Logo af Onno Hotel by Norman i Rendsborg

ONNO Hotel by Norman

Foto: Pernille Nygård

Du er her

Dit lifestyle-boutique-hotel i kanalbyen

Har du flair for design og ønsker du, at din overnatning skal være noget særligt, men samtidig til en god pris? Så er ONNO Hotel by Norman måske det rigtige overnatningssted til jer. Men pas på! Selvom vi befinder os midt i Sydslesvig, kommer der over 100 søgående skibe gennem byen hver dag!

Byen Rendsborg (Rendsburg) ligger ved Kielerkanalen, som sammen med floden Ejderen (Eider) danner Sydslesvigs sydlige grænse. Og kanalen, som betegnes for værende den mest trafikerede kunstige vandvej i verden, er da også en af de vigtigste seværdigheder i byen. Store skibe, som via kanalen undgår at skulle hele vejen omkring Jylland for at komme fra Vesterhavet til Østersøen og omvendt, passerer forbi i hvad der nærmest føles som en minuttakt. Derudover er byen kendt for den international kendte kunstudstilling Nordart, forskellige museer i byen og byens højbro, som er en jernbanebro i stål fra 1913.

For Sydslesvigerne er Rendsborg derfor en form for grænseby, mens den med Slesvig-Holstenske øjne danner et vigtigt geografisk centrum. Når man kører fra Flensborg til Hamborg, føler man, at man er nået halvvejs, når man kører over motorvejsbroen henover kanalen. Og man skal ikke køre langt, for at nå ud til mange spændende steder i Sydslesvig og længere sydpå.

Spændende designværelser, lejligheder og lodges i boutique-stil

Hvis du har flair for design og du er på udkig efter et spændende overnatningssted i byen, så er ONNO Hotel by Norman måske det rigtige sted for jer. Hotellet ligger midt i den gamle by mellem kanalen og Ejderen og byder på 50 værelser af forskellige kategorier fra enkle dobbeltværelser til store lejligheder og lodges. Alle værelser og lejlighederne har tilfælles, at de er individuelt indrettede og at de alle sammen byder på et fint kunstnerisk twist. Der er mange spændende designelementer og i hele hotellet møder man kunstværker, som er blevet produceret til selve hotellet. Lejlighederne er delvis udrustet med køkken og der er også særlig indrettede familielejligheder. Et særligt tilbud er hotellets lodge, som faktisk er et rækkehus med egen have lidt væk fra hotellet og som er indrettet i boutique-stil med blandt andet et whirlpool-badekar.

Hotellet har ikke egen restaurant, men der er et stort og varieret morgenmadsbuffet, sådan at du får en god start på dagen.

Hotellet har særlige tilbud til cyklister

Sydslesvig har et veludbygget net af cykelruter og især Kielerkanalen er populær blandt cyklisterne, da man ikke skal op og ned ad bakker når man tager ekspressruten langs kanalen og fordi der ud over de mange store skibe er mange spændende seværdigheder langs ruten. Hotellet tager derfor særlig hensyn til cyklister, der vælger at overnatte på ONNO. Der er blandt andet mulighed for at få madpakker med til næste etape, i kan vaske og tørre tøj og udstyr på hotellet og der tilbydes reparationskits, hvis i skulle have brug for at lappe et dæk.

Gode sightseeing- og shoppingmuligheder i Rendsborg. I bymuseerne kan du fordybe dig i byens historie

Rendsborg er med knap 30.000 indbyggere en af de største byer i Sydslesvig og et vigtigt centrum for indbyggerne i regionen. Byen har en smuk indre byg med mange historiske bygninger og gode shopping-muligheder i midtbyen. Der er mange spændende kulturelle seværdigheder som f.eks. Museen im Kulturzentrum, hvor man kan lære alt om byens og regionens (danske) historie, og det Jødiske Museum (Jüdisches Museum Rendsburg), hvor man for indblik i jødernes historie i Slesvig-Holsten.

Nordart, en af Europas største udstillinger om samtidskunst, og et spændende Whiskymuseum

Hvis i interesserer jer for Kunst, så er der med den internationalt anerkendte kunstudstilling NordArt et ægte high-light for jer i Bydelstorp (Büdelsdorf) i sommermånederne. NordArt er en af de største udstillinger af samtidskunst i Europa og selve udstillingsarealet, Kunstwerk Carlshütte, som er et nedlagt jernstøberi, er en spændende seværdighed i sig selv. På grund af stedets historie indenfor jernstøberi ligger Eisenkunstguss Museum Büdelsdorf (Bydelstorp Museum for Støbejernskunst) lige i nærheden, hvor man kan beundre 180 historiske udstillingsgenstande indenfor faget. Og hvis i interesserer jer for Whisky, kan i tage et smut til Holtbunge (Holzbunge) 10 km udenfor Rendsborg, hvor Whiskymuseet byder på en samling af over 7.000 Whisky-flasker med mulighed for at prøvesmage og at købe nye forsyninger til lageret derhjemme.

Du kan cykle langs Kielerkanalen hele vejen fra Østersøen til Vesterhavet - eller omvendt

Kielerkanalen er som sagt et smukt område til cyklister. Der er to cykelruter, der fører langs kanalen: Ekspressruten følger kanalen stortset hele vejen fra Vesterhavet til Østersøen og man cykler det meste af vejen direkte nede ved vandet. NOK-ruten (NOK står for Nord-Ostsee-Kanal) er noget længere, da ruten ofte fører væk fra kanalen for at inddrage spændende seværdigheder og smukke naturområder i baglandet. Kanalen bliver brugt af over 100 skibe hver dag, hvilket svarer til lidt over fire skibe i timen. Så hvis man kan begejstre sig for, hvordan op til 250 m lange skibe skærer sig igennem det smukke sydslesvigske landskab, så er der virkelig meget at glæde sig til.

Rendsborg ligger meget centralt i forhold til andre seværdigheder i Sydslesvig og resten af Slesvig-Holsten

Rendsborg ligger derudover tæt på det geografiske centrum af delstaten Slesvig-Holsten. Dette gør, at der ikke er langt til de spændende historiske seværdigheder i Slesvig som f.eks. UNESCO verdensarven Hedeby (Haithabu) og Danevirke, til rombyen Flensborg, til vadehavet og til Slesvig-Holstens hovedby Kiel. Derudover kan man nemt tage et smut forbi Hamborg en af dagene, som ligger godt og vel en time i bil fra byen.

Der er meget gode togforbindelser fra Danmark til Rendsborg

Rendsborg ligger ca. 60 km syd for grænsen ved Padborg og turen fra grænsen tager ca. 45 minutter i bil. Der er motorvej hele vejen.

Rendsborg ligger derudover ved togstrækningen mellem Fredericia, Flensborg og Hamborg. DSB kører hele vejen til Flensborg med InterCity-tog. Her skal i skifte til toget mod Hamborg hhv. Neumünster, som kommer igennem Rendsborg. Turen fra Fredericia til Rendsborg tager ca. 2 timer. Der er endda enkelte direkte forbindelser, hvor i ikke behøver at skifte undervejs. Ellers skal i regne med det ene skift i Flensborg. Fra banegården i Rendsborg er der ca. 750 m hhv. 10 minutter til fods til hotellet.

Generel information

Sted ONNO Hotel by Norman
Königstraße 4, 24768 Rendsburg, Tyskland
Overnatningstype Hotel
Målgruppe Voksengrupper, Voksne / par, Virksomhedsledere / virksomheder, Ældre, Familier, Studerende, Lærere / lejrskoler
Telefonnummer +49 4331 58 910
E-mail info@onnohotel.com
Betjening på dansk Ja
Receptionens åbningstider Mandag - Søndag:
06:00-22:00
Check in tidligst 12:00
Check ud senest 11:00
Betalingsmuligheder
Alt Alt Alt Alt Alt Alt Alt Alt Alt Alt
Booking URL Book her!
Antal værelser 50
Antal twin-værelser 10
Tager imod grupper Ja
Maksimal gruppestørrelse 120
Antallet af stjerner

Service og faciliteter

Adgang til offentlig transport
Busparkering
Handicapvenligt
Parkeringspladser
Wi-fi
Cykeludlejning eller cykler til rådighed
Morgenmad
Opladning til elbiler
Ekstra senge (tillægsgebyr)
Have
Eget badeværelse
Terrasse

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Tematisk forbindelse til mindretallet: Nej

Andre vigtige informationer
  • Ankomst efter kl 22:00 og afrejse efter kl. 11:00 skal aftales med receptionen på forhånd.
  • Hotellets parkeringspladser skal reserveres på forhånd og koster 12 € per dag.

Andre overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Begivenheder i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden