Logo af Hotel 1690 i Rendsborg

Hotel 1690 Designhotel

Foto: Ulrike Milbradt

Du er her

Design, ship-spotting og kultur i kanalbyen

Leder du efter et overnatningssted, der samtidig er moderne med flot design og som inkorporerer Rendsborgs historiske dna? Så er Hotel 1690 måske det rigtige sted til jer. Men husk, hotellet ligger tæt på den mest trafikerede kunstige vandvej i hele verden, en seværdighed, du ikke må gå glip af.

Rendsborg (Rendsburg) ligger ca. 60 km syd for den dansk-tyske grænse ved Padborg. Byen ligger ved Kielerkanalen, som sammen med floden Ejderen (Eider) danner den sydlige grænse af Sydslesvig. Rendsborg er på grund af sin beliggenhed ved Kielerkanalen kendt som kanalbyen og kanalen er da også en af byens vigtigste seværdigheder. Over 100 søgående skibe passerer kanalen hver dag. Derudover er der mange spændende seværdigheder indenfor kunst og kultur og byens rolle som centrum for de lokale i omegnen gør, at der er gode shopping-muligheder i midtbyen. På trods af at byen med sydslesvigske øjne ligger i udkanten af landsdelen, kan den betragtes som et geografisk centrum for delstaten Slesvig-Holsten. Derfor er der ikke langt til mange andre spændende seværdigheder i Sydslesvig.

Moderne designværelser i historiske omgivelser til en fornuftig pris

Hvis du er på udkig efter et overnatningssted, som kombinerer moderne designelementer med byens historiske arkitektur, så er stedet måske det rigtige til jer. Hotellet ligger centralt i byens historiske bydel Nyværk (Neuwerk). Bygningen er nybygget, men hotellets ejerfamilie valgte før åbningen i 2010 at genskabe den historiske facade. Navnet 1690 relaterer i øvrigt til en historisk begivenhed. I dette år blev den historiske bydel Nyværk grundlagt.

Flotte værelser til såvel enkeltrejsende som familier

Hotellet har 16 værelser som under indretningen har fået en særlig kærlig hånd. Der er mange spændende designelementer og indretningen stammer blandt andet fra designere som Philippe Starck og Ferruccio Laviani. Værelserne er på grund af de store vinduepartier lyse og indbydende og de har en fin udsigt over brostensbelagte gyder og smukke, historiske indergårde. Værelserne strækker sig over forskellige kategorier fra små enkeltværelser til store familieværelser til op til 4 personer med køjesenge til børnene.

Lejligheder med eget køkken til turister og teamlejligheder til dine udsendte medarbejdere

Derudover tilbyder hotellet lejligheder fra 25 til 85 kvadratmeter og et til to soverum. Lejlighederne har et fuldt indrettet køkken, en hyggelig stue og delvis en balkon. Derudover tilbyder hotellet teamlejligheder til op til 12 personer, som er særlig egnet til virksomheder som har udsendt medarbejdere til Sydslesvig. Lejlighederne ligger på to etager med fire værelser på hver etage. To værelser deler et badeværelse på gangen.

Den god morgenmad, cykelparkering og mulighed for at oplade el-cyklen

Hotellet har ikke egen restaurant. Men der serveres en lækker og varieret morgenmad, sådan at i får en god start på dagen. Der er gode parkeringsmuligheder på vejen udenfor hotellet.

Rendsborg er ikke mindst på grund af cykelruterne langs kanalen et populært etapestop for cyklister, der rejser mellem havene i øst og vest. Hotellet er indstillet på denne målgruppe ved at tilbyde overdækket cykelparkering og der er mulighed for at oplade el-cykler.

Gode muligheder for shopping og kulturel og historisk sightseeing i Rendsborg

Rendsborg er med lige under 30.000 indbyggere en af de største byer i Sydslesvig og på grund af dette et vigtigt centrum for de lokale i omegnen. Derfor byder byen på gode shopping-muligheder i gågaden og der er mange spændende seværdigheder i og omkring Rendsborg.

Der er et stort udvalg af museer og kunstudstillinger i byen og i nabobyerne. Museerne i kulturcentret (Museen im Kulturzentrum) giver indblik i byens spændende historie og det skal da nævnes, at byen engang var den vigtigste fæstningsby for det danske monarki lige efter København i 1800-tallet. Derudover giver det jødiske museum (Jüdisches Museum Rendsburg) indblik i de slesvig-holstenske jøders historie.

Besøg NordArt, en af Europas største udstillinger af samtidskunst, eller kig forbi Whisky-museet i Holtbunge

Hvis i interesserer jer for kunst, så byder nabobyen Bydelstorp (Büdelsdorf) med Kunstudstillingen NordArt på et spændende high-light i sommermånederne. NordArt er en af de største udstillinger af samtidskunst i Europa og dermed kendt langt udover Sydslesvigs og delstatens grænser. Selve arealet hvor kunstudstillingen finder sted, er en spændende seværdighed i sig selv. Kunstværket Carlshütte var et stort jernstøberi og de imponerende haller huser nu blandt andet udstillingen. Lige i nærheden kan du også besøge Museet for Støbejernskunst (Eisenkunstgussmuseum Büdelsdorf), hvor der vises 180 historiske udstillingsgenstande, der vidner om denne spændende industriperiode i Bydelstorps og Rendsborgs historie. Hvis du derimod synes, at udstillinger om kunst og historie på et tidspunkt kan være lidt tørre, så er Whiskymuseet i Holtbunge (Holzbunge) måske et spændende alternativ. Samlingen omfatter over 7.000 Whiskyflasker af hver kulør og der må gerne prøvesmages fra sortimentet og købes forsyninger til lageret derhjemme.

Cykl langs verdens mest befærdede kunstige vandvej og mød op til 100 søgående skibe om dagen

Man kan ikke tage til Rendsborg uden at tage et smut forbi kanalen. Da den mest trafikerede kunstige vandvej i verden danner en vandret linje tværs over vores bakkede landsdel, er det oplagt at opleve kanalen og landskabet rundt omkring på cykel. Man kan cykle ad to forskellige ruter hele vejen fra Vesterhavet til Østersøen eller omvendt. Den ene, ekspressruten, fører stort set hele vejen langs kanalen og man har en flot udsigt over vandet samtidig med at man har mulighed for at møde op til 100 søgående skibe hver dag. Den anden rute er noget længere, da den inddrager spændende seværdigheder og smukke byer i baglandet.

Nemt at komme ud til Sydslesvigs og det sydlige Slesvig-Holstens seværdigheder

Rendsborgs centrale beliggenhed i delstaten Slesvig-Holsten gør, at der ikke er langt til mange spændende seværdigheder i omegnen. Slesvig med sine historiske seværdigheder som f.eks. UNESCO verdensarven Vikingebyen Hedeby (Haithabu) og Danevirke ligger kun 30 minutter i bil fra Rendsborg. Derudover er det sagtens muligt at gennemføre dagture til rombyen Flensborg, vadehavet, Slesvig-Holstens hovedby Kiel eller endda at tage et smut til storbyen Hamborg.

Meget gode togforbindelser fra Danmark til Rendsborg

Rendsborg ligger ca. 60 km syd for den dansk-tyske grænse ved Padborg. Turen i bil tager ca. 45 minutter og der er motorvej hele vejen til Rendsborg.

Hvis i ikke vil køre selv, kan i glæde jer til gode togforbindelser til Rendsborg fra Danmark. Byen ligger på hovedstrækningen mellem Fredericia, Flensborg og Hamborg og der er forbindelser ca. hver anden time. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg. Her skal i skifte til toget mod Hamborg hhv. Neumünster, som kommer igennem Rendsborg. Turen fra Fredericia til Rendsborg tager ca. 2 timer. Der er enkelte direkte forbindelser fra Fredericia. Ellers skal i regne med det ene skift i Flensborg.

Fra banegården er der ca. 550 meter eller 7 minutter til fods til hotellet.

Generel information

Sted Hotel 1690 Designhotel
Herrenstraße 6, 24768 Rendsburg, Tyskland
Overnatningstype Hotel
Målgruppe Voksengrupper, Voksne / par, Virksomhedsledere / virksomheder
Telefonnummer +49 4331 77 02 90
E-mail info@hotel-1690.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Torsdag:
10:00-19:00
Fredag:
10:00-14:00
Info til åbningstider Hotellet er lukket i weekenden. Der kan bookes fra søndag til fredag.
Check in tidligst 15:00
Check ud senest 11:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal værelser 16
Antal twin-værelser 13
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 31
Antallet af stjerner

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Parkeringspladser
Wi-fi
Morgenmad
Have
Eget badeværelse
Terrasse

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Tematisk forbindelse til mindretallet: Nej

Andre vigtige informationer
  • Check-Ind senest kl. 19:00, hvis ikke der er blevet aftalt en senere check-in-tid med hotellet.
  • Lukket i weekenden! Det er muligt at booke fra søndag til fredag
Andre særlige tilbud
  • Udlejning af teamlejlighed til virksomheder

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden