Alt

Foredrag | Livestream: Hvordan fungerer hjernen?

Du er her

Livestream fra Aarhus Universitet

Vores hjerne består af 100 milliarder celler, som kommunikerer med hinanden i komplicerede netværk. Men dette er kun et af mange, spændende vidundere, som vores kranie gemmer på. Den 24. oktober har du mulighed for at tage med på en spændende rejse til hjernens fascinerende hemmeligheder.

Menneskets hjerne er et kompliceret netværk, som forskerne hele tiden får ny viden om. I dette foredrag kan du høre Leif Østergaard fortælle om den nyeste hjerneviden og om de hjernesygdomme, forskerne kæmper mod.

100 milliarder celler

Vores hjerne består af 100 mia. celler, som kommunikerer med hinanden i komplicerede netværk. Men hvordan styrer hjernen os? Og hvorfor svækkes vores færdigheder ofte med alderen? Hvordan hjælper hjernen os med at lære nye færdigheder og med at navigere i en stadig mere kompleks verden? Og hvorfor svækkes disse evner undertiden med alderen?

Forstå hjernen

Hør om, hvordan forskerne de seneste årtier har opnået en række gennembrud i vores forståelse af hjernen, takket være blandt andet teoretisk fysik og avanceret skanner-teknologi. Vi har nu en omfattende viden, som dagligt kommer patienterne til gode.

Foredraget vil give et indblik i den nyeste viden om hjernen, dens funktion og om årsagerne til de hjernesygdomme, som forskerne arbejder på at forebygge.

Foredrag ved Leif Østergaard, professor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og overlæge ved Neuroradiologisk Afsnit, Aarhus Universitetshospital

Forsker i hjernesygdomme og demens

Leif Østergaard forsker i årsagerne til alvorlige hjernesygdomme. Hans forskningsresultater har medvirket til at forbedre diagnostik og behandling af blandt andet blodpropper i hjernen, samt til en ny forståelse af demens. I 2016 udkom Leif Østergaards bog Hjernen i serien Tænkepauser fra Aarhus Universitetsforlag. Bogen udkom i 2023 på engelsk.

Fri entré. Tilmelding til dcb@dcbib.dk.

Hvad er Offentlige foredrag i Naturvidenskab?

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. 

Foredragene livestreames fra Søauditorierne på Aarhus Universitet og arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet, og udbydes sammen med Carlsbergfondet.

Informationer om begivenheden

Foregår begivenheden på dansk? Ja
Check-in? 5 minutter før
Må der indtages medbragt mad? Nej
Foregår begivenheden udendørs? Nej
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Ja

Informationer om stedet

Sted Flensborg Bibliotek
Adresse
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
E-mail dcb@dcbib.dk
Betjening på dansk Ja
Åbningstider Mandag - Fredag:
10:00-19:00
Lørdag:
10:00-14:00
Søndag:
Lukket
Info til åbningstider Særåbningstider på grund af corona-pandemien. Ændringer kan forekomme.
Betalingsmuligheder
Alt
Alt
Alt

Hvor og hvornår?

Dato 24. oktober 2023
Tid 18:55
Sted Flensborg Bibliotek
Norderstr. 59, 24939 Flensburg, Tyskland
Pris Gratis
Begivenhedstype Foredrag & debat
Målgruppe Lærere / skoler, Studerende, Unge, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig
Adresse Flensborg Bibliotek
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
E-mail dcb@dcbib.dk

Andre begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden