Alt

Forårskoncert

Du er her

En hyldest til foråret med Beethovens forårssonate og sange og arier af bl.a. Händel og Mozart

Forårets mirakel med millioner af nye blade, blomster i alle farver og alt det nye liv har til alle tider fascineret komponisterne og digterne. Den 20. april spiller Stjerneviolinist Suleika Bauer, den australske koncertpianist Stephen Whale og sopranist Maria Johannsen musik fuld af lys, kraft og varme, når de besøger Egernførde danske Kirke.

En hyldest til foråret med Beethovens forårssonate og sange og arier af bl.a. Händel og Mozart. Med stjerneviolinist Suleika Bauer, den australske koncertpianist Stephen Whale og Maria Johannsen, sopran.

Stephen Whales koncerter er blevet omtalt som "sensational" og "at the top of his game in his generation" (Performing Arts, Monterey). Oprindeligt stammer han fra Sydney Australien og har optrådt ved festivaler som Bergen Festival, Norge og Kuhmo Chamber Music Festival, Finland og ved the L'Archet and Vaughan koncerter i USA. Stephen har taget en B. Mus fra Sydney Conservatorium, en kandidatgrad from Yale School of Music og en DMA fra the City University of New York. Se mere her.

Sammen med Maria Johannsen har Stephen Whale spillet koncerter med Lieder og klavermusik, senest den 20.10.23 i Richard Strauss Institutet i Garmisch-Partenkirchen.

Maria Johannsen har sunget opera- og oratorie-arier og Lieder i Tyskland, Danmark, England, Skt. Petersborg og Italien. Efter timer hos operasangeren Kim Borg er Maria Johannsen blevet uddannet hos koncertsanger og antroposof, Jytte Carl, som videreførte "Die Gesangsschule am Goetheanum" i København. Maria har været solist med Lukas Greiners ungdomsorkester på Sicilien, med stort ensemble under ledelse af  Peter Spissky, bl.a. i Schloss Gottorf og i København og med orkestret norddeutsche sinfonietta. Hun har flere gange modtaget støtte fra Carl Nielsen legatet, medvirket på festivalen NJORD og sunget mange Liederkoncerter, bl.a. med digtlæsninger af oversætteren Christoph Ferber. I flere år har hun udarbejdet og gennemført de "Historiske koncerter", der formidlede en stilperiodes tidsånd gennem dens musik, kunst, litteratur, dragter og meget mere. Til Maria og hendes trio skrev den engelske komponist Liz Lane Liedercyklussen "Brightest Day a Cloud". Maria  bor i grænselandet og elsker den kulturelle mangfoldighed der. Hun leder Foreningen Cantabile, som har gennemført bla. "Klassisk for fred", "Sommerbarock", "Grænseløst lykkelig" og Haydns "Schöpfung". Desuden har Maria taget en cand.scient. ved Niels Bohr Institutet i København. Se mere her.

Koncerten bliver støttet af William Demant Fonden.
Arrangør er Foreningen Cantabile.

Informationer om begivenheden

Foregår begivenheden på dansk? Ikke relevant
Må der indtages medbragt mad? Nej
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej

Informationer om stedet

Sted Egernførde danske Kirke
Adresse
Ostlandstr. 21-23
24340 Eckernförde
Tyskland
Telefonnummer +49 4351 86 64 4
E-mail vogel@kirken.de
Betjening på dansk Ja

Hvor og hvornår?

Dato
20. april 2024
Tid
16:30 - 18:00
Sted Egernførde danske Kirke
Ostlandstr. 21-23, 24340 Eckernförde, Tyskland
Pris Gratis
Begivenhedstype Koncerter
Målgruppe Studerende, Unge, Voksne / par, Ældre

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Dansk Kirke i Sydslesvig
Adresse Sydslesvigs Kirkekontor
Südergraben 36A
24937 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 52 92 5
E-mail kirken@kirken.de

Andre begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden