Logo af Hotel 1690 i Rendsborg

Hotel 1690 Designhotel

Foto: Ulrike Milbradt

Du er her

Design, ship-spotting og kultur i kanalbyen

Moderne design og historiske rammer? Hotel 1690 har begge dele. Og så ligger det hyggelige hotel nær ved den mest trafikerede vandvej i verden, en seværdighed du ikke må gå glip af.

Rendsborg (Rendsburg) ligger ca. 60 km syd for den dansk-tyske grænse i Padborg. Byen ligger ved Kielerkanalen, som sammen med floden Ejderen (Eider) danner den sydlige grænse for Sydslesvig. Rendsborg er på grund af sin beliggenhed ved Kielerkanalen kendt som "kanalbyen" og kanalen er da også en af byens vigtigste seværdigheder. Over 100 skibe passerer kanalen hver dag. Derudover er der mange spændende seværdigheder indenfor kunst og kultur og byens rolle som centrum for de lokale i omegnen gør, at der er gode shopping-muligheder i midtbyen. På trods af, at byen med sydslesvigske øjne ligger i udkanten af landsdelen, kan den betragtes som et geografisk centrum for delstaten Slesvig-Holsten. Derfor er der ikke langt til mange andre spændende seværdigheder i Sydslesvig.

Moderne designværelser i historiske omgivelser til en fornuftig pris

Hotel 1690 er et hotel, som kombinerer moderne designelementer med byens historiske arkitektur. Hotellet ligger centralt i byens historiske bydel Nyværk (Neuwerk). Bygningen er nybygget, men hotellets ejerfamilie valgte før åbningen i 2010 at genskabe den historiske facade. Navnet 1690 relaterer i øvrigt til året, hvor den historiske bydel Nyværk blev grundlagt.

Flotte værelser til såvel enkeltrejsende som familier

Hotellet har 16 værelser, der er indrettet med kærlig hånd. Der er mange spændende designelementer og indretningen stammer blandt andet fra designere som Philippe Starck og Ferruccio Laviani. Værelserne er på grund af de store vinduespartier lyse og indbydende og de har en fin udsigt over brostensbelagte gyder og smukke, historiske baggårde. Værelserne findes i forskellige kategorier, lige fra små enkeltværelser til store familieværelser til op til fire personer med køjesenge til børnene.

Lejligheder med eget køkken til turister og teamlejligheder til dine udsendte medarbejdere

Derudover tilbyder hotellet lejligheder fra 25 til 85 kvadratmeter med et til to soverum. Lejlighederne har et fuldt udstyret køkken, en hyggelig stue og nogle en balkon. Derudover tilbyder hotellet teamlejligheder til op til 12 personer, som er særlig egnet til virksomheder som har udsendt medarbejdere til Sydslesvig. Lejlighederne ligger på to etager med fire værelser på hver etage. To værelser deler et badeværelse på gangen.

Den gode morgenmad, cykelparkering og mulighed for at oplade el-cyklen

Hotellet har ikke egen restaurant. Men der serveres lækker og varieret morgenmad. Der er gode parkeringsmuligheder på vejen udenfor hotellet.
Rendsborg er ikke mindst på grund af cykelruterne langs kanalen et populært stop for cyklister, der rejser mellem havene i øst og vest. Hotellet tilbyder overdækket cykelparkering med mulighed for opladning af el-cykler.

Gode muligheder for shopping samt kulturel og historisk sightseeing i Rendsborg

Rendsborg er med sine ca. 30.000 indbyggere en af de største byer i Sydslesvig og på grund af dette et vigtigt centrum for lokalområdet. Derfor byder byen på gode shopping-muligheder i gågaden og der er mange spændende seværdigheder i og omkring Rendsborg.
Der er flere museer og kunstudstillinger i byen og i nabobyerne. Museerne i kulturcentret (Museen im Kulturzentrum) giver indblik i byens spændende historie og det skal da nævnes, at byen engang - lige efter København - var den vigtigste fæstningsby for det danske monarki 1800-tallet. Derudover giver det jødiske museum (Jüdisches Museum Rendsburg) indblik i de slesvig-holstenske jøders historie.

