åbningstider Mandag - Fredag:
10:00-19:00
Lørdag:
10:00-14:00
Søndag:
Lukket
Info til åbningstider Særåbningstider på grund af corona-pandemien. Ændringer kan forekomme.
Betalingsmuligheder
Alt
Alt
Alt

Hvor og hvornår?

Dato
10. november - 09. december 2023
Tid
Se stedets åbningstider
Sted Flensborg Bibliotek
Norderstr. 59, 24939 Flensburg, Tyskland
Pris Gratis
Begivenhedstype Udstillinger
Målgruppe Studerende, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Sydslesvigs danske Kunstforening
Adresse Sydslesvigs danske Kunstforening
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer
E-mail sdk_flens@sdkflens.org

Andre begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden