Alt

Udstilling: Punktnedslag

Foto: Arne Sørensen

Du er her

Fotografier af Arne Sørensen

Tidligere lektor på Duborg-Skolen, Arne Sørensen, har været nede i sit arkiv, for at danne sig et overblik over sit mangeårig virke som amatørfotograf. Et udvalg af hans mange værker kan snart beundres i billedudstillingen på Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig i Flensborg.

Tidligere lektor på Duborg Skolen, Arne Sørensen, har været dybt nede i sit arkiv, hvor han gemmer på fotografiske skatte fra sin virksomhed som amatørfotograf fra næsten fire årtier. Udvalgte værker danner snart grundlaget på en udstilling, som åbner den 5. maj på Dansk Centralbibliotek i Flensborg.

Forskellige genrer

Fotografierne bevæger sig primært inden for tre genrer: Natur, mennesker, abstrakt og arrangeret hhv. konstrueret fotografi.

De ældste motiver er analoge billeder, der er blevet scannet og dermed digitaliseret. De nyere er blevet optaget digitalt. Samtlige motiver er printet på skumpap af en halv centimeters tykkelse.

Arne Sørensen prøver i sine motiver at fremhæve det æstetiske, som skal kaste lys på de muligheder, der gemmer sig i selve motivet og som fremhæver beskuerens fantasi. Nogle motiver fortolker virkeligheden, mens andre er iscenesatte eller ligefrem konstruerede.

Motiver fra Duborg-Skolen

Samlingen omfatter også motiver fra Duborg-Skolen, hvor Arne Sørensen har arbejdet som underviser indtil sin pensionering i 2020. Billederne stammer primært fra jubilæumsudgivelsen af "Duborg-Skolen og resten af verden" og handler om nogle af resultaterne fra skolens gennemgående renovering mellem 2016 og 2020. Arne Sørensen har været interesseret i fotografi lige siden ungdommen og han har været aktiv som amatørfotograf lige siden.

Billedsalgets overskud går til Ukraine

Udstillingen på Dansk Centralbibliotek er ikke fotografens første udstilling. Hans fotografier er blevet vist på Lyksborghjemmet, på Duborg-Skolen og på Flensborghus.

Det er muligt at købe billederne. Overskuddet går direkte til Ukrainehjælpen. Produktionsprisen ligger på omkring 50 euro per billede.

Udstillingen åbnes af formanden for billedsamlingsudvalget i Sydslesvigsk Forening, Erik Fredens, torsdag d. 5. maj kl. 17:00.

Alle er selvfølgelig velkomne.

Udstillingen kan ses fra 5. maj til 30. juni, mandag - fredag fra kl. 10:00 - 19:00 og lørdag fra kl. 10:00 - 14:00. Adgang er gratis.

Informationer om begivenheden

Foregår begivenheden på dansk? Ikke relevant
Må der indtages medbragt mad? Nej
Foregår begivenheden udendørs? Nej
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej

Informationer om stedet

Sted Flensborg Bibliotek
Adresse
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
E-mail dcb@dcbib.dk
Betjening på dansk Ja
Åbningstider Mandag - Fredag:
10:00-19:00
Lørdag:
10:00-14:00
Søndag:
Lukket
Info til åbningstider Særåbningstider på grund af corona-pandemien. Ændringer kan forekomme.
Betalingsmuligheder
Alt
Alt
Alt

Hvor og hvornår?

Dato
05. maj - 30. juni 2022
Tid
Se stedets åbningstider
Sted Flensborg Bibliotek
Norderstr. 59, 24939 Flensburg, Tyskland
Pris Gratis
Begivenhedstype Udstillinger
Målgruppe Lærere / skoler, Studerende, Unge, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig
Adresse Flensborg Bibliotek
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
E-mail dcb@dcbib.dk

Andre begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden