Whisky Museum i Holtbunge ved Rendsborg

Foto: Whisky Krüger, Holzbunge

Du er her

Et helt museum kun om whisky

Vidste du, at der findes et Whisky-museum i Sydslesvig? Hvis du interesserer dig for whisky og andre alkoholiske drikke, så kan du her for alvor udvide din horisont. Samlingen består af flere tusind sorter og der er selvfølgelig også mulighed for at få en eller flere flasker med hjem.

Der er jo nogle mennesker, som til tider synes, at museumsbesøg kan være en anelse tør i det. Hvis du hører til disse mennesker eller hvis du kan begejstre dig for en mere højkulturel tilgang til alkoholiske drikke, så er et besøg hos Whisky Krüger i Holtbunge ved Rendsborg måske et stop eller måske endda en omvej værd.

En samling på over 7.000 whisky-flasker på whisky-museet

Thomas Krüger begyndte med at samle whisky-flasker i 1974. Den første flaske var en miniaturudgave af mærket Vat69. I dag holder virksomhedens Whisky Museum på en samling på 7.132 Whisky-Minis, hvoraf 487 blev produceret før 1945. Efter 1990 blev samlingen udvidet med et stadig voksende udvalg af storflasker, som især med sine skotske destilleri-aftapninger i diverse emballeringstyper, som f.eks. gave- eller træpakninger, danner den mest værdifulde kerne af samlingen. I de følgende år blev samlingen suppleret med pap- og trækasser til som regel 12 flasker, som blev produceret i 60'erne og 70'erne til eksporten. En anden spændende del af samlingen er whiskyer fra Tyskland og fra hele verden. Derudover samler Thomas Krüger på reklamefigurer fra 50'erne, som er lavet af kautsjuk eller plast og som er en underholdende supplering til selve whisky-samlingen.

Der tilbydes rundvisninger på museet. Der er som udgangspunkt på tysk. Kontakt eventuelt udbyderen for at høre, om der er mulighed for at gennemføre rundvisningerne på engelsk eller om der kan skaffes en dansk tolk.

Regelmæssige arrangementer med prøvesmagning og foredrag

Whisky er selvfølgelig ikke noget, der kan opleves gennem ren og skær iagttagelse. Derfor byder Thomas Krüger regelmæssigt på Whisky-tastings. Prøvesmagninger foregår på faste datoer og billetter kan bestilles online på udbyderens hjemmeside (på engelsk). Foredragene under prøvesmagningerne bliver holdt på tysk. Men der udleveres materiale omkring smagsprøverne, som er på engelsk. Udbyderen har også taget højde for, at prøvesmagningerne kunne have en negativ effekt på din køredygtighed. For et lille euro-beløb er der mulighed for at booke en shuttle-service til Rendsborg hhv. Egernførde eller en anden destination indenfor 15 km omkreds.

Over 250 whiskysorter til prøvesmagning på Whisky-Caféen

Hvis prøvesmagnings-arrangementerne ikke skulle foregå på en dato, der falder sammen med dit ophold i Sydslesvig, er Whisky-Caféen måske et alternativ. Her finder du et udvalg på 250 whiskysorter, som gerne må smages. Derudover byder caféen på et stort udvalg af kager og lagkager, hvor ingrediensen whisky selvfølglig også spiller en helt særlig rolle.

Hvis du i udstillingen eller under prøvesmagningen skulle have fundet din nye ynglings-whisky, så er der selvfølgelig også mulighed for at få en eller flere flasker med hjem til venner og familie derhjemme. Whisky-butikken byder på et udvalg på omkring 1.000 whisky-sorter og derudover 200 forskellige typer rom, cognac, brandy sherry og port. Der kan betales med de gængse kreditkort. 

Generel information

Sted Whisky-museet i Holtbunge
Hauptstraße 2, Holzbunge, Tyskland
Seværdighedstype Museer og Verdensarvssteder
Målgruppe Voksengrupper, Voksne / par, Virksomhedsledere / firmaer, Ældre, Familier
Priser

Entrépriser
Voksne
2,50 €
Telefonnummer +49 4356 86 79 12 5
E-mail service@whiskykrueger.eu
Betjening på dansk Nej
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Nej
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt

Service og faciliteter

Adgang med hunde udendørs
Busparkering
Handicapvenligt
Parkering
Wi-fi
Café
Museumsbutik
Præsentationsudstyr ved leje af lokaler
Udlejning af lokaler / konferencerum

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre særlige tilbud
  • Whisky butik
  • Forskellige events som whisky tasting
  • Whisky-messe

Andre seværdigheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Spisesteder i nærheden