Logo af Angelner Dampfeisenbahn

Damptoget Angelner Dampfeisenbahn

Foto: Angelner Dampfeisenbahn

Du er her

En tur igennem Sydslesvig fuld af nostalgi og historie

En tur med damptoget Angelner Dampfeisenbahn bringer jer tilbage til tiden i 1920erne. Her kan I opleve det smukke, sydslesvigske landskab fra et helt nyt perspektiv. Og hvis I booker en oplevelsesrundrejse, kan en del af turen endda foregå med skib på den smukke fjord Slien.

Forholdsvis langt ude på landet i den hyggelige, historiske fiskerby Kappel finder man en af de smukkeste, historiske seværdigheder i Sydslesvig. Siden 1980 sørger Damptoget Angelner Dampfeisenbahn for nostalgiske røgfaner over de smukke, gule rapsmarker på halvøen Angel. Her er der mulighed for at opleve det sydslesvigske landskab fra et helt nyt perspektiv samtidig med at man bliver sendt tilbage til til tiden i 1920erne.

Damptoget Angelner Dampfeisenbahn puster liv i den ellers nedlagte togstrækning mellem Kappel og Sønderbrarup

Damptoget kører i sommerhalvåret fra havnen i Kappel ved fjorden Slien til Sønderbrarup (Süderbrarup), som er en af de større stationer på togstrækningen mellem Kiel og Flensborg. Strækningen mellem Kappel og Sønderbrarup var oprindelig en del af togstrækningen mellem Slesvig og Kappel. Den bruges udelukkende museumsture med selve damptoget og andet historisk materiel.

Et dansk og et svensk damplokomotiv samt historiske vogne fra Skandinavien

Angelner Dampfeisenbahn holder primært på historiske damp- og diesellokomotiver samt vognmateriel fra Skandinavien. De mest spændende eksemplarer er selvfølgelig de to damplokomotiver fra omkring 1950. Damplokomotivet S1 1916 er en svensk model, mens det mindre damplokomotiv F654 blev bygget i Århus og kørte for DSB i sin tid. Vognmateriellet er overvejende fra 1920erne og stammer ligeledes fra Skandinavien. De historiske vogne er i højeste grad med til at skabe den historiske stemning under togturen.

Oplev det smukke, sydslesvigske landskab mellem Kappel og Sønderbrarup

Togstrækningen er ca. 15 km lang og turen med damptoget tager ca. 45 minutter. Turen starter i Kappel direkte nede ved havnen syd for klapbroen. Turen går gennem det smukke, angelske landskab, hvor der er gode chancer for at se harer og rådyr. I maj måned dominerer de smukke, gule rapsmarker landskabsbilledet. Toget stopper på de to historiske stationer Skæggerød (Scheggerott) og Vogsrød (Wagersrott) undervejs. Lige før Sønderbrarup stopper toget for at togpersonalet kan stille sporskiftet til indkørsel ind på togstrækningen Kiel-Flensborg, for derefter at køre videre til perronen på Sønderbrarup banegård.

Opholdet i Sønderbrarup giver lejlighed til at tage billeder af damplokomotivet og til at besøge Torsbjerg Mose

I Sønderbrarup er der mulighed for at komme ud af toget og der er tid til at tage billeder af damplokomotivet og de historiske togvogne, mens lokomotivet flyttes til den anden side af toget og dermed klargøres til tilbageturen til Kappel. Hvis I har taget toget fra Kappel kl. 10:45 er opholdet i Sønderbrarup på 15 minutter. Hvis I har taget toget kl.13:45 fra Kappel og toget skal vente på busserne fra havnen i Lindånæs (Lindaunis), så varer opholdet en time. Hvis der ikke skal ventes på busser er opholdet ligeledes på 15 minutter. Under det lange ophold er der mulighed for at besøge Torsbjerg Mose (Thorsberger Moor), som er kendt for de mange arkæologiske fund man opdagede her i det 19. århundrede, hvoraf mange bliver vist i udstillingerne på Gottorp Slot i dag. Gåturen fra banegården til mosen tager ca. 5 minutter.

Billetter kan købes på banegården i Kappel eller bestilles i forvejen på udbyderens hjemmeside

I kan enten reservere billetterne i forvejen på udbyderens danske hjemmeside med tysk reserveringssystem eller blot møde op ved skinnerne ved havnen syd for klapbroen i Kappel. Det kan være en god idé at kigge på køreplanen (på dansk) først for at se, på hvilke dage der er togafgange og så finde datoen i reserveringssystemet (for at se køreplanen for det aktuelle år skal i klikke på "køreplan" lidt længere nede på oversigtssiden). Det er vigtigt at I møder op en halv time før afgang uanset om I blot vil afhente reserverede billetter eller om I vil købe billetter direkte på dagen. Bemærk, at der udelukkende tages imod kontanter i Euro. Priserne finder I på udbyderens danske hjemmeside.

Mulighed for at købe varme og kolde drikkevarer samt et udvalg af snacks på toget

Under togturen er der mulighed for at købe varme og kolde drikkevarer og et lille udvalg af snacks i den historiske, svenske spisevogn. Togvognene er udstyret med de originale historiske toiletter, som kan benyttes så længe toget ikke opholder sig på stationerne. De historiske vogne er ikke egnede for handicappede, hvis disse ikke er i stand til selv at overvinde to forholdsvis stejle trin. Kørestole, barnevogne og cykler kan medtages på toget, enten i godskupéen eller på en åben godsvogn.

Togturen kan kombineres med en fjordsejlads på Slien

Det er også muligt at booke en oplevelsesrundrejse (Erlebnisrundreise) der går ud på, at man forbinder togturen med en bådtur på fjorden Slien (Schlei). På denne måde er det muligt at sejle fra Kappel til Lindånæs, hvorfra der afgår busser til banegården i Sønderbrarup. Derfra kan I så tage damptoget tilbage til Kappel. Turen kan selvfølgelig også gennemføres i den modsatte retning, hvor man starter med togturen og slutter med fjordsejladsen. Det er også muligt at erstatte busturen med en ca. 10 km lang vandre- hhv. cykeltur. Alle informationer til de forskellige oplevelsesture finder I på udbyderens køreplansside (i skal igen klikke på "køreplan" længere nede på oversigtssiden, for at se køreplanen for det aktuelle år). Billetterne til oplevelsesrundrejserne købes enten på skibet eller ved toget alt efter, hvor jeres rejse starter. Husk igen, at der udelukkende modtages kontanter i Euro.

Generel information

Sted Angelner Dampfeisenbahn
Bahnhofsweg 9, 24376 Kappeln, Tyskland
Aktivitetstype Ture på hjul, til vands eller i luften
Målgruppe Familier, Lærere / skoler, Studerende, Virksomhedsledere / firmaer, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre
Priser

Billetter til enkeltture
Voksne
12,00 €
Børn (5 - 16 år)
6,00 €
Børn (under 5 år)
Gratis
Familier (2 voksne og 2 børn fra 5 til 16 år)
26,00 €
Voksengrupper fra 20 personer pr. person
11,00 €
Børnegrupper (5-16 år) fra 20 personer pr. person
6,00 €
Cykel
2,00 €
Ekstra gebyr for førerrumstur (skal bookes på forhånd)
50,00 €
Hunde medtages gratis.
Tur/retur-biletter
Voksne
18,00 €
Børn (5 - 16 år)
9,00 €
Børn (under 5 år)
Gratis
Familier (2 voksne og 2 børn fra 5 til 16 år)
40,00 €
Voksengrupper fra 20 personer pr. person
17,00 €
Børnegrupper (5-16 år) fra 20 personer pr. person
8,00 €
Oplevelsesrundrejser
Voksne
28,00 €
Børn (5 - 16 år)
14,00 €
Børn (under 5 år)
3,00 €
Familier (2 voksne og 2 børn fra 5 til 16 år)
70,00 €
Familier (1 voksen og 2 børn fra 5 til 16 år)
42,00 €
Voksengrupper fra 20 personer per person*
27,00 €
Børnegrupper (5-16 år) fra 20 personer pr. person*
14,00 €
Cykel
Gratis
*Voksengrupper og børnegrupper med egen bus til kørsel mellem havnen i Lindånæs og banegården i Sønderbrarup betaler 25 hhv. 12 Euro per person.
Telefonnummer +49 4642 92 51 65 3
E-mail info@angelner-dampfeisenbahn.de
Betjening på dansk Nej
Foregår begivenheden på dansk? Ikke relevant
Varighed 1 - 3,5 timer
Check-in? 30 minutter før
Er aktiviteten egnet til kørestolsbrugere? Nej
Anbefalet mindstealder 0 år
Forplejning Kun drikkevarer
Mulighed for at indtage medbragt mad / madpakker Ja
Betalingsmuligheder
Alt Alt
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Ja
Booking URL Online tilmelding / booking
Er aktiviteten afhængig af vejret? Nej
Er aktiviteten sæsonafhængig? Ja
Aktivitetsdato Fredag, 1. maj 2020 til Søndag, 11. oktober 2020

Service og faciliteter

Adgang med hunde indendørs
Adgang med hunde udendørs
Adgang til offentlig transport
Busparkering
Parkering
Mulighed for at indtage medbragt mad
Toiletter

Særlige informationer

Mindretalsorganisation: Nej

Andre aktiviteter i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Begivenheder i nærheden

Spisesteder i nærheden

Seværdigheder i nærheden