Alt

Udstillingsåbning: Skabt på Bornholm - Kunst og kunsthåndværk

Du er her

Værker af seks kunstnere og kunsthåndværkere, som alle er bosat på øen Bornholm

Bornholm er blandt andet kendt for sit livlige kunstmiljø, som tiltrækkere kunstnere fra hele verden. Seks bornholmske kunstnere udstiller fra den 17. september deres værker på Flensborg Bibliotek. Udstillingen åbnes den 16. september af en bornholmsk brygmester, som for nogle måske vil være en gammel bekendt.

Værkerne giver et varieret indblik i øens kunstneriske positioner indenfor tekstil og tegning, keramik, maleri og fotografi. Enkelte værker forholder sig direkte til Bornholm i form af indhold eller brug af materiale, mens andre er mere indirekte påvirket af deres omgivelser. Fælles for alle værkerne er, at de er skabt på Bornholm. De er med til at give et nutidigt indblik i, hvilke kunstneriske tendenser der rører sig på Bornholm lige nu. Øen har gennem flere århundreder udviklet en unik position indenfor kunst og kunsthåndværk og har gennem tiderne tiltrukket mange kunstnere til øen.

Kunstnerne

Ann Charlott Skogøy er tekstilkunstner og arbejder i krydsfeltet mellem tegnede og broderede unika værker og fabulerer i visualiseringer af rodfæste, rejser gennem tid og sted og de 4 elementer vand/ild/jord/luft. Metoderne tegning og brodering lavet i hånden supplerer hinanden og udfordrer hænderne og øjnene med den langsomme håndbroderede streg og den hurtig tegnede. Udtrykket i de færdige værker snakker således sammen via disse metoder.

Anna Havskov Jensen er en dansk keramiker, hvis arbejde er centreret omkring modellerede keramiske skulpturer. Hun er interesseret i organiske og arkitektoniske konturer og arbejder ofte med uglaserede overflader. Et tilbagevendende spor i hendes arbejde er at udfordre tingenes iboende ”autoritet”. Skulpturerne er på sin vis udiktatoriske antihelte. De har et tydeligt udtryk, men er ikke anmassende og tager på den måde noget af alvoren og stringensen ud af et rum.

Anne Lass bruger fotografiet til at undersøge og fastholde en bestemt forestilling af verdenen i en bestemt tid og skabe et værk, der fortæller noget om mennesket i dets skabte miljø i starten af det 21. århundrede. Hendes fotografier fokuserer på temaer omkring virkelighed og billedrealitet, nutidsfænomener og kontraster mellem elementerne. Hun er uddannet fra Folkwang Universität der Künste i Essen. Hun viser et fotografisk projekt om den mørke tid på Bornholm.

Inkyong Lee er inspireret af de uklarheder, der eksisterer i krydsfeltet mellem forskellige fænomener, som ofte er fundet i hverdagens små særheder. Hun drages af de ting, som er svære at forklare og begribe. Med afsæt i observationer af disse små subtile øjeblikke håber hun at kreere et frirum, hvor der er plads til at begå fejl og at udvikle sig. Med opmærksomhed på de forskellige nuancer, der bliver repræsenteret i hendes kunst, inviterer Inkyong publikum til at engagere sig, reflektere og gå i dialog med værket. Inkyong er en koreansk-canadisk keramiker med base på Bornholm. Hun har studeret Keramik på Det Kongelige Akademi.

Maja Frendrup er keramiker og uddannet på Kunstakademiets Designskole Bornholm fra 2011 til 2014. Hun er medlem af Arts and Crafts Association Bornholm og Danske Kunsthåndværkere og Designere. Gennem eksperimenter med sand, sten, lertyper og glasur skaber Maja værker, hvor materialernes egenskaber i høj grad kommer til udtryk. Krukkerne, der er modelleret i hånden, har unikke overflader at gå på opdagelse i. Sten og sand fra Bornholms strande tilfører værkerne særlig karakter og fortæller en historie fra det sted, materialerne kommer fra.

Tilde Lerche Engstrøm er opvokset på Bornholm og hjemvendt efter mange års uddannelse på kunstakademier i Skotland, Japan og Portugal. Som kunstner arbejder hun med oliemaleri, illustration, skulptur og keramik. I keramikkens verden arbejder hun både skulpturelt samt udformer personlige kopper, vaser og øreringe.

Åbning

Brygmester Jan Paul fra Svaneke Bryghus åbner udstillingen. Han spiller på harmonika og serverer øl fra det bornholmske bryghus. Jan Paul er vokset op i Flensborg og er student fra Duborg-Skolen.

Udstillingen kan ses til og med mandag den 17. oktober 2022.

Medorganisator(er)
  • Alt

Informationer om begivenheden

Foregår begivenheden på dansk? Ja
Forplejning Kun drikkevarer
Må der indtages medbragt mad? Nej
Foregår begivenheden udendørs? Nej
Er tilmelding/booking på forhånd påkrævet? Nej

Informationer om stedet

Sted Flensborg Bibliotek
Adresse
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer +49 (0)461 86 97 0
E-mail dcb@dcbib.dk
Betjening på dansk Ja
Åbningstider Mandag - Fredag:
10:00-19:00
Lørdag:
10:00-14:00
Søndag:
Lukket
Info til åbningstider Særåbningstider på grund af corona-pandemien. Ændringer kan forekomme.
Betalingsmuligheder
Alt
Alt
Alt

Hvor og hvornår?

Dato 16. september 2022
Tid 19:30
Sted Flensborg Bibliotek
Norderstr. 59, 24939 Flensburg, Tyskland
Pris Gratis
Begivenhedstype Udstillinger
Målgruppe Studerende, Voksengrupper, Voksne / par, Ældre

Udbyderens kontaktoplysninger

Stillet til rådighed af Sydslesvigs danske Kunstforening
Adresse Sydslesvigs danske Kunstforening
Norderstr. 59
24939 Flensburg
Tyskland
Telefonnummer
E-mail sdk_flens@sdkflens.org

Andre begivenheder i nærheden

Overnatningsmuligheder i nærheden

Aktiviteter i nærheden

Seværdigheder i nærheden

Spisesteder i nærheden