Besøg NordArt, en af Europas største udstillinger af samtidskunst, eller kig forbi Whisky-museet i Holtbunge

Hvis I interesserer jer for kunst, så tilbyder nabobyen Bydelstorp (Büdelsdorf) med Kunstudstillingen NordArt et spændende high-light i sommermånederne. NordArt er en af de største udstillinger af samtidskunst i Europa og dermed kendt langt udover Sydslesvigs og delstatens grænser. Stedet, hvor kunstudstillingen har til huse, er en spændende seværdighed i sig selv. Kunstværket Carlshütte var et stort jernstøberi og de imponerende haller huser nu blandt andet udstillingen. Lige i nærheden kan du også besøge Museet for Støbejernskunst (Eisenkunstgussmuseum Büdelsdorf), hvor der vises 180 historiske udstillingsgenstande, der vidner om denne spændende industriperiode i Bydelstorps og Rendsborgs historie. Hvis udstillinger om kunst og historie ikke lige er dig, så er Whiskymuseet i Holtbunge (Holzbunge) et spændende alternativ. Samlingen omfatter over 7.000 Whiskyflasker i forskellige kulører og man må gerne prøvesmage fra sortimentet og købe forsyninger til lageret derhjemme.

Cykl langs verdens mest befærdede vandvej og mød op til 100 skibe om dagen

Man kan ikke tage til Rendsborg uden at tage et smut forbi kanalen. Da den mest trafikerede kunstige vandvej i verden danner en vandret linje tværs over vores bakkede landsdel, er det oplagt at opleve kanalen og landskabet rundt omkring på cykel. Man kan cykle ad to forskellige ruter hele vejen fra Vesterhavet til Østersøen eller omvendt. Den ene, ekspressruten, fører stort set hele vejen langs kanalen og man har en flot udsigt over vandet samtidig med at man kan være heldig at passere op til 100 skibe om dagen. Den anden rute er noget længere, da den inddrager spændende seværdigheder og smukke byer i baglandet.

Nemt at komme ud til Sydslesvigs og det sydlige Slesvig-Holstens seværdigheder

Rendsborgs centrale beliggenhed i delstaten Slesvig-Holsten gør, at der ikke er langt til mange spændende seværdigheder i omegnen. de historiske seværdigheder i og lige omkring Slesvig som f.eks. UNESCO verdensarven Vikingebyen Hedeby (Haithabu) og Danevirke ligger kun 30 minutter i bil fra Rendsborg. Derudover er det meget nemt at foretage dagsudflugter til rombyen Flensborg, Vadehavet, Slesvig-Holstens hovedby Kiel eller endda at tage et smut til storbyen Hamborg.

Meget gode togforbindelser fra Danmark til Rendsborg

Rendsborg ligger ca. 60 km syd for den dansk-tyske grænse i Padborg. En biltur tager ca. 45 minutter og der er motorvej hele vejen til Rendsborg.
Hvis du ikke vil køre selv, er der gode togforbindelser fra Danmark til Rendsborg. Byen ligger på hovedstrækningen mellem Fredericia, Flensborg og Hamborg og der er forbindelser ca. hver anden time. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg. Her skal du skifte til toget mod Hamborg hhv. Neumünster, som kommer igennem Rendsborg. Turen fra Fredericia til Rendsborg tager ca. to timer. Der er enkelte direkte forbindelser fra Fredericia. Ellers skal du regne med det ene skift i Flensborg.

Fra banegården er der ca. 550 meter eller syv minutter til fods til hotellet. BEMÆRK: Hotellet er lukket i weekender. Kan bookes fra søndag til fredag.

Generel information

Sted Hotel 1690 Designhotel
Herrenstraße 6, 24768 Rendsburg, Tyskland
Overnatningstype Hotel
Målgruppe Voksengrupper, Voksne / par, Virksomhedsledere / firmaer
Telefonnummer +49 4331 77 02 90
E-mail info@hotel-1690.de
Betjening på dansk Nej
Receptionens åbningstider Mandag - Torsdag:
10:00-19:00
Fredag:
10:00-14:00
Info til åbningstider Hotellet er lukket i weekenden. Der kan bookes fra søndag til fredag.
Check in tidligst 15:00
Check ud senest 11:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal værelser 16
Antal twin-værelser 13
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 31
Antallet af stjerner

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Parkering
Wi-fi
Eget badeværelse
Have
Morgenmad
Terrasse

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Check-In senest kl. 19:00, medmindre andet er aftalt
  • Lukket i weekenden! Det er muligt at booke fra søndag til fredag
Andre særlige tilbud
  • Udlejning af teamlejlighed til virksomheder

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden