Logo af Hotel ConventGarten i Rendsborg

Hotel ConventGarten

Foto: Hotel ConventGarten

Du er her

Bo ved Sydslesvigs Canal Grande

Vidste du, at der er et hotel i Rendsborg, hvor du kan iagttage op til 100 søgående skibe per døgn direkte fra hotellet? På Hotel Convent Garten bor du direkte ved byens mest populære seværdighed, som også kunne give gæsterne på dit næste firma-arrangement en helt særlig oplevelse.

Rendsborg ligger ved Kielerkanalen, som sammen med floden Ejderen (Eider) danner Sydslesvigs sydlige grænse. Byen er kendt for at have været den anden vigtigste garnisonsby for det danske monarki i 1800-tallet og mange seværdigheder vidner om denne spændende periode i byens historie. Byen er et vigtigt centrum for de lokale i området og der er gode muligheder for sightseeing og shopping i midtbyen. Udover de mange museer og udstillinger byder byen med Kielerkanalen på en spændende og meget udsædvanlig seværdighed med over 100 søgående skibe, der passerer byen hver dag. På trods af, at Rendsborg udfra en sydslesvigsk synsvinkel ligger i udkanten af landsdelen, danner byen det geografiske centrum i den tyske delstat Slesvig-Holsten. Dette gør, at man nemt kan gennemføre dagture til større byer og andre seværdigheder i Sydslesvig og det sydlige Slesvig-Holsten.

Et hotel, hvor store skibe fra nær og fjern glider stille gennem forhaven

Hvis du er på udkig efter et spændende overnatningssted, hvorfra du har adgang til byens mest markante seværdighed uden at forlade hotellets grund, så er Hotel Convent Garten måske det rigtige overnatningssted til jer. Hotellet har eksisteret siden 1874 og allerede i 1895 skete der det at Kielerkanalen, som i dag praktisk talt går igennem hotellets forhave, blev åbnet. Dette betyder, at du i modsætning til mange andre turister ikke behøver at være udsat for vind og vejr for at nyde udsigten over de mange store skibe fra nær og fjern. Du kan blot nyde sceneriet fra dit hotelværelse eller fra hotellets restaurant.

Gode, moderne værelser med spændende beliggenhed til en fornuftig pris

Hotellet har 80 værelser, som strækker sig over forskellige kategorier fra forholdsvis enkle standardværelser til store suiter og familieværelser. Værelsernes indretning er forholdsvis enkel og moderne og de større værelser har direkte udsigt til kanalen. Hunde må gerne medbringes, men de skal tilmeldes i forvejen og der opkræves et særskilt gebyr.

Traditionelle slesvig-holstenske retter med moderne twist og spændende sæsontilbud

Hotellets restaurant tilbyder retter á-la-carte, som tager udgangspunkt i det traditionelle slesvig-holstenske køkken med moderne, egne fortolkninger af selve. Hotellet tilbyder derudover særlige retter og menuer, der skifter månedsvis og som retter sig efter tilgængeligheden af råvarer og hvad der traditionelt spises i regionen på de forskellige årstider. Derudover arrangerer hotellet i starten af hver måned en stor søndagsbrunch. Kontakt evt. hotellets personale, for at høre mere og for at bestille et bord.

En smule wellness efter en lang sightseeing-dag

Hotellet har derudover en lille wellness-afdeling med sauna og infrarødkabine. Derudover er der forskellige brusebade, en isrende, hvor man kan køle af efter saunaturene, og et lille hvileareal.

Store kapaciteter til dit firma-arrangement med kanal-flair

Hvis du søger et sted med et særligt twist til dit næste firma-arrangement, så byder hotellet på i alt seks sale og lokaler, som egner sig til både seminarer, foredrag, workshops, receptioner og andre arrangementer. Hotellet har i denne sammenhæng kapacitet til maks. 320 gæster, hvoraf 200 samlet kan være i en af de to største festsale. Alle lokaler er udrustet med moderne præsentationsudstyr og hotellets personale er selvfølgelig behjælpelig med at tilrettelægge arrangementet og gerne også rammeprogram, hvor det ville være oplagt at inddrage byens seværdigheder og den smukke natur i regionen.

Hold dit bryllup eller anden familiefest foran en maritim kulisse

Hotellets festsale kan selvfølgelig også bookes til privatfester som f.eks. bryllupper, hvor kanalen med sine skibe og den historiske højbro danner en romantisk kulisse for den vigtigste dag i livet. Hotellets restaurant tilbyder forskellige menu- og buffet-forslag og der er særlige bryllupstilbud, der tager højdefor brudeparrets særlige behov på den store dag.

Stort udvalg af spændende museer og udstillinger i Rendsborg. 

Rendsborg er med sine knap 30.000 indbyggere en af de største byer i Sydslesvig og danner et vigtigt centrum for de lokale i regionen. Gågaden i den historiske midtby byder på gode shopping-muligheder og der er mange kulturelle seværdigheder, som man kan tage hul på. Museerne i kulturcentret (Museen im Kulturzentrum) fortæller om byens (danske) historie, mens det Jødiske Museum (Jüdisches Museum Rendsburg) giver indblik i de slesvig-holstenske jøders historie

Besøg NordArt, en af de største kunstudstillinger i Europa indenfor samtidskunst

I nabobyen Bydelstorp (Büdelsdorf) venter jer et ægte kulturelt high-light, hvis i interesserer jer for kunst. Kunstudstillingen NordArt er en af de største udstillinger af samtidskunst i Europa og finder sted på Kunstwerk Carlshütte hver sommer. Carlshütte var et stort jernstøberi og de gamle, imponerende fabrikshaller huser i dag udstillingen og er i sig selv en spændende seværdighed. Du kan derudover høre og se mere om byens fortid som industricentrum i Museet for Støbejernskunst i Bydelstorp (Eisenkunstguss Museum Büdelsdorf), hvor 180 udstillingsgenstande vidner om denne spændende blomstringstid i regionen.

Gør noget imod din tørre hals i Whiskymuseet i Holtbunge

Hvis du efter så meget kultur skulle være blevet lidt tør i halsen, er et besøg på Whiskymuseet i Holtbunge (Holzbunge) måske det rigtige til dig. Her venter der en udstilling af over 7.000 whiskyflasker og der er selvfølgelig mulighed for at prøvesmage sortimentet og købe forsyninger til lageret derhjemme.

Tag en cykelrejse langs Kielerkanalen fra Vesterhav til Østersø

Tusindvis af turister tiltrækkes hvert år af Kielerkanalen, som trækker sig som et vandret bånd gennem det bakkede, sydslesvigske landskab. Det plane terræn langs kanalen gør det oplagt at gå på opdagelse langs kanalen på cykel. Du kan vælge mellem to cykelruter, som begge fører dig fra sluseanlægget ved Elbens udmunding ud i Vesterhavet til sluseanlægget i Kiel, hvor kanalen munder ud i Kiel Fjord. Den ene, ekspressruten, følger stort set kanalen og store dele af rutens forløb går direkte langs vandet. Her har du mulighed for at møde op til 100 søgående skibe hver dag og ruten kommer direkte forbi Hotel Convent Garten. Den anden rute, NOK-Route (NOK er afkortelsen for Nord-Ostsee-Kanal), er noget længere, da den inddrager spændende seværdigheder og smukke byer i baglandet.

Tag ud på dagture til andre spændende seværdigheder i Sydslesvig og det sydlige Slesvig-Holsten

Rendsborgs centrale beliggenhed i delstaten gør, at man nemt kan komme ud på dagture til spændende seværdigheder i regionen. Slesvig med f.eks. verdensarven Vikingebyen Hedeby (Haithabu) og Danevirke ligger kun en halv times kørsel fra Rendsborg. Derudover kan man på forskellige dagture nemt tage et smut til vadehavet, til rombyen Flensborg, den slesvig-holstenske hovedby Kiel og endda til storbyen Hamborg.

Tag toget hele vejen fra Danmark til Rendsborg. Gode forbindelser hver anden time

Rendsborg ligger ca. 60 km syd for den dansk-tyske grænse ved Padborg. Turen fra grænsen tager ca. 45 minutter og der er motorvej hele vejen til Rendsborg.

Hvis du ikke vil køre selv, kan du med fordel tage toget fra Danmark hele vejen til Rendsborg, da byen ligger på hovedstrækningen mellem Fredericia, Flensborg og Hamborg. DSB kører med InterCity-tog hele vejen til Flensborg, hvor du skal skifte til toget mod Hamborg hhv. Neumünster, som også stopper i Rendsborg. Der er også enkelte direkte forbindelser fra Fredericia. Ellers skal du regne med et skift i Flensborg. Rejsen fra Fredericia tager ca. 2 timer.

Fra banegården er der ca. 1,6 km til hotellet, hvilket svarer til omtrent 20 minutter til fods.

Generel information

Sted Hotel ConventGarten
Hindenburgstraße 38-42, 24768 Rendsburg, Tyskland
Overnatningstype Hotel
Målgruppe Voksengrupper, Voksne / par, Virksomhedsledere / virksomheder, Ældre
Telefonnummer +49 4331 59 05 0
E-mail info@conventgarten.de
Betjening på dansk Nej
Check in tidligst 15:00
Check ud senest 11:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal værelser 80
Antal twin-værelser 80
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 160
Antallet af stjerner

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Adgang med hunde indendørs
Adgang med hunde udendørs
Busparkering
Handicapvenligt
Parkeringspladser
Wi-fi
Cykeludlejning eller cykler til rådighed
Morgenmad
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Helpension
Halvpension
Eget badeværelse
Restaurant med bar / lounge
Udlejning af lokaler / konferencerum
Terrasse

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Tematisk forbindelse til mindretallet: Nej

Andre vigtige informationer
  • Udsigt til Kielerkanalen (Nord-Ostsee-Kanal), som er en af verdens mest benyttede kunstige vandveje i verden.
  • Hunde tilladt efter foregående tilmelding (ekstra gebyrer kan forekomme).
Andre særlige tilbud
  • Sauna

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden