Tierpark Gettorf Logo

Tierpark Gettorf

Foto: Tierpark Gettorf

Du er her

Sig hej til Sydslesvigs mest eksotiske indbyggere

Vidste du, at man både kan møde kænguruer, zebraer og tropiske fugle i Sydslesvig? I dyreparken i Gettorp kan i glæde jer til en hyggelig familiedag med masser af kendte og ukendte dyr fra alle verdenshjørner. Børnene kan derudover glæde sig til spændende legepladser og et ekstraordinært skørt hus.

Dyreparken i Gettorp (Tierpark Gettorf) ligger omtrent halvvejs mellem Egernførde og Slesvig-Holstens hovedby Kiel. I dyreparken kan du møde mange forskellige dyrearter, hvoraf en stor del kommer fra eksotiske lande. Det særlige ved parken er den familiære stemning og kombinationen af selve dyreparken, store græsarealer som inviterer til en hyggelig familiepicnic, forskellige spændende legepladser og enkelte forlystelser og aktiviteter til børnene. Kort sagt alt, hvad en hyggelig dag med familien har brug for.

Parken startede som privatprojekt i 60erne

Parken startede som en form for privat liebhaveri af landmanden Karl-Heinz Buhmann. Han begyndte for over 50 år siden med holde forskellige fuglearter, får, geder og hjorte. Antallet af dyrearter voksede stødt og få år efter kom de første eksotiske dyr til Gettorp. I 1968 besluttede han, at han ville gøre parken tilgængelig for offentligheden og dette var startskuddet til den nuværende dyrepark.

Fra kænguruer til tropiske aber - dyr fra alle verdenshjørner

I dag byder parken på et stort udvalg af eksotiske dyrearter, som blandt andet omfatter kænguruer, skildpadder, zebraer og andre afrikanske dyr samt tropehallen med et stort udvalg af tropiske fuglearter. Et high-light, især for børnene, er de forskellige abearter, som underholder de besøgende med deres sjove klatreindlæg. Men kom ikke for tæt på. Nogle af dem kan godt lide at hive brillerne af næsen på folk, hvis de kommer for tæt på indhegningen.

Åben indhegning, for i kan fodre og ae gederne

Børnene er derudover vilde med at komme ind til gederne, som gerne vil fodres og aes. Derudover er der spændende legepladser og legeredskaber forskellige steder i parken, hvor børnene kan få lidt afveksling, hvis de på et tidspunkt skulle gå død i at se på flere dyr.

Det skøre hus - et ægte hus, der står på hovedet

En særlig attraktion er det skøre hus (das verrückte Haus) i dyreparken. Det drejer sig om et ægte hus, som er fuldt indrettet med møbler, billeder, dækket morgenmadsbord og det hele - bare at alt, både huset og indretningen, står på hovedet. Man bevæger sig rundt ved at gå på loftet i værelserne og hvis man vender kameraet på hovedet, er der mulighed for at skyde nogle helt særlige fotomotiver, som man ellers kun kender fra den internationale rumstation. Huset  ejes af en separat virksomhed og i skal købe separate biletter til huset ved indgangen af dyreparken. Husk at gøre kassereren opmærksom på, at i også vil se det skøre hus, sådan at i får de rigtige billetter med det samme. Flere informationer og billeder finder i på hjemmesiden af det skøre hus (på tysk).

Hyggelig picnic i parken eller frokost på restauranten

I dyreparken kan i både nyde jeres medbragte mad eller vælge imellem en restaurant og en lille snack-butik ved en af de centrale legepladser. Hvis i vil grille i parken kan i reservere en af stedets grillpladser mod et mindre gebyr. Madvarer og kul skal i medbringe selv og i kan leje en trækvogn ved kassen, hvilket gør det nemmere for jer at få det hele ud til grillpladserne.

Særlige tilbud: fodringer, rundvisninger, børnefødselsdage og et personligt møde med dyrene

Udover selve besøget er der også andre tilbud, gennem hvilke du kan komme endnu tættere på dyrene. Dagligt tilbydes der fodringer på faste tidspunkter. Hvilke dyrearter der bliver fodret hvornår, kan du se på udbyderens hjemmeside (på dansk).

Der tilbydes også rundvisninger, både til voksengrupper og til skole- og børnehaveklasser. Hvis i vil holde en børnefødselsdag i dyreparken, så kan i glæde jer til forskellige pakkeløsninger, som blandt andet indeholder en sjov og spændende rundvisning i parken.

Og sidst men ikke mindst er det også muligt at møde dyrene helt personligt og endda kæle med nogle af dem. De såkaldte meet & greets foregår enten enkeltvis eller i små grupper på op til fire personer.

Bemærk, at tilbuddene som udgangspunkt forefår på tysk og at alle tilbud med undtagelse af fodringerne skal aftales og bookes på forhånd. Vi anbefaler, at i kontakter udbyderen på forhånd for at høre, om det er muligt at tilbyde rundvisningerne på dansk eller om i må medbringe en tolk, hvis dette er en forudsætning for jer. Flere informationer til de ovennævnte tilbud finder du på denne underside på udbyderens hjemmeside ved at klikke dig igennem fanebladene (på dansk).

Generel information

Sted Tierpark Gettorf
Süderstraße 33, 24214 Gettorf, Tyskland
Aktivitetstype Forlystelsesparker
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Priser

Enkeltbilletter
Voksne
11,00 €
Børn og unge (2 - 17 år)
8,00 €
Ældre (over 65 år)
8,00 €
Handicappet + ledsager
8,00 €
Familiebilletter
2 voksne og 2 børn (2-17 år)
36,00 €
2 voksne og 3 børn (2-17 år)
42,00 €
Priser for grupper
Skole- og børnehaveklasser pr. barn
5,00 €
Handicapgrupper pr. person
8,00 €
Gruppe fra 20 personer per person
8,00 €
For skole-og-børnehaveklasser samt handicapgrupper en ledsager gratis for hver 10. person. Den rabatterede pris for almindelige grupper kan kun fås, hvis hele beløbet for hele gruppen betales på en gang. Efter hver 20. person er en person gratis. Alle former for Grupper skal tilmeldes på forhånd.
Telefonnummer +49 4346 41 60 0
E-mail info@tierparkgettorf.de
Betjening på dansk Nej
Foregår begivenheden på dansk? Ikke relevant
Åbningstider
Sommer (fra ca. Marts - Oktober)
Mandag - Søndag:
09:00-18:00
Vinter (fra ca. November til Marts)
Mandag - Søndag:
10:00-17:00
Info til åbningstider Indgangen lukker en time før lukketid.
Varighed 2-5 timer
Er aktiviteten egnet til kørestolsbrugere? Ja
Anbefalet mindstealder 0 år
Forplejning Ja
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Ja
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej
Er aktiviteten afhængig af vejret? Ja
Er aktiviteten sæsonafhængig? Nej

Service og faciliteter

Busparkering
Handicapvenligt
Parkering
Legeplads på stedet

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre aktiviteter i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Begivenheder i nærheden

Spisesteder i nærheden

Seværdigheder i nærheden