NordArts logo

Kunstudstilling NordArt i Kunstwerk Carlshütte

Foto: Wohlfromm

Du er her

En af de største kunstudstillinger i Europa

Vidste I, at en af de største kunstudstillinger i Europa bliver afholdt i Sydslesvig i sommermånederne? På NordArt i Bydelstorp ved Rendsborg kan I beundre værker fra over 200 samtidskunstnere. Derudover er udstillingsarealet, det historiske jernstøberi Carlshütte, en seværdighed i sig selv.

Kunstudstillingen NordArt afholdes i Bydelstorp (Büdelsdorf), som ligger ved Rendsborg ved Kielerkanalen i Sydslesvigs sydlige udkant.

En af de største kunstudstillinger i Europa med over 200 kunstnere

Udstillingen hører til de største kunstudstillinger i Europa med fokus på samtidskunst og afholdes hvert år i sommermånederne i kunst- og kulturcentret Kunstwerk Carlshütte. Udstillingen bliver tilrettelagt efter et nyt, individuelt koncept hvert år og er et imponerende, integreret kunstværk i sig selv. I kan beundre billeder, fotografier, film, skulpturer og installationer fra over 200 med omhu udvalgte kunstnere fra hele verden.

Historisk jernstøberi danner de helt særlige rammer for udstillingen

Udstillingens særlige charme opstår dog først gennem det særlige, historiske udstillingsareal. Kunstwerk Carlshütte var indtil 1997 et jernstøberi med til tider over 2500 ansatte. Virksomheden var med dens grundlæggelse i 1827 den første industriproduktion i hertugdømmene Slesvig og Holsten og har præget strukturen i Bydelstorp og de omliggende byer i årtier. Efter nedlæggelsen i 1997 blev arealet med sine imponerende støberihaller og de historiske bygninger omdannet til et kunst- og kulturcentrum, hvor NordArt-udstillingen helt klart er årets højdepunkt.

Rundvisninger på dansk til grupper og en stjerneløbs-app til børn og unge

Der tilbydes private rundvisninger til grupper på op til 20 personer. Udbyderen har ikke særlige tilbud til skoleklasser eller ungdomsgrupper. Det lokale Gymnasium i Bydelstorp tilrettelægger dog med nogle elever til hver udstilling en app, som giver børn og unge mulighed for at opleve udstillingen via et interaktivt stjerneløb. App'en er egnet til børn og unge, der vil bevæge sig rundt i udstillingen individuelt eller til små grupper op til fem børn. Kontakt venligst udbyderen i forvejen for at høre, om tilbuddet er tilgængelig på dansk.

Virtuel rundvisning gennem sidste års udstilling på nettet

Udbyderen tilbyder derudover en hjemmeside, hvor man kan bevæge sig gennem udstillingen virtuelt. Den giver et godt indtryk af stedets særlige udtryk og hvad der venter jer, hvis I skulle beslutte jer for at besøge Nordart. Hjemmesiden med den virtuelle rundvisning finder I her.

Udstillingsarealet ligger kun få kilometer fra den centrale nord-sydgående motorvej i Sydslesvig (A7/E45) og der er gode togforbindelser til Rendsborg fra Danmark af via Fredericia/Padborg. Fra Rendsborg er der ca. 2 km til Kunstwerk Carlshütte.

Generel information

Sted Kunstwerk Carlshütte (NordArt)
Vorwerksallee, Büdelsdorf, Tyskland
Seværdighedstype Arkitektur og historiske bygninger, Museer og Verdensarvssteder
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Priser

Enkeltbilletter
Endagsbillet
14,00 €
Endagsbillet til reduceret pris
12,00 €
Todagsbillet (kun for to sammenhængende dage)
22,00 €
Skoleelever*
5,00 €
Sæsonkort
50,00 €
Sæsonkort til reduceret pris
40,00 €
*Inkluderer også studerende og unge under uddannelse til og med 24 år. I Tyskland er reduceret entré en billigere pris for forskellige målgrupper som f.eks. børn, pensionister, studerende eller handicappede. Hvilke persongrupper der er omfattet af reduceret entré er forskellig fra udbyder til udbyder. Der skal som regel fremvises egnet dokumentation, for at få den billigere entrépris.
Familiebilletter
En voksen med børn under 14 år
17,00 €
To voksne med børn under 14 år
30,00 €
Børn under 6 år har gratis adgang.
Skolegrupper
Skoleklasser per person
5,00 €
Skoleklasser, som får en rundvisning, betaler 3 Euro entré per person. Rundvisningen koster 100 Euro. Maks. gruppestørelse er 25 personer. Rundvisningen skal aftales på forhånd.
Telefonnummer +49 4331 35 46 95
E-mail info@kunstwerk-carlshuette.de
Betjening på dansk Nej
Åbningstider
2. Juni til 13. Oktober
Tirsdag - Søndag:
11:00-19:00
Den offentlige åbningsceremoni finder sted den 1. juni 2019 kl. 17:00. Der er adgang og catering fra kl. 15:00. Udstillingshallen er åben fra kl. 18:00 til 20:00. Udstillingen er åben på tyske helligdage, dog lukket på mandage.
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Nej
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Handicapvenligt
Parkering
Wi-fi
Café
Museumsbutik
Restaurant

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre vigtige informationer
  • Dyr og køretøjer er ikke tilladt på udstillingsarealet.
  • Der må tages billeder til privat brug eller i presse-sammenhænge, dog ikke til kommercielle formål.
  • Rygsække, større tasker og paraplyer skal afleveres i garderoben ved indgangen.
  • Næsten alle dele af udstillingsarealet og skulpturparken kan tilgås af kørestolsbrugere.
  • Næsten alle dele af udstillingsarealet og skulpturparken kan tilgås af kørestolsbrugere. Der er parkeringspladser til handicappede direkte tæt ved indgangen og handicaptoiletter i udstillingens café og i selve Carlshütte.
Andre særlige tilbud
  • Udstillingsrally for børn og unge.
  • Workshops om kreative skriveprocesser.
  • Grupperundvisninger på dansk efter foregående aftale.
  • Musik- og poetry-events. Programmet finder I på udbyderens hjemmeside.

Andre seværdigheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Spisesteder i nærheden